ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι κληρώσεις στο Champions League για Γκιώνη και Σγουρόπουλο

Οι κληρώσεις στο Champions League για Γκιώνη και Σγουρόπουλο
EUROKINISSI

Με την κλήρωση των ομίλων έγινε η πρώτη πράξη στο Champions League ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Victor's Residenz-Hotel στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας και με παρόντα τον Ολλανδό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) Ρόναλντ Κράμερ.

Με την κλήρωση των ομίλων έγινε η πρώτη πράξη στο Champions League ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Victor's Residenz-Hotel στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας και με παρόντα τον Ολλανδό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) Ρόναλντ Κράμερ.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετέχουν οι 16 καλύτερες ομάδες της ευρωπαϊκής σκηνής και ανάμεσά τους είναι η πολωνική, Μπογκόρια Γκρότζισκ, στην οποία επέτρεψε το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Γκιώνης και η σουηδική Έσλοβ, όπου πήγε φέτος ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο πολύπειρος άσος συνεχίζει την παράδοση της σταθερής κάθε χρόνο παρουσίας του στο Champions League, ενώ ο νεαρός διεθνής θα ζήσει πρωτόγνωρη εμπειρία. Η κλήρωση έφερε την Μπογκόρια στο 3ο γκρουπ αντιμέτωπη με τη γερμανική, Σααρμπρίκεν, τη γαλλική Ανζέ και τη Ρόσκιλντε από τη Δανία. Η Έσλοβ είναι στο 4ο γκρουπ και θα βρει μπροστά της τη ρωσική, Όρενμπουργκ (Ρωσία), τη γαλλική Ενεμπόν και τη γερμανική, Μουλχάουζεν. Οι δύο πρώτες θέσεις από το κάθε γκρουπ δίνουν την πρόκριση στην 8άδα. Το Champions League θ’ αρχίσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2019.

Το νούμερο 1 φαβορί των αγώνων ήταν η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και 11 φορές κάτοχος του τροπαίου Μπορούσια Ντίσελντορφ. Η γερμανική ομάδα, που φέτος έκανε το τρεμπλ και στην οποία είχε την τιμή ν’ αγωνιστεί ο Γκιώνης για δύο χρόνια (τη σεζόν 2014-2015 μάλιστα, αγωνίστηκε στον τελικό του θεσμού). Τα τέσσερα πρώτα φαβορί κάλυψαν τις θέσεις του επικεφαλής στα ισάριθμα γκρουπ, ενώ η Μπογκόρια βρέθηκε στη δεύτερη σειρά των seeding. Το έργο της για την πρόκριση από το γκρουπ C θα είναι σίγουρα δύσκολο. Έχει ως 1ο φαβορί τη Σααρμπρίκεν, που το 2012 κατάφερε να προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά, ενώ το 2014 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Η Μπογκόρια συνάντησε τη Σααρμπρίκεν στον όμιλο και πρόπερσι, στην πρώτη χρονιά του Γκιώνη στο πολωνικό κλαμπ.

Η Ανζέ είναι η τελευταία ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ο Έλληνας αμυντικός στη Γαλλία και μάλιστα για πολλά χρόνια. Έφυγε από εκεί το 2014 έχοντας αγαπηθεί από το φίλαθλο κοινό, καθώς ευτύχησε να βρεθεί με τη φανέλα της σε ημιτελικά του Champions League και σε τελικό του E.T.T.U. Cup. Την περασμένη περίοδο αντιμετώπισε την Ανζέ ως αθλητής της τσεχικής Οστράβα στα νοκ άουτ της δεύτερης την τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και γνώρισε τον αποκλεισμό. Η Ρόσκιλντε τέλος, είναι η σημερινή πρωταθλήτρια Δανίας κι αποτελεί σταθερή αξία των τελευταίων ετών στο κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο. Πέρσι είχε καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά.

Η Έσλοβ του Σγουρόπουλου ήταν στην τελευταία σειρά των seeding και δεν θα μπορούσε να περιμένει «βολική» κλήρωση. Έχασε φέτος την κυριαρχία της στη σουηδική λίγκα μένοντας 2η, πάντως το 2016 είχε καταφέρει να πάει στον τελικό του Champions League. Στο γκρουπ D είναι επικεφαλής η Όρενμπουργκ, η οποία έχει κατακτήσει 4 φορές το σημαντικότερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ το 2018 κάμφθηκε στον τελικό. Το 2ο φαβορί του ομίλου, η Ενεμπόν, είναι η ομάδα, όπου έγραψε ιστορία ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας και πολλές επιτυχίες. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, το γαλλικό κλαμπ έχει προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Για τη γερμανική Μουλχάουζεν να σημειωθεί ότι αποτελεί τη νέα παρουσία στον θεσμό.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της E.T.T.U. για την κλήρωση αναφέρει και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων. Για τη Σααρμπρίκεν υπογραμμίζει ότι θα έχει ως νέα ονόματα τον Λιάο Τσεν Τινγκ από την Ταϊπέι (νούμερο 36 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) και τον Σλοβένο φετινό Μεσογειονίκη, Ντάρκο Γιόργκιτς (Νο 66), ενώ κράτησε τον Γερμανό, Πάτρικ Φρανζίσκα (Νο 23), πρώην συμπαίκτη του Γκιώνη στην Μπορούσια. Η Όρενμπουργκ συμφώνησε με τον Πορτογάλο δευτεραθλητή Ευρώπης του 2015 στο απλό ανδρών, Μάρκος Φρέιτας (Νο 16), ενώ διέκοψε τη συνεργασία της με τον Ιάπωνα, σταρ Τζουν Μιζουτάνι. Η πρωτοεμφανιζόμενη Μουλχάουζεν έχει στο ρόστερ τον Αυστριακό, Ντάνιελ Χάμπεσον (Νο 53), τον Ρουμάνο, Οβίντιου Ιονέσκου (Νο 64), τον Γερμανό Στέφεν Μένγκελ (Νο 358) και τον Τσέχο, Λούμπομιρ Γιάνκαρικ (Νο 113).

Γενικά, ξεχωρίζει κάποιος και τις συνεργασίες της ρωσικής UMMC με τον Κινέζο δευτεραθλητή κόσμου του 2015 στο απλό ανδρών Φανγκ Μπο (νούμερο 45 τώρα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης) και τον Δανό πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2016 Τζόναθαν Γκροθ (Νο 17), όπως και της Μπορούσια Ντίσελντορφ με τον Αιγύπτιο φετινό νικητή του African Cup, Ομάρ Ασάρ (Νο 21). Συνολικά 34 αθλητές της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται στους πρώτους 100 του world ranking list και υπόσχονται πλούσιο θέαμα.

Όλα τα γκρουπ στην πρώτη φάση του Champions League ανδρών:

Γκρουπ Α

Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)

Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία)

Οστράβα 2016 (Τσεχία)

Γκρουπ Β

UMMC (Ρωσία)

Λα Ρομάν (Γαλλία)

Ντζιάλντοβο (Πολωνία)

Βάλτερ Βελς (Αυστρία)

Γκρουπ C

Σααρμπρίκεν (Γερμανία)

Μπογκόρια Γκρότζισκ (Πολωνία)

Ανζέ (Γαλλία)

Ρόσκιλντε (Δανία)

Γκρουπ D

Όρενμπουργκ (Ρωσία)

Ενεμπόν (Γαλλία)

Μουλχάουζεν (Γερμανία)

Έσλοβ (Σουηδία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ