ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Νέα ήττα για τους άνδρες από τη Βόρεια Κορέα

Νέα ήττα για τους άνδρες από τη Βόρεια Κορέα

Η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ανδρών ηττήθηκε με 3-1 από τη Βόρεια Κορέα και θα συνεχίσει για τις θέσεις 13-24 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες για το γκρουπ Α της Championship Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης γνώρισε σήμερα η εθνική ομάδα των ανδρών.

Κάμφθηκε με 3-1 από τη Βόρεια Κορέα και περιορίζεται και τυπικά στις τελευταίες θέσεις του γκρουπ. Ο 16άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος είχε ξανά την ευκαιρία της συμμετοχής, μάλιστα τοποθετήθηκε στη θέση 1 και στάθηκε θαυμάσια σε δύο αγώνες.

Στον πάγκο έμεινε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα για να πάρει ανάσες ύστερα από τη μεγάλη προσπάθεια στους χτεσινά ματς. Οι ήττες των δύο πρώτων ημερών στην Κουάλα Λουμπούρ έβγαλαν νωρίς την ομάδα από τον στόχο της πρώτης 12άδας κι έφεραν κατήφεια. Φυσιολογικά επηρέασαν την ψυχολογία και ήταν πολύ δύσκολο να γίνει άμεσα επαναφορά και μάλιστα απέναντι σ’ ένα πολύ δυνατό συγκρότημα όπως η Βόρεια Κορέα.

Οριστικά η εθνική θα συνεχίσει για τις θέσεις 13-24 και αυτά που μπορεί να κρατήσει ως θετικά από τον σημερινό αγώνα είναι πρώτα απ’ όλα η νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση του Σγουρόπουλου, όπως και η νίκη του Παπαγεωργίου από τη θέση 3. Τα παιχνίδια στο γκρουπ κλείνουν αύριο στις 13:30 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο την Ταϊπέι (στο τραπέζι 1 το ματς και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV)!

Η Ελλάδα είχε συναντήσει τους Βορειοκορεάτες και το 2012 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ. Τους είχε νικήσει 3-1 στο γκρουπ και είχε χάσει 3-2 σε παιχνίδι κατάταξης. Οι Ασιάτες άλλαξαν την ομάδα τους από τότε, έβγαλαν νέα «αστέρια» και διατηρούν τη δυναμική τους στο διεθνές στερέωμα. Το έδειξαν με την πορεία τους στο γκρουπ (σπουδαία νίκη 3-0 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αυστρίας), το επιβεβαίωσαν και στον αγώνα με την εθνική όπου και οι τρεις νίκες τους ήρθαν με 3-0 σετ! Μπορεί να μην πηγαίνουν συχνά σε διεθνείς αγώνες κι εξαιτίας αυτού να μην έχουν τις θέσεις που αξίζουν στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης, όμως η αξία τους είναι πανθομολογούμενη. Το κακό είναι ότι ακριβώς επειδή είναι έξω από τις πρώτες 100 θέσεις θα έχει απώλεια βαθμών από τη σημερινή ήττα του ο Γκιώνης, που νοιάζεται για βαθμούς στην προοπτική της ολυμπιακής συμμετοχής.

Ο Σγουρόπουλος άφησε πάλι εξαιρετικές εντυπώσεις, έδειξε ότι ήδη μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ανδρών και από συγκυρία δεν κατέκτησε κάποιο σετ. Μετά τον αγώνα με τον Κινέζο πρωταθλητή Ζανγκ Τζικέ είχε και στα σημερινά ατομικά του ματς από δύο ευκαιρίες για σετ και σαφώς αυτά είναι θετικά σημάδια που θα τα αξιοποιήσει στο μέλλον.

Από τη θέση 2 της ομάδας μπήκε πρώτος στο τραπέζι ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 22 στον κόσμο) με σκοπό να πιέσει από την αρχή με την άμυνα τον πρώτο Κορεάτη, τον Πακ Σιν Χίοκ (Νο 138). Ο αριστερόχειρας Ασιάτης όμως, επιβεβαίωσε τις ικανότητές του και απέναντι στο στυλ παιχνιδιού του Έλληνα αθλητή και πήρε τη νίκη με 3-0. Ο Γκιώνης ήταν συνέχεια «μέσα» στο παιχνίδι βέβαια, όμως του έλειπε το κάτι παραπάνω κι έχασε δύο σετ με τη μικρότερη διαφορά.

Αμέσως μετά ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 525 στη διεθνή κατάταξη ανδρών και 76 στους νέους) έδωσε τον δεύτερο αγώνα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντιμετώπισε τον Τσόε Λι (Νο 175) και το βασικό ζητούμενο ήταν να παίξει ελεύθερα για μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ, όμως και πάλι διεκδίκησε πράγματα. Είχε ρυθμό, πέρασε καλά χτυπήματα και παρακολουθούσε το σκορ, μάλιστα το 2ο σετ το έχασε στην παράταση. Έσωσε δύο σετ μπολ στο 8-10, αλλά είδε τον Τσόε να παίρνει δύο πόντους αμέσως μετά. Μείωσε από 8-5 και στο 3ο σετ, το πήγε στον πόντο 10-9, όμως δεν άλλαξε κάτι.

Στη θέση 3 τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 128) και αντιμετώπισε τον Κανγκ Βι Χουν (No 155). Με το σερβίς και το κομπίνα λάστιχο στο backhand («δοντάκι») αιφνιδίασε στην αρχή και πήρε εύκολα το 1ο σετ. Από κει και μετά έγινε απόλυτα ισορροπημένο ματς. Στο 3ο σετ το 9-5 υπέρ του έγινε 10-9, αλλά κράτησε το πλεονέκτημα. Στο 5ο οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο-πόντο ώσπου ο Παπαγεωργίου είχε τον τελευταίο λόγο κι έφτασε σε μία ακόμα νίκη, που σαφώς μετράει σε προσωπικό επίπεδο.

Με τη μείωση του σκορ ο Σγουρόπουλος είχε τη δυνατότητα για ένα ακόμα γερό τεστ. Το έδωσε κόντρα στον πρώτο Βορειοκορεάτη, τον Πακ και κατάφερε πάλι να γίνει ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μπορεί να κάμφθηκε με 3-0, όμως εμφάνισε πάλι θετική σκέψη και καλή τακτική. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πάρει σετ και μάλιστα στο 1ο είχε σετ μπολ με 10-9…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Β. Κορέα-Ελλάδα 3-1:

Πακ Σιν Χίοκ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-9, 11-7, 11-9)

Τσόε Λι-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-7, 12-10, 11-9)

Κανγκ Βι Χουν-Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου 2-3 (3-11, 11-8, 9-11, 11-6, 9-11)

Πακ Σιν-Σγουρόπουλος 3-0 (12-10, 11-2, 11-9)

Στα υπόλοιπα ματς του γκρουπ Α η Κίνα επιβλήθηκε 3-0 της Τσεχίας, ενώ Αυστρία και Ταϊπέι έδωσαν πολύωρη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση όπου επικράτησαν οι Ευρωπαίοι με 3-1. Η Ελλάδα είναι μαζί με την Ταϊπέι στους 4 βαθμούς κι έχασε κάθε πιθανότητα και για την 4η θέση του γκρουπ, η οποία στο ταμπλό της επόμενης φάσης θα την έστελνε με αγώνα bye στις θέσεις 13-16…Η Κίνα έχει 8 βαθμούς, η Κορέα και η Αυστρία από 7 και η Τσεχία 6.

* Δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή μετά το τέλος του αγώνα με την Τσεχία φιλοξένησε η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας. «Παίζουμε εναντίον των Τσέχων σχεδόν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ευρωπαϊκού ή παγκοσμίου επιπέδου τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα ήμασταν πάντα καλύτεροι. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Ο Προκόπκοφ είχε πολύ καλή αρχή απέναντι στον Κρεάνγκα, ο Κονέτσνι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και στο τέλος ο Κρεάνγκα έμεινε από δυνάμεις στον αποφασιστικό αγώνα». Επίσης, με αφορμή τη νίκη του Παπαγεωργίου ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας «έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τέσσερις διαφορετικούς Τσέχους, που όλοι είναι σε καλύτερη θέση από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη κι έχει αποδειχτεί ότι ξέρει πώς να παίξει εναντίον τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ