ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με ήττα 3-0 από την Αυστρία συνέχισαν οι άνδρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με ήττα 3-0 από την Αυστρία συνέχισαν οι άνδρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αυστρία, αποδείχτηκε εν τέλει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική ανδρών. Στην έναρξη της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μαλαισίας η Ελλάδα υποτάχθηκε με 3-0.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αυστρία, αποδείχτηκε εν τέλει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική ανδρών. Στην έναρξη της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μαλαισίας η Ελλάδα υποτάχθηκε με 3-0 στην ανωτερότητα της ομάδας, που εντυπωσίασε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ήταν αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α της Championship Division και το αποτέλεσμα δυσκολεύει κι άλλο την προσπάθεια πρόκρισης στην κορυφαία 12άδα. Και δεν είναι μόνο το προφανές ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυνηγά πλέον μόνο την 3η και τελευταία προνομιούχο θέση στο γκρουπ, αλλά ότι πρέπει να διαχειριστεί και το ψυχολογικό κομμάτι. Η απόδοση ήταν αρνητική, κατακτήθηκαν μόλις δύο σετ, όπως με την Κίνα στην πρεμιέρα και άσχετα αν η ομάδα ήταν αουτσάιντερ, αυτά είναι στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν. Η συνέχεια δίνεται σήμερα το απόγευμα με την Τσεχία και υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την πρώτη νίκη προκειμένου να τονωθεί και η αυτοπεποίθηση των διεθνών.

Στον δεύτερο αγώνα ο Κώστας Βατσακλής χρησιμοποίησε την κλασική τριάδα των Γκιώνη, Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα και είχε στον πάγκο τον Γιάννη Σγουρόπουλο, που έκανε χτες, απέναντι στην Κίνα, το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 είχαν φτάσει στην ιστορική επιτυχία τους σε αυστριακό έδαφος, στο Σβέσατ, όμως κόντρα στο εθνικό συγκρότημα της χώρας δεν νιώθουν καθόλου τυχεροί την τελευταία 10ετία κι έχουν κακή παράδοση.

Επιπλέον, οι Αυστριακοί επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους άνοδο, αφού ακόμα και ο επανακάμψας ύστερα από τρία χρόνια στη διεθνή σκηνή Βέρνερ Σλάγκερ παρουσιάζεται πολύ δυνατός και καλύπτει ιδανικά την απουσία του βασικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ντάνιελ Χάμπεσον! Οι διεθνείς μας πίστευαν ότι μπορούσαν να κυνηγήσουν τη νίκη και είχαν θετική σκέψη μετά την καλή εμφάνιση με την Κίνα. Στην πράξη όμως, δεν τα πήγαν καλά και απείχαν από τα αγωνιστικά στάνταρ, με τα οποία θα γίνονταν πραγματικά ανταγωνιστικοί.

Στο πρώτο ματς αγωνίστηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου (νούμερο 128 στην παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου), που σε μία κίνηση τακτικής τοποθετήθηκε στη θέση 2. Αντίπαλός του ο Στέφαν Φέγκερλ (No 23), που είναι σήμερα πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό και το διπλό ανδρών. Στην πρεμιέρα του στην Κουάλα Λουμπούρ ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν μπόρεσε ν’ ασκήσει ουσιαστική πίεση και έχασε με 3-0 σετ.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 22 στον κόσμο) αντιμετώπισε τον ικανότατο με την άμυνα Ρόμπερτ Γκάρντος (Νο 25). Τον συγκεκριμένο αθλητή είχε αποκλείσει με ανατροπή το 2013 στην πορεία του για το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών. Έκανε δυνατή αρχή, όμως στα επόμενα σετ ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 στο διπλό ανδρών είχε καλύτερη τακτική και σταθερότητα στην επίθεση για να φτάσει τελικά στη νίκη με 3-1. Το 3ο και το 4ο σετ ήταν κλειστά με τον Γκιώνη να χάνει στις λεπτομέρειες.

Τα πράγματα είχαν γίνει πια πολύ δύσκολα για την εθνική μας όταν από τη θέση 3 ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (Νο 97) τέθηκε αντιμέτωπος με τον Βέρνερ Σλάγκερ. Οι δυο τους έδιναν αμφίρροπες και θεαματικές αναμετρήσεις από παλιά, μία κέρδιζε ο ένας μία ο άλλος, σήμερα ήταν η μέρα του Αυστριακού. Ο Κρεάνγκα κατέκτησε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του. Κάμφθηκε με 3-1 και πάλεψε το 3ο σετ, που ίσως και να ήταν καθοριστικό. Ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών από την Ευρώπη (Παρίσι 2003) είναι φυσικά εκτός παγκόσμιας κατάταξης λόγω της μεγάλης απουσίας του από διεθνείς αγώνες, όμως έπαιξε πρόσφατα σε τουρνουά (Εnergis Masters Cup), έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δήλωσε «δεν ξέχασα τίποτα»…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αυστρία-Ελλάδα 3-0:

Στέφαν Φέγκερλ-Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-4, 11-6, 11-5)

Ρόμπερτ Γκάρντος-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (3-11, 11-6, 11-9, 11-8)

Βέρνερ Σλάγκερ-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-1 (7-11, 11-5, 11-8, 11-2)

* Στα άλλα ματς της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ Α η Τσεχία πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 3-0 κόντρα στην Ταϊπέι, ενώ η Κίνα κατέβαλλε με 3-0 τη Βόρεια Κορέα.

* Δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε χτες 928/2) ο Γιάννης Σγουρόπουλος με αφορμή το εξαιρετικό ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, την Κυριακή με την Κίνα. «Ο αγώνας μου με τον Ζανγκ Τζικέ ήταν ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Αγωνίστηκα απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Προσπάθησα να μην σκέφτομαι ποιον αθλητή έχω απέναντί μου και να παίξω το παιχνίδι μου. Θα ήθελα να είχα πάρει ένα σετ, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου», τόνισε ο αθλητής του Ολυμπιακού και αναφορικά με την πρωτόγνωρη εμπειρία του στη Μαλαισία επισήμανε: «Το γεγονός ότι αγωνίζομαι σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό και είναι αναμενόμενο να συναντάω τους καλύτερους αθλητές. Παίρνω πολύτιμες εμπειρίες, που θα με βοηθήσουν στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ