ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ήττα από τον Χο Κβαν Κιτ και αποκλεισμός για Γκιώνη

Ήττα από τον Χο Κβαν Κιτ και αποκλεισμός για Γκιώνη

Ήττα με 4-2 από τον Χο Κβαν Κιτ και αποκλεισμός για τον Γκιώνη στα προκριματικά του γερμανικού όπεν.

Στη δεύτερη προκριματική φάση και τον 1ο γύρο των νοκ άουτ σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο γερμανικό World Tour Platinum, στη Βρέμη.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάμφθηκε από τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ με 4-2 σετ και δεν μπόρεσε να φτάσει στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Χτες είχε προκριθεί με πρωτιά στον όμιλό του, σήμερα χρειαζόταν δύο νίκες ακόμα (στο λεγόμενο Preliminary Round) για να φτάσει στον πολύ δύσκολο στόχο του, αλλά τα εμπόδια σε αυτό το κορυφαίο τουρνουά αποδείχτηκαν πολύ ψηλά.

Να σημειωθεί ότι είχε ηττηθεί από τον ίδιο αθλητή και στο όπεν της Κροατίας το 2016 με σκορ 4-1. Με την ήττα του πολύπειρου αμυντικού ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο όπεν της Γερμανίας. Θυμίζουμε ότι μετείχαν ακόμα οι Κώστας Παπαγεωργίου, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Τάσος Ρηνιώτης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ενώ στον πάγκο ήταν ο ομοσπονδιακός, Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης (νούμερο 68 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήξερε ότι θ’ αντιμετωπίσει έναν αθλητή πολύ ικανό απέναντι στην άμυνα. Έχοντας και την εμπειρία του χαμένου προημιτελικού στην Κροατία ήξερε επίσης ότι έπρεπε να πιάσει πολύ καλή απόδοση και να είναι σταθερός. Ο αριστερόχειρας Ασιάτης όμως (Νο 32), έβγαλε πολλές επιλογές στο τραπέζι, είχε καλό σερβίς και πέρασε το παιχνίδι του. Την ίδια ώρα ο πρωταθλητής μας εμφάνισε σκαμπανεβάσματα κι έτσι ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός με 4-2 στους «64» των νοκ άουτ προκριματικών.

Ο Γκιώνης άρχισε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε 3-0, όμως ο 21χρονος αντίπαλός του ισορρόπησε γρήγορα και τελικά κατέκτησε το 1ο σετ. Στο επόμενο ο Έλληνας άσος κάπου έχασε την συγκέντρωσή του κι έκανε λάθη. Ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 3ο σετ όταν με καλές άμυνες και ορισμένες έξυπνες μπαλιές με το κομπίνα λάστιχο είχε ξέσπασμα με πέντε πόντους στη σειρά. Στο 4ο σετ αντέδρασε πετυχημένα στο αρχικό 2-5 κι έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Πέρασε μπροστά με 6-5, ωστόσο είδε τον πρωταθλητή από το Χονγκ Κονγκ ν’ ανοίγει το παιχνίδι με δυνατές επιθέσεις και να τον παίζει σωστά μπρος-πίσω για να κάνει το 3-1 σετ. Στο 5ο σετ το αρχικό 5-2 έγινε 5-5 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Η διακοπή απέδωσε, ο αθλητής του κράτησε εξαιρετικά την μπάλα στο τραπέζι και μείωσε εκ νέου. Στο 6ο σετ όμως, ο Χο Κβαν Κιτ τον υποχρέωσε ξανά να "τρέξει" πολύ στο τραπέζι. Πήρε μικρό προβάδισμα, ο Γκιώνης δεν βρήκε λύσεις ούτε από την επίθεση και γράφτηκε το τελικό 4-2. Η εξέλιξη 8-11, 6-11, 11-5, 7-11, 11-5 και 7-11.

* Μόνο ορισμένους αγώνες πρωταθλήματος σε τοπικό επίπεδο έχει αυτό το Σαββατοκύριακο η εσωτερική κίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στο Ξυλόκαστρο θα διεξαχθούν μεθαύριο οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές για τη Β’ Εθνική ανδρών Δυτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ