ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Κοροναϊός: Αναβλήθηκε και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Κορέας

In this Saturday, Feb. 22, 2020, photo released by Xinhua News Agency, a nurse works at an ICU ward specialised for patients infected by coronavirus in Wuhan in central China's Hubei Province. Warning that China's virus epidemic is "still grim and complex," President Xi Jinping called Sunday, Feb. 23, 2020 for more efforts to stop the outbreak, revive industry and prevent the disease from disrupting spring planting of crops. (Xiao Yijiu/Xinhua via AP)
In this Saturday, Feb. 22, 2020, photo released by Xinhua News Agency, a nurse works at an ICU ward specialised for patients infected by coronavirus in Wuhan in central China's Hubei Province. Warning that China's virus epidemic is "still grim and complex," President Xi Jinping called Sunday, Feb. 23, 2020 for more efforts to stop the outbreak, revive industry and prevent the disease from disrupting spring planting of crops. (Xiao Yijiu/Xinhua via AP) AP

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στο πινγκ πονγκ που ήταν να διεξαχθεί το διάστημα 21-28/6 στην Νότια Κορέα αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού.

Οι πρώτες συνέπειες για τον αθλητισμό από τη δραματική εξάπλωση του κοροναϊού συμπεριλαμβάνουν πλέον και την επιτραπέζια αντισφαίριση. H διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) ανακοίνωσε το πρωί ότι «υπό το πρίσμα της αναδυόμενης κατάστασης στην Κορέα και για την καλύτερη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2020 στο Μπουσάν (Busan) αναβλήθηκε για το διάστημα από τις 21 μέχρι τις 28 Ιουνίου».

Αρχικά ήταν επίσημα προγραμματισμένο για τις ημερομηνίες 22 με 29 Μαρτίου και η απόφαση για μετάθεση ήρθε ως συνέχεια στην ακύρωση της κλήρωσης των αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθεί προχτές. Ο επονομαζόμενος COVID-19 έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Κορέα, ενώ πληροφορίες θέλουν να παρουσιάστηκαν κρούσματα και στο Μπουσάν, την πόλη που είναι να φιλοξενήσει την κορυφαία ετήσια διοργάνωση.

Τον τελευταίο καιρό η I.T.T.F. είχε εκφράσει την ανησυχία της προς τις εθνικές ομοσπονδίες και με ενημερωτικά e-mail τις είχε προϊδεάσει ουσιαστικά για το ενδεχόμενος αναβολής. Στο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της αναφέρει ακόμη ότι με βάση τα τελευταία νέα για τις πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του θανατηφόρου ιού στο Μπουσάν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση έκτακτης ανάγκης μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων της ITTF, της Κορεάτικης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (KTTA) και εκπροσώπους της πόλης ώστε να συζητηθεί η κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Μετά το meeting πάρθηκαν αποφάσεις, εγκρίθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή της I.T.T.F. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Busan και αναφέρουν:

1. Αναβολή του σπουδαίου event, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 22-29 Μαρτίου 2020

2. Οι υπεύθυνοι δεσμεύονται προσωρινά για τις ημερομηνίες 21-28 Ιουνίου 2020 για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και θα παρακολουθούν την κατάσταση τις προσεχείς εβδομάδες».

Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Με δεδομένη την αβεβαιότητα και τη μεταβαλλόμενη κατάσταση στην κορεατική Δημοκρατία λόγω της εκδήλωσης του COVID-19 σε όλη τη χώρα, η απόφαση ήρθε για την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των αξιωματούχων και των φίλων του αθλήματος ως βασική προτεραιότητα.

Με την απόφαση για την αναβολή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η ITTF συνεργάζεται ήδη με την τοπική οργανωτική επιτροπή των τουρνουά World Tour σε Αυστραλία και Κορέα ώστε να βρει τις κατάλληλες ημερομηνίες και για τα δύο συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα, που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Η I.T.T.F. εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την οργανωτική επιτροπή στο Μπουσάν, καθώς και την κορεάτικη ομοσπονδία με επικεφαλής τον πρόεδρο Ρίου Σέουνγκ Μιν (σ.σ. «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2004 όπως θα θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι) για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης. Συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά και τη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην πόλη, η I.T.T.F. παραμένει σίγουρη για τη διοργάνωση ενός μεγάλου Παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Ιούνιο. Τόνισε επίσης ότι θα παρέχει περαιτέρω ενημέρωση όποτε θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ