ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Κακή μέρα για Μπορούσια και Γκιώνη στη γερμανική λίγκα

Κακή μέρα για Μπορούσια και Γκιώνη στη γερμανική λίγκα

Ο Γκιώνης μάλιστα, έχασε και στα δύο ατομικά του παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς εκπροσώπους της ευρωπαϊκής και της ασιατικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Στον δρόμο της προς το νταμπλ η Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη είχε γνωρίσει πέρσι μόλις δύο ήττες. Μία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία στα πλέι οφ. Φέτος η πρώτη ήττα ήρθε πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα, στη σημερινή 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, από την Γκρενζάου εκτός έδρας, με σκορ 3-2!

Η ομάδα του Ντίσελντορφ γνώριζε ότι θα είχε πολύ δύσκολο έργο, έδωσε γερή κόντρα με την άλλοτε πρωταθλήτρια Γερμανίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να παρουσιάσει συνολικά καλή απόδοση. Ο Γκιώνης μάλιστα, έχασε και στα δύο ατομικά του παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς εκπροσώπους της ευρωπαϊκής και της ασιατικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Σίγουρα όμως, από τα θετικά και τα αρνητικά σημεία σε τόσο δύσκολα παιχνίδια είχε την ευκαιρία να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Εξάλλου, στην αντίστοιχη αγωνιστική της 2ης κατηγορίας της Γαλλίας η Κατερίνα Τόλιου χάρισε στο φινάλε μία ακόμα νίκη στην Παρί ΤΤ, ενώ ο Γιώργος Φραγκούλης ήταν εξαιρετικός στη φετινή του πρεμιέρα με την Μπαγιάρ Αρζεντάν σημειώνοντας δύο νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλης αξίας αθλητές!

Η αναμέτρηση με τη Γκρενζάου, όπως και αυτή που θ’ ακολουθήσει την προσεχή Κυριακή με τη Φούλντα, αντιμετωπίζονται από τον Γκιώνη και ως δυνατά τεστ για τη διοργάνωση της Ρωσίας, που αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, είχε ξεχωριστό βάρος το πρώτο παιχνίδι του Έλληνα πρωταθλητή εναντίον του Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, καθώς στο ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η εθνική μας θ’ αναμετρηθεί με την Κροατία. Στο πρώτο του κομμάτι το ματς ήταν ισορροπημένο, οι αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 1-1, όμως στο 3ο και το 4ο σετ ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού υπερίσχυσε και τα κατέκτησε με 11-6. Ο Γκιώνης είναι αυτόν τον μήνα στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Γκάσινα στο 33.

Ο πρώτος παίκτης της Μπορούσια, ο Τίμο Μπολ, πέτυχε δύο νίκες με 3-1 σετ και πήγε τον αγώνα στο 2-2, νωρίτερα ηττήθηκε και ο Πάτρικ Φρανζίσκα (που μπήκε στη θέση 3 της ομάδας του) από τον Κινέζο Κιου Λιανγκ με 3-1 και στο τελευταίο επί μέρους ματς αγωνίστηκε πάλι ο Γκιώνης. «Έπεσε» όμως, πάνω σ’ έναν εντυπωσιακό Μασάκι Γιοσίντα. Ο Ιάπωνας έδειξε μεγάλες αρετές απέναντι στην άμυνα, ήταν γρήγορος, όταν την ίδια ώρα ο 35χρονος διεθνής μας δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα. Το νούμερο 37 του κόσμου πήρε με διαφορά όλα τα σετ κι επιβλήθηκε με 3-0. Ο Γιοσίντα κατέκτησε το 2014 τη 2η θέση στο απλό του World Tour του Ζάγκρεμπ, ενώ το 2010, 2012 ήταν 2ος με την Ιαπωνία στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων. Η Μπορούσια βρίσκεται τώρα στην 3η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς.

Στη Γαλλία και την Pro B ο Φραγκούλης έκανε απόψε ιδανική αρχή στην τρίτη του σερί χρονιά στη Μπαγιάρ. Η ομάδα του έδωσε σήμερα το πρώτο ματς, καθώς είχε ρεπό την 1η αγωνιστική και αντιμετώπισε εκτός έδρας την ισχυρή Ισέν, που προερχόταν από την Pro A. Το κλαμπ του Αρζεντάν απέσπασε ισοπαλία 3-3 και είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον 23χρονο Έλληνα, ο οποίος έφερε τις δύο από τις τρεις επί μέρους νίκες! Στον πρώτο του αγώνα έκαμψε με 3-2 σετ (11-7 το 5ο) τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και πρωταθλητή κόσμου στο ομαδικό Νταμιέν Ελουά. Και μπορεί ο Γάλλος, «χρυσός» Μεσογειονίκης του 2001, να έχει κλείσει πια τα 46 του χρόνια, όμως παραμένει σε καλή κατάσταση, μάλιστα μόλις πέρσι ήταν ανταγωνιστικός και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Σαρτρ.

Ο Φραγκούλης έπαιξε πάλι στο 6ο και τελευταίο επί μέρους παιχνίδι και αντιμετώπισε τον Μπάι Φενγκ Τιαν. Τον 40χρονο πολιτογραφημένο Γάλλο, που μέσα στη δεκαετία του 2000 πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα Γαλλίας με την Ενεμπόν (και συμπαίκτη τον Κρεάνγκα), που από το 1993 ως το 1998 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Κίνας, ενώ είχε και υψηλές διακρίσεις στην πατρίδα του σε εθνικό επίπεδο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2009 στο διπλό ανδρών πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, είχε δυνατή ψυχολογία και πήρε ξανά τη νίκη με 3-2 σετ (11-9 το 5ο)!

Ζωηρό ενδιαφέρον είχε και η δεύτερη αγωνιστική δραστηριότητα της Τόλιου με την Παρί ΤΤ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Όχι μόνο γιατί προερχόταν από δύο προσωπικές νίκες στην πρεμιέρα, αλλά και γιατί στη σημερινή αντίπαλο, τη Σεν Ντενί, αγωνίζεται η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ, που φέτος θα παίξει και στον Δ.Α.Ο. Ταύρου μαζί με την πρωταθλήτρια Ελλάδας! Τελικά η Τόλιου δεν συναντήθηκε με τη Μόλναρ, όμως από τη θέση 3 της ομάδας του έδωσε δύο άλλα πολύ δύσκολα παιχνίδια και είχε μία νίκη και μία ήττα. Αρχικά κάμφθηκε από τη διεθνή Γαλλία Οντρέ Ματενέ (αδερφή του Αντριέν) με 3-2 σετ, όμως στο φινάλε επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κινέζας Ξιάο Κιβέν και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Παρί. Βεβαίως, το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Σεν Ντενί αποτέλεσε και για την Τόλιου καλή πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρωσίας. Στις βαθμολογίες η Παρί είναι στην κορυφή της Pro B γυναικών με 6 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ είναι 6η με 3 βαθμούς και 1 αγώνα στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ