ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με δυνατά παιχνίδια ολοκληρώθηκαν τα εθνικά πρωταθλήματα

Με δυνατά παιχνίδια ολοκληρώθηκαν τα εθνικά πρωταθλήματα

Με δυνατά παιχνίδια γράφτηκε το φινάλε στα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Εξάλλου, φτωχότερη έγινε η επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς πέθανε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κωστόπουλος.

Στη λήξη τους έφτασαν σήμερα τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε άνδρες και γυναίκες, όπως και η αντίστοιχη διοργάνωση της Α2 γυναικών. Βεβαίως, το κλίμα στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δεν γινόταν να είναι ευχάριστο μετά την είδηση του θανάτου του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Κωστόπουλου, αλλά τουλάχιστον με ξεκάθαρα τα βαθμολογικά δεδομένα από το Σάββατο οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και να προσφέρουν θέαμα με αμφίρροπες και ενδιαφέρουσες σε εξέλιξη αναμετρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μισά από τα παιχνίδια του προγράμματος έληξαν με σκορ 4-3 και 4-2. Ο Ολυμπιακός στους άνδρες και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στις γυναίκες ολοκλήρωσαν αήττητοι την πορεία τους μέχρι τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ και ο ΑΛΦΑ τέλειωσε θετικά τη διαδρομή του μέχρι την πρωτιά στην Α2 γυναικών.

Στην Α1 ανδρών η 18η αγωνιστική περιλάμβανε την αναμέτρηση του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον 2ο της κατάταξης Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Σε αντίθεση όμως, με το συναρπαστικό ματς του 1ου γύρου, το σημερινό ήταν τυπική διαδικασία, πρώτον γιατί είχε κριθεί ο τίτλος και δεύτερον γιατί οι Βορειοελλαδίτες δεν έπαιξαν πλήρεις. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 4-0 αγωνιζόμενοι με τους Παπαγεωργίου, Σγουρόπουλο και Σταματούρο (δεν μετείχε ο Ρηνιώτης), ενώ ο Ηρακλής παρέταξε τους Παπαδάκη, Μανουσώφ και Γραμμένο (δεν είχε Βλοτινό και Γέφτοβιτς).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΑΔΗ

Με αφορμή τον νέο τίτλο η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε δήλωση από τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη: «Η χαρά μου είναι διπλή. Είμαι ευτυχισμένος τόσο για τον τίτλο όσο και για το εξαιρετικό κλίμα, που είχα στην ομάδα, τη θαυμάσια χημεία μεταξύ μας. Είναι ό,τι καλύτερο να έχεις τέτοια παιδιά σε μια ομάδα και τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Οι σπουδαίοι Παπαγεωργίου και Ρηνιώτης βοήθησαν τους νεαρούς Σγουρόπουλο και Σταματούρο και συνέβαλαν και στην καλή τους παρουσία. Η πρόοδος των δύο μικρών ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για μας σ’ ένα πρωτάθλημα, που τελικά αποδείχτηκε εύκολο. Ευελπιστώ να κρατήσουμε την ίδια ομάδα και του χρόνου. Να προσθέσω πάντως, ότι είμαι στεναχωρημένος που μείναμε στη 2η θέση στις γυναίκες. Όταν η Ματενέ νικά πάλι την Κινέζα της Φλώρινας αποδεικνύεται ότι είχαμε καλή ομάδα και μπορούσαμε τον τίτλο. Φάνηκε όμως, ότι μας επηρέασε η ήττα από τον Δ.Α.Ο.Τ., στο ντέρμπι, που κακώς κατά τη γνώμη του έγινε την πρώτη αγωνιστική».

Από την Α1 των ανδρών είναι το ματς, που επιλέξαμε σήμερα για να βάλουμε αναλυτικά την εξέλιξή του. Είναι ο αγώνας Άρη Βούλας-Πέρα Αθηνών 3-4:

Παναγιώτης Πετρής-Δημήτρης Κορδούτης 3-1 (11-8, 7-11, 11-5, 11-4)

Κώστας Νικόπουλος-Νίκος Αντωνιάδης 1-3 (9-11, 11-5, 3-11, 7-11)

Χρήστος Τσαρσιταλίδης-Στράτος Δαμιανής 1-3 (11-8, 6-11, 2-11, 5-11)

Πετρής-Αντωνιάδης 3-2 (11-7, 11-9, 7-11, 6-11, 11-8)

Τσαρσιταλίδης Κορδούτης 3-0 (12-10, 11-7, 11-8)

Νικόπουλος-Δαμιανής 0-3 (6-11, 5-11, 5-11)

Πετρής/Τσαρσιταλίδης-Αντωνιάδης Δαμιανής 0-3 (6-11, 8-11, 9-11)

Στην Α1 γυναικών ο Δ.Α.Ο Ταύρου κατέβαλλε εύκολα στο φινάλε τον Α.Ο. Ταταύλα, ο οποίος πάει στα μπαράζ μαζί με τον Φοίνικα Πειραιά. Από το τελευταίο αγωνιστικό διήμερο απουσίαζε η Μόλναρ. Ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Αρσενιάδης δήλωσε για τη φετινή πρωτιά: «Στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια φανήκαμε πολύ δυνατοί αγωνιστικά, ψυχολογικά, αλλά και «δεμένοι» ως ομάδα. Το γεγονός ότι υπήρχε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι και παρουσιαζόμασταν απόλυτα έτοιμοι. Κατά δεύτερον επιλέξαμε να έχουμε δυνατή τετράδα για κάθε ενδεχόμενο, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού, ενώ και η Μόνικα δεν ξέραμε αν θα μπορεί να είναι μαζί μας σε κάθε Σαββατοκύριακο, που θα τη χρειαζόμασταν.

Τελικά, παρότι δεν συμφώνησε με άλλη ομάδα στο εξωτερικό και δεν είχε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών είχε εξαιρετική απόδοση στο πρωτάθλημα και υπέστη μόνο μία ήττα από την Κινέζα». Ο προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. και στους τρεις τίτλους της ομάδας από το 2012 εμφανίστηκε «πολύ χαρούμενος για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αλλά κι επειδή βοήθησα και τη Φιλαρέτη και τη Χριστίνα να είναι πολύ ανταγωνιστικές και να σημειώσουν επιτυχίες και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θετικότατη ήταν ξανά και η Κατερίνα και είμαι περήφανος για όλα τα κορίτσια. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και του χρόνου, να είμαστε δυνατοί σε όλα τα επίπεδα και να έχουμε καλή πορεία και στην Ευρώπη».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο Αλέξης Αρσενιάδης τόνισε: « Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας, όπως και τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου για την αμέριστη συμπαράστασή του αυτή τη χρονιά. Πέρα από την οικογένειά μου και τις παίκτριές μου θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα αυτό στη μνήμη του πρώτου εφόρου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και πατέρα μου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις μήνες».

Στη σημερινή αγωνιστική έγινε ντέρμπι στην αναμέτρηση του Φοίνικα Πειραιά με το Πέρα Αθηνών. Με δύο νίκες της Μαρίας Μοίρου, μία της Όλγας Γεωργοπούλου και άλλη μία των δύο αθλητριών στο διπλό το Πέρα νίκησε με 4-3. Για τον Φοίνικα σημείωσαν από μία νίκη η Δέσποινα Δάνδουλα, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Στο καθοριστικό διπλό οι Γεωργοπούλου/Μοίρου έκαμψαν τις Παρίδη/Τσεκούρα με 3-1 σετ. Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης η νίκη της Ρόζας Χοβσεπιάν επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας του 2014 Μαρίας Χριστοφοράκη με 3-0 σετ.

Στην Α2 των γυναικών έγιναν δύο ματς σήμερα, αφού ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας δεν ταξίδεψε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο κι έχασε πάλι άνευ αγώνα. Η ομάδα ήταν έτσι κι αλλιώς καταδικασμένη σε υποβιβασμό, απλά τώρα υπέστη δύο μηδενισμούς και βάσει κανονισμών ακυρώνονται τα παιχνίδια της. Η Τεχνική Επιτροπή θ’ αποφασίσει οριστικά και θα βγάλει και την τελική βαθμολογία από βδομάδα. Ουσιαστικά δεν θ’ αλλάξει κάτι, αφού η Έδεσσα είχε μόνο ήττες. Στο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας η Α.Ε. Αθηνά ξεπέρασε το Π.Κ.Δ. Ταύρου με 4-3. Από μία νίκη είχαν η Αγγελίνα Δεβελέκου, η Διονυσία Σκέα και η Ραφαέλα Γαζεπίδου, ενώ Δεβελέκου και Γαζεπίδου νίκησαν στο τέλος στο διπλό. Από τον Ταύρο πέτυχε δύο νίκες η Αλεξάνδρα Τουντακώβα και μία η Αφροδίτη Αθανασοπούλου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ελληνικού 4-1

Άρης Βούλας-Πέρα Αθηνών 3-4

Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων 4-2

Ηρακλής Θ.-Ολυμπιακός 0-4

Ρεπό έκανε ο Α.Ο. Ταταύλα

Στην Α1 γυναικών:

Σάρισες Φλώρινας-Άρης 2006 4-0

Ολυμπιακός-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 4-1

Α.Ο. Ταταύλα-Δ.Α.Ο. Ταύρου 0-4

Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Αγ. Σοφίας 4-3

Στην Α2 γυναικών:

Έδεσσα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-4 α.α.

Α.Ε. Αθηνά-Π.Κ.Δ. Ταύρου 4-3

Φοίνικες Πάτρας-ΑΛΦΑ 2-4

Ρεπό είχε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 32 64-5

2. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 29 (7-5) 57-22

3. Α.Ο. Πεύκης 29 (5-7) 53-30

4. Α.Ο. Ελληνικού 25 44-43

5. A.O. Ταταύλα 23 37-50

6. Α.Σ. Πέρα 22 45-43

7. Φιλία Ορεστιάδας 20 35-53

---------------------------------------------------------------------

8. Άρης Βούλας 17 (7-6) 19-62

9. Ο.Α. Χανίων 17 (6-7) 17-63

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Δ.Α.Ο. Ταύρου 28 56-8

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 26 49-15

3. Σάρισες Φλώρινας 24 45-25

4. Πέρα Αθηνών 21 30-42

5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 20 33-45

---------------------------------------------------------------

6. Α.Ο. Ταταύλα 18 30-47

7. Φοίνικας Αγ. Σοφίας 17 30-48

----------------------------------------------------------------

8. Άρης 2006 14 13-56

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ *

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 23 47-21

----------------------------------------------------------

2. Αθηνά Μαγκουφάνας 21 41-32

3. Εθνικός Αλ. 20 41-28

-------------------------------------------------------

4. Γ.Α.Ο. Πειραιά 18 36-32

5. Π.Κ.Δ. Ταύρου 16 33-37

6. Φοίνικες Πάτρας 14 25-40

--------------------------------------------------------

-. Ο.Ε.Α. Έδεσσας 10 14-44

* Ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας έχει δύο μηδενισμούς

* Εδώ υπολογίζονται οι βαθμοί όλων των ομάδων από τα παιχνίδια με την Έδεσσα, αλλά την τελική βαθμολογία θα βγάλει και θα επικυρώσει στην επόμενη συνεδρίαση της η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Φτωχότερη η επιτραπέζια αντισφαίριση, πέθανε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κωστόπουλος

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στέκεται θλιμμένη και βουβή μπροστά στον θάνατο του Νίκου Κωστόπουλου! Αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και επί σειρά ετών προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών κι αισθάνεται ήδη δέος μπροστά στο δυσαναπλήρωτο κενό, που αφήνει στο άθλημα! Ο Νίκος Κωστόπουλος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών έπειτα από σύντομη και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Τα άσχημα μαντάτα για την κατάσταση της υγείας του είχαν διαρρεύσει παντού τον τελευταίο καιρό. Άκουγες ότι το τέλος πλησιάζει, αλλά δεν ήθελες να το δεχτείς. Ούτε ο ίδιος φυσικά, που έχοντας γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στον στίβο του πρωταθλητισμού έδωσε έναν ακόμα γενναίο αγώνα ωσάν να πάλευε για το κάθε σετ, τον κάθε πόντο ανεξαρτήτως προγνωστικών… Της μοίρας το γραφτό προχώρησε όμως και το άθλημα μένει φτωχότερο.

Είναι από τις ειδήσεις που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις, που κάνεις καιρό να συνειδητοποιήσεις, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο δραστήριο και δυνατό άνθρωπο. Μία σάρκα εκ της σαρκός του αθλήματός μας, που ασταμάτητα για πέντε δεκαετίες πρόσφερε μέσα από διάφορες θέσεις μεγάλες υπηρεσίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση και συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίες στιγμές της! Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχεται καλή δύναμη. Η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συναθλητές και οι φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα αύριο Δευτέρα στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού (Ν. Ιωνίας) και στις 15:45 στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Το πρωί στο Σ.Ε.Φ., στους αγώνες της Α1 και της Α2 κατηγορίας, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης, που εκτός από την πολύχρονη συνεργασία με τον Νίκο Κωστόπουλο, υπήρξε συναθλητής του στη Χ.Α.Ν. Αθηνών, τον Παναθηναϊκό και την εθνική ομάδα και καλός του φίλος. Συγκινημένος ο επικεφαλής της διοίκησης ανακοίνωσε σε όλους το θλιβερό νέο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα χάσαμε έναν άνθρωπο, που ταυτίστηκε με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Έναν άνθρωπο, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι πια φτωχότερη και θρηνεί για την απώλειά του».

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Νίκος Κωστόπουλος γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1951 στην Αθήνα. Είχε γιορτή και γενέθλια την ίδια ημέρα. Μεγάλωσε στο Κουκάκι και άρχισε το πινγκ πονγκ στα 15 του χρόνια. Η Χ.Α.Ν. Αθηνών ήταν το πρώτο του σωματείο. Παρότι ασχολήθηκε σχετικά μεγάλος με το άθλημα φανέρωσε ταλέντο και δεξιότητες. Τις ανέπτυξε και πολύ γρήγορα βρέθηκε στις εθνικές ομάδες. Το 1969 μάλιστα, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων. Η αθλητική κυψέλη, που ονομαζόταν Χ.Α.Ν. Αθηνών, είχε σπουδαίους αθλητές και στην επιτραπέζια αντισφαίριση και στις σεζόν 1968-1969 και 1969-1970 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Εκτός από τον Κωστόπουλο, στην ομάδα τότε και οι Κολυμπάδης, Ι. Μακρής, Διακάκης (τη μία χρονιά), Πρίφτης, Διακάκης, Αγγ. Μακρής, Γ. Μακρής (την επομένη). Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Κωστόπουλος μεταπηδά στον Παναθηναϊκό και μεγαλουργεί με τα χρώματά του.

Παίρνει το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1974-1975 απέναντι στον πανίσχυρο εκείνα τα χρόνια Ολυμπιακό, κατακτά Κύπελλο Ελλάδας το 1972 κι έχει ως ορόσημο την εντυπωσιακή πορεία του 1974 μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (μετονομάστηκε αργότερα Κύπελλο Ευρώπης Νάνσι Έβανς). Προχώρησε με τρεις νίκες (μάλιστα στον προημιτελικό με τη γερμανική Ροτ Βάις στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ χρειάστηκαν 5,5 ώρες για να γραφτεί το τελικό 5-4) και αποκλείστηκε δύσκολα από τη Χέρτα Βερολίνου με 5-3. Η ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελούνταν εκείνη τη σεζόν από τους Κώστα Πρίφτη, Νίκο Κωστόπουλο, Άγγελο Μακρή, Μανώλη Κολυμπάδη και Γιάννη Μακρή. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ’80, όπου όμως το τμήμα άρχισε να χάνει την αίγλη του, ενώ αργότερα φόρεσε και τη φανέλα άλλων σωματείων όπως του Α.Ο. Νέου Φαλήρου και του Προφήτη Ηλία Πειραιά.

Το 1979 ο εκλιπών έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του όταν αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών. Πανελλήνιους τίτλους κατέκτησε και στα υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα και φυσικά και στο διπλό μικτό με την πρώτη του σύζυγο, την 8 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Μαρία Λουκά, μία εμβληματική μορφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο γιος τους Κωνσταντίνος βάδισε στα χνάρια τους. Υπήρξε διεθνής αθλητής και βαλκανιονίκης στις μικρές ηλικίες, εξελίχθηκε στο κομμάτι της προπονητικής και από την τρέχουσα σεζόν είναι ομοσπονδιακός τεχνικός.

Με δυνατά παιχνίδια ολοκληρώθηκαν τα εθνικά πρωταθλήματα

Ο Νίκος Κωστόπουλος υπηρέτησε επί σειρά ετών τα εθνικά χρώματα. Πρώτα ως αθλητής, καθώς με αρχή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1970 είχε συμμετοχές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 συνεργάστηκε πρώτη φορά με την ομοσπονδία ως προπονητής. Ασχολήθηκε με τους άνδρες, αλλά και τις νεαρές ηλικίες. Μετά το τέλος της πρώτης θητείας επανήλθε στην αγωνιστική δράση, ενώ ήταν προπονητής και σε σωματεία (όπως στον Τελαμώνα Σαλαμίνας και την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου) και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έπιασε πάλι δουλειά στο Σ.Ε.Φ. για την εθνική ομάδα. Αρχικά γα δύο περιόδους ως βοηθός του Ντούσαν Οσμάναγκιτς και από τον Σεπτέμβριο του 1996 επικεφαλής προπονητής της εθνικής ανδρών. Έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Μέσα στη 12ετή θητεία του πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενώ στο ίδιο διάστημα αλλά και σε προηγούμενα χρόνια, πέρασαν από τα χέρια του αμέτρητοι αθλητές, που έφτασαν ψηλά.

Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις: Οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997. Στην 3η θέση στη Σούπερ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Λιγκ το 2000 και στην 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007. Ήταν στην τεχνική καθοδήγηση του Καλλίνικου Κρεάνγκα όταν πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο απλό ανδρών. Παρών και σε άλλες κορυφαίες διακρίσεις του Κρεάνγκα στα ατομικά αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπως και το μοναδικό μετάλλιο του Ντανιέλ Τσιόκα στο διπλό μικτό. Είναι ο μόνος Έλληνας προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008). Ήταν απόλυτα ενεργός όσο τον κρατούσαν οι δυνάμεις του. Μέχρι να τον «χτυπήσει» η ασθένεια συνεργαζόταν ως τεχνικός σύμβουλος με την εγκατάσταση ΚΟΖΑ SportsClub.

Θα λείψουν αφάνταστα από το άθλημα οι γνώσεις του, ο επαγγελματισμός του, η ευγενική και οικεία προς όλους φυσιογνωμία του και φυσικά το υψηλό επίπεδό του ως ανθρώπου και προπονητή. Θερμά συλλυπητήρια στον γιο του Κωνσταντίνο, τη σύζυγό του Σόνια και όλους τους οικείους του. Φίλε Νίκο, καλό ταξίδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ