ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Μετάλλιο στο απλό Νέων του Ευρωπαϊκού ο Σγουρόπουλος

Μετάλλιο στο απλό Νέων του Ευρωπαϊκού ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε επίδειξη δύναμης στα προημιτελικά του απλού Νέων στο Ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ και εξασφάλισε μετάλλιο. Την Κυριακή ο ημιτελικός απέναντι στον... συμπαίκτη του στο διπλό.

Θέση στο βάθρο των νικητών στο απλό νέων εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιμαράες, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στον θεσμό.

Η είσοδος στην 4άδα σημαίνει αυτόματα μετάλλιο διότι δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4. Είναι σαφές όμως, ότι οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητες του 17χρονου πρωταθλητή δεν σταματούν εδώ και την Κυριακή θα προσπαθήσει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Στη φάση των 16, τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο, που αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 17 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας. Έκανε δυνατό ξεκίνημα, αλλά μετά το 1ο σετ ο αγώνας μετατράπηκε σε μεγάλο ντέρμπι. Πήρε τη νίκη με 4-2, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι τα πέντε επόμενα σετ έληξαν με διαφορά δύο πόντων. Στο 2ο σετ, ο Σγουρόπουλος πήρε 3 σερί πόντους στο 8-9, ενώ στο φινάλε είχε 4 ματς μπολ και είδε τον αντίπαλό του να μειώνει στον πόντο (11-6, 11-9, 9-11, 11-9, 9-11, 11-9).

Το απόγευμα στον προημιτελικό, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έδωσε διαφορετικού ρυθμού αγώνα, καθώς απέναντί του βρέθηκε ο Ρώσος Αρτούρ Αμπούσεφ (νο12 και το 2014 ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων), που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Αυτό όμως, κάθε άλλο παρά επηρέασε τακτικές ή ψυχολογία. Ο Σγούρόπουλος ήταν έτοιμος, γνώριζε καλά τον αντίπαλό του, τον οποίο είχε νικήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε τουρνουά νέων και με καταπληκτική απόδοση δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Επιβλήθηκε με 4-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση μεταλλίου στην 4η ευκαιρία του στον θεσμό (μετά τους δύο φετινούς προημιτελικούς σε ομαδικό και διπλό νέων και τον ένα στο διπλό παίδων το 2015). Απολύτως ενδεικτικό του πόσο τον βόλευε το παιχνίδι είναι ότι άρχισε με σκορ 9-0, ενώ άφησε …άποντο τον αντίπαλό του στο 5ο σετ (η εξέλιξη 11-3, 11-9, 6-11, 11-6 και 11-0)!

Την Κυριακή, στις 14:15 ώρα Ελλάδας θα κυνηγήσει πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, τον συμπαίκτη του στο διπλό (ορίστηκε στο τραπέζι 4). Οι δυο τους πλησίασαν το απόγευμα σ’ ένα ακόμα μετάλλιο στο διπλό νέων, αλλά κάμφθηκαν στα προημιτελικά.

Μετάλλιο στο απλό Νέων του Ευρωπαϊκού ο Σγουρόπουλος

"Ομολογώ ότι με βοήθησε αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι μόλις είδα στην κλήρωση ότι ο Αμπόυσεφ ήταν πιθανός αντίπαλός μου στην 8άδα. Ο λόγος είναι ότι κάνω και στην Αθήνα προπόνηση με αμυντικούς και αποδίδω καλά. Επιπλέον, ήξερα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και είχα και τις απαραίτητες δυνάμεις ν’ αντεπεξέλθω σήμερα στα διαδοχικά ματς στο απλό και το διπλό. Είχαμε κάνει καλή προετοιμασία άλλωστε και γνωρίζαμε ότι μπορεί να έρθει αυτή η περίσταση", δήλωσε το βράδυ ο Σγουρόπουλος.

"Χαίρομαι πολύ που έφτασα στην εξασφάλιση μεταλλίου. Πραγματοποίησα τον στόχο μου και πιστεύω ότι τώρα θα παίξω πιο ελεύθερα. Δεν έχω να χάσω κάτι από δω και πέρα, θέλω να φτάσω ψηλότερα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο".

Στους αγώνες "παρηγοριάς" εξάλλου, οι Έλληνες αθλητές δεν είχαν σήμερα τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τα προημιτελικά, διότι έπρεπε να ετοιμαστούν για το ταξίδι της επιστροφής. Έτσι ο Δημήτρης Κορδούτης, ο Νίκος Κορδαλής και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που κατάφεραν το πρωί να μπουν στην 8άδα του σχετικού ταμπλό, σταμάτησαν αργότερα άνευ αγώνα την πορεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ