ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οι Αετοί Πόλης στους νέους και ο Ολυμπιακός στις νεάνιδες το χρυσό στο ομαδικό του Πανελληνίου

Οι Αετοί Πόλης στους νέους και ο Ολυμπιακός στις νεάνιδες το χρυσό στο ομαδικό του Πανελληνίου

Ο Α.Σ. Αετοί Πόλης στους νέους και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στις νεάνιδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ομαδικού για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Με τους ημιτελικούς και τους τελικούς του αγωνίσματος ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι Αετοί κατάφεραν να φτάσουν στον συγκεκριμένο τίτλο για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία τους. Στον τελικό έκαμψαν με 3-2 τον Ολυμπιακό και του απέσπασαν τα πρωτεία από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στα κορίτσια, ο Ολυμπιακός έδωσε ιδανική συνέχεια στο περσινό χρυσό μετάλλιο. Επιπλέον, είναι ο πολυνίκης της κατηγορίας με 14 τίτλους. Στον τελικό επικράτησε του Γ.Α.Ο. Πειραιά με 3-1.

Στο ομαδικό νέων δεν εμφανιζόταν ξεκάθαρο φαβορί. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε στις τάξεις του τον πρωταθλητή Ευρώπης της κατηγορίας Γιάννη Σγουρόπουλο, όμως από την άλλη πλευρά υπήρχαν ομάδες που διέθεταν συνολικά καλή τριάδα. Αυτό φάνηκε και στην πορεία. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε και φέτος στον τελικό για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Απέναντί του ήταν οι Αετοί Πόλης, που με την ίδια τριάδα αγωνίστηκαν και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Το τρίτο στη σειρά ματς, όταν οι ομάδες βρίσκονταν στο 1-1, ήταν και το πιο σημαντικό. Αν επικρατούσε η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου τότε θα γινόταν φαβορί γιατί υπερίσχυε στο διπλό. Αν έπαιρνε το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, τότε λογικά θα κρατούσε τα σκήπτρα. Τελικά, ο Δαμιανής κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Σταματούρο και στο τέλος οι Αετοί επικράτησαν και στο διπλό και διαμόρφωσαν το 3-2. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι τα επί μέρους ματς είχαν αθλητές με σαφές προβάδισμα στα προγνωστικά είναι ότι όλα έληξαν με 3-0 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ. Αετοί Πόλης-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-2:

Γεράσιμος Πετρής-Αλέξανδρος Μεραμβελλιωτάκης 3-0 (11-2, 11-2, 11-3)

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (7-11, 0-11, 6-11)

Γιάννης Δαμιανής-Αλκιβιάδης Σταματούρος 3-0 (11-5, 13-11, 11-6)

Πετρής-Σγουρόπουλος 0-3 (8-11, 7-11, 8-11)

Δαμιανής/Χατζηλυγερούδης-Σταματούρος/Θάνος Κιοσέογλου 3-0 (11-3, 11-6, 11-5)

Οι Αετοί Πόλης ήταν 2ο φαβορί και στο αντίστοιχο γκρουπ νίκησαν χτες τον Α.Ο. Διονύσου με 3-2, τον Γ.Α.Ο. Πειραιά επίσης με 3-2 και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1. Στην 8άδα είχε bye και στα ημιτελικά ξεπέρασε με 3-2 τον Άρη Βούλας. Στο συγκεκριμένο ματς η ομάδα της Βούλας στερήθηκε τις υπηρεσίες του Γιάννη Μπόσκοβιτς, ο οποίος ασθένησε. Γεύτηκε δύο οριακές νίκες με τον Ιάσωνα Κορδούτη, αλλά οι Αετοί επικράτησαν όταν ο Δαμιανής και ο Πετρής είχαν από μία νίκη στο απλό και ο Δαμιανής ο Χατζηλυγερούδης με τον Πετρή κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Διαμαντόπουλο/Κανέλλη. Στη σύνθεσή τους οι Αετοί, που είναι θυγατρικό σωματείο του Πέρα Αθηνών, είχαν ακόμα τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Χρήστο Τσεντεκίδη. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Χρήστος Λάμης.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Χριστοφοράκη ήταν νούμερο 3 των αγώνων και πέρασε στα νοκ άουτ ως 2ος από το 3ο γκρουπ. Έχασε 3-2 από τον Άρη Βούλας και ξεπέρασε με 3-1 τη Βοκαριά Χίου και τον Παράδεισο Αμαρουσίου. Στα προημιτελικά νίκησε τον Γ.Α.Ο. Πειραιά με 3-1 και στον ημιτελικό την Ελευσίνα με 3-1. Στο ματς της 4άδας είχε αποφασιστική σημασία η αναμέτρηση του Σταματούρου με τον Κωνσταντίνο Στάμου. Ο τελευταίος ήταν μπροστά με 7-1 και 9-5 στο 5ο σετ και ήθελε τη νίκη για να στείλει τον αγώνα στο διπλό και ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων. Ο Σταματούρος όμως έκανε την ανατροπή και ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρόκριση στον τελικό. Οι Πειραιώτες είχε ακόμα στο ρόστερ τον Σωκράτη Μιχαηλίδη.

Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς και ο Άρης Βούλας. Το σωματείο της Ελευσίνας παρατάχθηκε με τους Νίκο Βλαχάκη, Αλέξη Κουλουριώτη, Δημήτρη Στάμου και Κωνσταντίνο Στάμου κι έχει προπονητή τον Γιάννη Λογοθέτη. Ο Άρης βασίστηκε σήμερα στους Μιχάλη Διαμαντόπουλο, Ιάσωνα Κορδούτη, Κωνσταντίνο Κανέλλη, ενώ χτες ο προπονητής Γιώργος Λιλής είχε στη διάθεσή του και τον Γιάννη Μπόσκοβιτς.

Οι Αετοί Πόλης στους νέους και ο Ολυμπιακός στις νεάνιδες το χρυσό στο ομαδικό του Πανελληνίου

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Στο ομαδικό νεανίδων φαινόταν να έχει τις πιθανότητες με το μέρος του ο Ολυμπιακός. Με την παρουσία της Τέρπου και της Χατζάκη κάλυπτε το γεγονός ότι δεν εμφανιζόταν το ίδιο δυνατός στη θέση 3. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Και στους προηγούμενους αγώνες του και στον τελικό όπου είχε συναρπαστική αναμέτρηση με το σωματείο, που δημιούργησε πριν από λίγα χρόνια, τον Γ.Α.Ο. Πειραιά. Η συγγενική σχέση των δύο ομάδων είναι και ο λόγος που δεν υπήρχαν προπονητές στους πάγκους, ο Γιώργος Χριστοφοράκης από τη μια πλευρά και η Λάουρα Νικουλάε από την άλλη.

Ο αγώνας κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά. O Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί 2-0 όταν πήρε οριακές νίκες στα δύο πρώτα ματς. Ο Γ.Α.Ο.Π. μείωσε εύκολα ώσπου στο τέταρτο επί μέρους ματς η Τέρπου επιβεβαίωσε δύσκολα ότι είχε τον πρώτο λόγο κόντρα στην Παπαδημητρίου. Να προστεθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και χτες στους ομίλους και οι πρωταθλήτριες είχαν επικρατήσει ξανά με 3-1 κι ακόμα ότι και οι τρεις βασικές αθλήτριες του Γ.Α.Ο.Π. είναι της κατηγορίας των κορασίδων.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Γ.Α.Ο. Πειραιά-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-3:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Γεωργία Χατζάκη 2-3 (11-4, 7-11, 10-12, 12-10, 7-11)

Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου-Έλσα Τέρπου 2-3 (17-15, 11-3, 7-11, 6-11, 9-11)

Ελπίδα Οικονόμου-Νικολέτα Κατσίβελη 3-0 (11-8, 11-3, 11-5)

Παπαδημητρίου-Τέρπου 0-3 (5-11, 10-12, 11-13)

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα στο ρόστερ την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, την Ηρώ Κοζάρη και τη Νεφέλη Καφάτου. Ως επικεφαλής του 2ου γκρουπ είχε νικήσει το Σάββατο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και τον Παγχιακό με 3-1. Στα ημιτελικά ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τους Φοίνικες Πάτρας. Εκεί, στο πιο κρίσιμο ματς, η Χατζάκη ξεπέρασε τη Λιβιεράτου με 3-2 σετ. Η Τέρπου σημείωσε δύο νίκες, ενώ για τους Φοίνικες το θετικό αποτέλεσμα ήρθε από την Ηλιοπούλου σε βάρος της Κοζάρη.

Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά είχε πάρει τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ όταν έκαμψε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 και τον Παγχιακό με 3-1. Σήμερα είχε αμφίρροπο ημιτελικό με την Αθηνά Μαγκουφάνας, η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 1ο γκρουπ. Βρέθηκε πίσω με 2-1 στο σκορ ομάδων και με 1-0 σετ στον αγώνα της Παπαδημητρίου με τη Δεβελέκου. Αφού γύρισε την κατάσταση η αριστερόχειρας αθλήτρια μετά είδε τις συμπαίκτριές της Γραμματοπούλου και Οικονόμου να πετυχαίνουν μεγαλύτερη ανατροπή στο καθοριστικό διπλό. Έχαναν 2-0 στα σετ από τις Παντερή/Παπαγεωργίου και πήραν τη νίκη με 3-2! Ο Γ.Α.Ο.Π. είχε αναπληρωματικές τη Μαίρη Κουκουτού και την Καλλιόπη Τζουνοπούλου.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Φοίνικες Πάτρας και η Αθηνά Μαγκουφάνας. Στην ομάδα της Αχαΐας αγωνίστηκαν οι Βασιλική Ηλιοπούλου, Αθηνά Λιβιεράτου, Μαγδαληνή Ηλιοπούλου και Μαρία Καλύβα. Προπονητής ο Δημήτρης Ντεμίρης. Η Αθηνά παρέταξε τις Αγγελίνα Δεβελέκου, Άννα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Παντερή Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Σωτήρης Κανναβός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ