ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού

Τέσσερις άντρες και τέσσερις γυναίκες θα ταξιδέψει στο Χάλμσταντ της Σουηδίας η ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού.

Λίγες ώρες αφότου ολοκλήρωσαν ένα πρώτο κομμάτι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2019, τα εθνικά συγκροτήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ρίχνουν όλη την προσοχή τους στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Την ελληνική αποστολή θα συγκροτήσουν τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Την ανδρική ομάδα αποτελούν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης.

Τη γυναικεία ομάδα, που την Τρίτη είχε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το ντέρμπι με την Αγγλία για το στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ήττα με 3-1 θυμίζουμε), οι Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κωνσταντίνα Παρίδη.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, η Ελλάδα θα βρίσκεται στη 2η κατηγορία (Challenge Division).

Στην αποστολή, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή για τη σκανδιναβική χώρα, θα βρίσκονται επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Η 2η κατηγορία αφορά στις θέσεις 25-48, ενώ το όριο των συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι από 72 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Τα γκρουπ της πρώτης φάσης είναι γνωστά εδώ και δύο μήνες. Η εθνική ανδρών, που λόγω της πτώσης της στον αισθητά διαφοροποιημένο πίνακα αξιολόγησης, έχασε μετά από χρόνια τη θέση της στην κορυφαία κατηγορία (Championship Division) έχει κληρωθεί στο 7ο γκρουπ της διοργάνωσης (το G) και θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία (επικεφαλής), Ουγγαρία, Παραγουάη, Εκουαδόρ και Σερβία. Η εθνική γυναικών, που σταθερά μετέχει στην Challenge Division, βρέθηκε στο 6ογκρουπ (το F), έχει κι αυτή επικεφαλής την Ιταλία κι επίσης αντιπάλους το Βέλγιο, την Αργεντινή, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ