ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο πρώτο ντέρμπι της Α1 ανδρών, 4-2 το Πέρα Αθηνών

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο πρώτο ντέρμπι της Α1 ανδρών, 4-2 το Πέρα Αθηνών

Ο Παναθηναίκός επικράτησε με 4-2 του Πέρα στην 3η αγωνιστική της Α1 Εθνικής ανδρών, κόντρα στα προγνωστικά, λόγω των δύο ξένων των ηττημένων.

Στον Παναθηναϊκό πήγε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Α1 Εθνική επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Για την 3η αγωνιστική, κατέβαλλε στην Ελευσίνα τον ΑΣ Πέρα Αθηνών με 4-2 και θα κλείσει ιδανικά τον Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα της αγωνιστικής περιόδου, καθώς έχει προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής.

Στην πορεία του για εκείνη την πρωτιά, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τους "Πολίτες" με 4-3, αλλά η σημερινή επικράτησή του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι ο αντίπαλος παρέταξε και τους δύο ξένους αθλητές του.

Ήταν "κλειδί" μάλιστα, η νίκη του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου απέναντι στον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς με 3-2 σετ, ενώ αργότερα ο Κώστας Λαγογιάννης κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, από τον οποίο είχε χάσει 0-3 στο Κύπελλο Αττικής.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προηγούνται αήττητοι στη βαθμολογία με 6 βαθμούς, ενώ τα Ταταύλα, που επίσης περιλαμβάνονται στην 4άδα των διεκδικητών του τίτλου, έκαναν σήμερα το ρεπό τους και βρίσκονται στις 2 νίκες.

Η εξέλιξη του αγώνα Πέρα - Παναθηναϊκός 2-4

Ντάνισλαβ Κοτζαμπάσεφ - Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-1 (17-15, 7-11, 11-3, 11-1)

Νίκος Αντωνιάδης - Κώστας Λαγογιάννης 1-3 (4-11, 9-11, 12-10, 5-11)

Μάρκο Γέφτοβιτς - Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 2-3 (10-12, 11-6, 11-9,10-12, 5-11)

Κοτζαμπάσεφ - Λαγογιάννης 2-3 (7-11, 12-10, 11-8, 5-11, 8-11)

Γέφτοβιτς - Κ. Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-8, 11-7, 11-7)

Αντωνιάδης - Γ. Κωνσταντινόπουλος 1-3 (4-11, 3-11, 11-8, 2-11)

Λίγα λεπτά μετά από το τέλος του αγώνα, ο Λαγογιάννης (που ύστερα από την πολυετή και δοξασμένη πορεία του στο Πέρα, τον αντιμετώπισε πρώτη φορά σε πρωτάθλημα) ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτή η νίκη, όταν ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη, από τις υποψήφιες για τον τίτλο ομάδες, που έχει καθαρά ελληνική σύνθεση.

"Σημαίνει ότι είμαστε ομάδα με τρεις ετοιμοπόλεμους και ανταγωνιστικούς για κάθε αγώνα αθλητές, οι οποίοι κάνουν σοβαρή προπόνηση. Φυσικό είναι να παλεύουμε να κερδίσουμε και καλύτερους αθλητές και να που σήμερα μας βγήκε. Το Πέρα ήταν φαβορί σήμερα γιατί έχει δύο ξένους αθλητές, που θεωρώ ότι είναι καλύτεροι από μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, αν πιάσεις πολύ καλή απόδοση και οι αντίπαλοι φοβηθούν λίγο, μπορεί να γυρίσει υπέρ σου η κατάσταση, όπως έγινε και σήμερα", δήλωσε ο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα.

"Ο Γιώργος έκανε καταπληκτική νίκη απέναντι στον Γέφτοβιτς κι εγώ επικράτησα ενός παίκτη από τον οποία είχα χάσει 0-3 στις αρχές του μήνα. Θα χαρακτήριζα, λοιπόν, μίνι έκπληξη τη νίκη μας. Και θα πρόσθετα ότι μπορεί γενικά να έχουμε κι άλλα τέτοια αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αν είναι καλά προπονημένοι όλοι οι καλοί αθλητές".

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο πρώτο ντέρμπι της Α1 ανδρών, 4-2 το Πέρα Αθηνών

Ο Κοτζαμπάσεφ συμφώνησε αργότερα ότι η ομάδα του είχε με το μέρος της τα προγνωστικά και ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική έκβαση του ματς η ήττα του Γέφτοβιτς. "Ναι, ήμασταν φαβορί, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ο Μάρκο θα είχε φυσιολογικά δύο νίκες σε αυτό το ματς, όμως συνάντησε αντίπαλο σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν ήττα που μέτρησε και ψυχολογικά, διότι θα προηγούμασταν στο σκορ, όπως επηρέασε και η δική μου ήττα. Ο Λαγογιάννης είναι πολύ καλός παίκτης και ήξερα ότι, ανεξάρτητα από το 3-0 στο πρόσφατο κύπελλο, έπρεπε να είμαι πολύ αποδοτικός στις επιθέσεις μου. Τελικά, μου πήρε τη ρεβάνς".

Ο Βούλγαρος διεθνής, που έκανε και γερή πρόβα τζενεράλε για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες, τόνισε ότι είναι θετικές οι πρώτες εντυπώσεις του από τους ελληνικούς αγώνες ( "υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, καλή ατμόσφαιρα, φιλικοί όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος προς εμένα") και αναφορικά με τη συνέχεια της προσπάθειας του Πέρα σημείωσε: "Σαφώς και επηρεάζει η ήττα, διότι ο αγώνας αυτός ήταν σημαντικός. Πάντως, είναι νωρίς ακόμα στη διοργάνωση. Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στα επόμενα ντέρμπι με τα Ταταύλα και τον Ολυμπιακό και να μείνουμε στον στόχο της πρωτιάς".

Τα αποτελέσματα της ημέρας στην Α1 ανδρών

Ολυμπιακός - ΑΟ Πεύκης 4-2

Φιλία Ορεστιάδας - ΑΟ Ελληνικού 4-3

ΟΑ Χανίων - Άρης Νικαίας 4-2

ΑΣ Πέρα Αθηνών - Παναθηναϊκός 2-4

Ρεπό έκανε ο ΑΟ Ταταύλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ