ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έχασαν 3-0 από την Κροατία οι γυναίκες

Έχασαν 3-0 από την Κροατία οι γυναίκες

Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εκατερίνμπουργκ υπέστη το μεσημέρι η εθνική γυναικών. Την πορεία της προς τα ημιτελικά της 2ης κατηγορίας τη σταμάτησε η Κροατία με σκορ 3-0.

Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εκατερίνμπουργκ υπέστη το μεσημέρι η εθνική γυναικών. Την πορεία της προς τα ημιτελικά της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) τη σταμάτησε η Κροατία με σκορ 3-0. Μετά την πρωτιά στο 4ο γκρουπ με αξιόλογες εμφανίσεις και τρεις νίκες η εθνική μας ήθελε να κάνει ένα ακόμα βήμα στα προημιτελικά της Challenge Division. Δεν το κατάφερε, καθώς είχε και δύσκολη κλήρωση και πλέον συνεχίζει στις θέσεις 21-24.

Η ομάδα του Κώστα Βατσακλή δεν κάμφθηκε εύκολα, όπως μπορεί να πιστέψει κάποιος κοιτώντας το σκορ, αλλά αντιμετώπισε μία πραγματικά καλή ομάδα, από την οποία είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ και στα γκρουπ του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τα δύο πρώτα επί μέρους ματς ήταν ισορροπημένα και το σκορ θα μπορούσε έστω να ήταν ισόπαλο. Η Λιθουανία (που έχασε στο ταμπλό 3-2 από την Τουρκία) θα είναι η επόμενη αντίπαλος και ο αγώνας γίνεται αύριο στις 08:00 ώρα Ελλάδας.

Στην πρώτη φάση η Κροατία είχε πάρει τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ της κατηγορίας με δύο νίκες και μία ήττα. Η Ελλάδα πήρε και σε αυτό το παιχνίδι το «Χ» στο στήσιμο των τριάδων, συνεπώς ήταν πάλι ίδια η σειρά με την οποία αγωνίστηκαν οι αθλήτριές της.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 142 στην Ευρώπη) αντιμετώπισε την πρώτη Κροάτισσα, τη Λία Ράκοβατς (Νο 54), ήταν απολύτως ανταγωνιστική και είχε τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη. Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, είναι ενδεικτικό ότι όλα τα σετ ήταν «γεμάτα» στο σκορ και τελικά ήρθε η ήττα με 3-1. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτριά μας είχε καλό ρυθμό και σωστή τακτική απέναντι σε αθλήτρια με διεθνείς διακρίσεις στις νεαρές ηλικίες.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Τόλιου (Νο 111) έδωσε το πιο δύσκολο παιχνίδι της έως τώρα στη διοργάνωση με αντίπαλο τη Ματέγια Τζέγκερ (Νο 93). Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες κι έστειλε τον αγώνα στο 5ο σετ. Μάλιστα, έκανε το 2-2 επικρατώντας στην παράταση. Στο καθοριστικό σετ κράτησε την μπάλα στο τραπέζι, όμως και η Κροάτισσα ήταν σταθερή και απέδιδε καλά απέναντι στην άμυνα. Και αυτό το σετ έφτασε στο 10-10 και η Τζέγκερ ήταν αυτή που είχε την τελευταία μπάλα για να πάρει την οριακή νίκη.

Η Κροατία είχε δημιουργήσει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα στο σκορ και την ψυχολογία. Η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 153) μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κυνηγήσει τη νίκη εναντίον της Ιβάνα Τουμπίκανετς (Νο 125) και να κρατήσει την ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Υστέρησε όμως, στα πρώτα σετ και όταν ανέβασε απόδοση δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση. Στο τελικό 3-0 έχασε το 3ο σετ στην παράταση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κροατία-Ελλάδα 3-0:

Λία Ράκοβατς-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-1 (11-8, 13-15, 11-9, 11-9)

Ματέγια Τζέγκερ-Κατερίνα Τόλιου 3-2 (11-5, 8-11, 11-7, 11-13, 13-11)

Ιβάνα Τουμπίκανετς-Μαρία Χριστοφοράκη 3-0 (11-6, 11-7, 13-11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ