ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι αντίπαλοι του Γκιώνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι αντίπαλοι του Γκιώνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ξεκινά στο Χάλμσταντ το 36ο Παγκόσμιο Κύπελλο πινγκ πονγκ ανδρών με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Γκιόνη στους άνδρες και του Σγουρόπουλου στους παίδες.

Μέσα στους 20 προσκληθέντες θα έχει και φέτος την τιμή να βρίσκεται ο Παναγιώτης Γκιώνης και θα επιδιώξει μία καλύτερη θέση από την πρώτη 16άδα, στην οποία πλασαρίστηκε πέρσι στο Ντίσελντορφ. Αργά το απόγευμα έμαθε τους αντιπάλους του στο προκριματικό στάδιο των αγώνων.

Τέθηκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει αύριο τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί και τον Αμερικανό Τζίμι Μπάτλερ. Προέκυψαν εξάλλου, νεότερα από το Μπουζάου της Ρουμανίας, όπου βρίσκεται το ελπιδοφόρο μέλλον της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για να πάρει μέρος σε μεγάλη ατομική διοργάνωση νέων. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έμαθε τη σειρά με την οποία θ’ αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας μετέχουν 20 αθλητές από 16 χώρες όλων των ηπείρων. Οι συμμετοχές προέρχονται βασικά από προκρίσεις μέσω των ατομικών Κυπέλλων των ηπείρων (Asian Cup, Europe Cup, North America Cup, Latin America Cup, Αfrican Cup και Oceania Cup), συν τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού ανδρών (Μα Λονγκ), την επιλογή της διοργανώτριας χώρας (Κρίστιαν Κάρλσον) κι έναν αθλητή, που παίζει με wild card (φέτος θα είναι ο επίσης Σουηδός Άντον Σέλμπεργκ). Θ’ αγωνιστούν 8 αθλητές από την Ευρώπη, 8 από την Ασία κι από 1 από τις ηπείρους της Αφρικής, της Ωκεανίας, της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής. Η διοργάνωση θα μοιράσει 150.000 αμερικανικά δολάρια (45.000 παίρνει ο νικητής και 25.000 ο φιναλίστ του τελικού).

Ο Γκιώνης έφυγε χτες το πρωί από τη Γερμανία έχοντας δώσει άλλον έναν αγώνα με τη Μπορούσια, αυτή τη φορά για τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Στον προημιτελικό γύρο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντίσελντορφ νίκησε εντός έδρας 3-0 την Όμπερ Έρλενμπαχ, ομάδα 2ης κατηγορίας. Προκρίθηκε έτσι στο φάιναλ φορ του θεσμού και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο Έλληνας άσος τοποθετήθηκε πάλι στη θέση 1 και κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Κινέζο Κιου Ντανγκ. Την αίγλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα τη ζήσει δεύτερη χρονιά στη σειρά. Πέρσι στο Ντίσελντορφ είχε αγωνιστεί με wild card, μπήκε στο ταμπλό ως 2ος του προκριματικού ομίλου του και αποκλείστηκε στις θέσεις 9-16 από τον Ιάπωνα Μιζουτάνι. Φέτος είχε εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής από τον περασμένο Φεβρουάριο χάρη στην 3η θέση του στο Europe Cup.

Η έναρξη των αγώνων ορίστηκε για σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική). Στο 3ο γκρουπ του προκριματικού σταδίου (preliminary stage) θα βρει πάλι Γάλλο αθλητή απέναντί του, όπως είχε γίνει και στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο όταν έχασε από τον Αντριέν Ματενέ. Φέτος συναντά τον νεαρό Γκοζί, τον οποίο είχε νικήσει οριακά 4-3 σετ τον Φεβρουάριο στον «μικρό» τελικό του Europe Cup στο Μπακού και με ανάλογη δυσκολία (3-2 σετ) τον Ιούνιο, στο ίδιο μέρος, στο ομαδικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Κόντρα στον Αμερικανό Τζίμι Μπάτλερ ο Γκιώνης προβάλλει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σπουδαίας διοργάνωσης μετέχουν 12 αθλητές και χωρίζονται σε 4 γκρουπ των 3ων. Οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ περνάνε στη δεύτερη φάση και το ταμπλό των νοκ άουτ αγώνων, όπου θα τους περιμένουν τα πρώτα 8 φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα τα παιχνίδια της πρώτης φάσης γίνονται αύριο και ο Γκιώνης δίνει τα δύο δικά του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική) αντιμετωπίζει τον Μπάτλερ και στις 16:00 τον Γκοζί. Μόνο δύο τραπέζια θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες κι έτσι θα έχουν όλοι ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ από το πρόγραμμα ittv της διεθνούς ομοσπονδίας (διεύθυνση ittf.com/ittv/).

Μέσα από τον τελευταίο διεθνή πίνακα αξιολόγησης προκύπτουν τα οκτώ φαβορί, που περνάνε απευθείας στη δεύτερη φάση. Είναι οι αθλητές: Μα Λονγκ, Φαν Ζεντόνγκ (Κίνα), Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία), Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία), Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία), Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι), Κόκι Νιουα (Ιαπωνία) και Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ).

Με τον Στανκεβίτσιους αρχίζει ο Σγουρόπουλος

Στο Μπουζάου εξάλλου, έγινε η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες του Youth Top 10. Ο Σγουρόπουλος θ’ αρχίσει την προσπάθειά του απέναντι στον Μεντάρντας Στανκεβίτσιους, τον αθλητή με τον οποίο συγκρότησε δίδυμο στο διπλό παίδων του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έφτασαν πολύ κοντά στην εξασφάλιση μεταλλίου! Τον Λιθουανό τον είχε αντιμετωπίσει νωρίτερα και στο ομαδικό και τον είχε νικήσει με 3-2 σετ. Στην 9η και τελευταία αγωνιστική ο αθλητής του Ολυμπιακού θ’ αναμετρηθεί την Κυριακή με τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, τον αθλητή που σταμάτησε τον δρόμο του για την 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (4-0 σετ).

Η σειρά των αγώνων του Σγουρόπουλου στο Τοπ 10 είναι η εξής:

Παρασκευή 16/10:

11:00 (10:00 τοπική) Σγουρόπουλος-Στανκεβίτσιους (Λιθουανία), τραπέζι 3

15:00 Σγουρόπουλος-Μπερτρά (Γαλλία), τραπέζι 5

18:20 Σγουρόπουλος-Πλετέα (Ρουμανία), τραπέζι 2

Σάββατο 17/10:

11:00 Σγουρόπουλος-Λορκά (Γαλλία), τραπέζι 1

15:00 Σγουρόπουλος-Μούτι (Ιταλία), τραπέζι 2

18:20 Σγουρόπουλος-Μόρεγκαρντ (Σουηδία), τραπέζι 5

Κυριακή 18/10:

10:30 Σγουρόπουλος-Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία), τραπέζι 4

14:00 Σγουρόπουλος-Τσιρίτα (Μολδαβία), τραπέζι 4

17:20 Σγουρόπουλος-Σίπος (Ρουμανία), τραπέζι 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ