ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Γκιώνης: Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του όπεν της Βρέμης

Γκιώνης: Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του όπεν της Βρέμης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του γερμανικού World Tour. Λύγισε με 4-3 και στην παράταση του 7ου σετ από τον Κορεάτη Λι Σανγκσού, νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό στον 1ο γύρο του γερμανικού World Tour ο Παναγιώτης Γκιώνης! Έφτασε δηλαδή, μία ανάσα από μεγάλη νίκη κόντρα στο νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κορεάτη Λι Σανγκσού, αλλά λύγισε με 4-3 και στην παράταση του 7ου σετ! Με συγκλονιστική εμφάνιση προηγήθηκε νωρίτερα με 3-1 σετ, ενώ στο καθοριστικό σετ έφτασε στο ματς μπολ (11-10) με φοβερό come back από 4-8 και 8-10!

Ο Γκιώνης έχασε τεράστια ευκαιρία να νικήσει τον «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου του 2017 και να μπει στη 16άδα του καθιερωμένου όπεν, πάντως υστέρησε μόνο στο 6ο σετ κι απέδειξε ότι παραμένει πολύ δυνατός όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο στερέωμα.

Ο Γκιώνης (νούμερο 38 στην παγκόσμια κατάταξη Οκτωβρίου) έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα, αιφνιδίασε με το στυλ παιχνιδιού του τον Ασιάτη και πήρε εύκολα το 1ο σετ. Τα επόμενα ήταν απολύτως ισορροπημένα με τον Λι να βρίσκει λύσεις στην άμυνα, αλλά τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή να είναι σταθερός στην άμυνα και να κάνει καλές επιλογές και στην επίθεση. Στα τρία συνεχόμενα σετ, που κρίθηκαν με οριακή διαφορά κατέκτησε τα δύο κι έτσι έφτασε στο σοβαρό προβάδισμα με 3-1. Ο Κορεάτης ανέβηκε φυσιολογικά και αλλάζοντας λίγο την τακτική του άρχισε να κυριαρχεί. Πήρε με διαφορά το 5ο και το 6ο σετ και ισοφάρισε όταν ο Γκιώνης άρχισε να δείχνει μία κούραση.

Στο τελευταίο κομμάτι όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έπρεπε να δώσει όλες τους τις δυνάμεις για μία σπουδαία νίκη κι αυτό έκανε. Βρέθηκε να χάνει 3-7 και 4-8 αντέδρασε κι έφτασε στην ισοφάριση. Το φινάλε ήταν… χιτσκοκικό. Ο Λι έφτασε στο 10-8 με τυχερό πόντο, ο Γκιώνης έπαιξε άψογα τους δύο επόμενους πόντους και ισοφάρισε. Έκανε και το 11-10 κι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο 29χρονος Κορεάτης έπαιξε με πολύ καλή συγκέντρωση τους επόμενους πόντους, δεν λάθεψε κι έφτασε στην τελική επικράτηση (11-2, 14-12, 9-11, 11-9, 6-11, 6-11, 11-13). Σίγουρα πάντως, ο Γκιώνης θα ωφεληθεί σημαντικά στους πόντους για τη διεθνή κατάταξη.

Τον Απρίλιο του 2019 ο Λι Σανγκσού είχε φτάσει μέχρι και το νούμερο 6 του κόσμου. Το 2017 πήρε την 3η θέση στο απλό ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, έναν χρόνο μετά ήταν στις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 2017 και το 2018 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Asian Cup. Έχει επίσης πρωτιές στο διπλό ανδρών σε έξι World Tour.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ