ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έβδομη στην Ευρώπη η εθνική ανδρών

Έβδομη στην Ευρώπη η εθνική ανδρών

Με την έβδομη θέση αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ η εθνική ομάδα των ανδρών μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Πολωνίας.

Γλυκό ήταν το φινάλε των ελληνικών χρωμάτων στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που συνεχίζεται στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας. Στο τελευταίο ματς κατάταξης η εθνική ανδρών επικράτησε το πρωί της Πολωνίας με 3-1 και κατέλαβε την 7η θέση.

Με βασική τριάδα τους πολύπειρους Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα και Κώστα Παπαγεωργίου υλοποίησε τον βασικό της στόχο, που ήταν η είσοδος στην κορυφαία 8άδα, αλλά δεν κατάφερε (έχοντας και κακή κλήρωση) να κάνει το βήμα παραπάνω στα νοκ άουτ και να φτάσει στο μετάλλιο.

Η 7η θέση πάντως, είναι η 3η καλύτερη στον θεσμό ύστερα από τη 2η το 2013 και την 6η το 2007. Επιπλέον, είναι ουσιαστικό το γεγονός ότι μετά τα προημιτελικά δόθηκε χρόνος συμμετοχής στον 21χρονο Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, έναν από τους φερέλπιδες αθλητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται από την Τετάρτη με τα ατομικά αγωνίσματα και η ελληνική πλευρά ελπίζει σε διάκριση με τον Γκιώνη, που είναι ήδη στο κυρίως ταμπλό του απλού και του διπλού (με συμπαίκτη τον Ούγγρο Πατάντιους).

Η αναμέτρηση με την Πολωνία, για τις θέσεις 7-8 της Championships Division, είχε βασικά τυπικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, αλλά σε ατομικό επίπεδο υπήρχε ενδιαφέρον για τη δεύτερη συμμετοχή του Κωνσταντινόπουλου. Ο νεαρός πρωταθλητής (νούμερο 254 στην Ευρώπη) τοποθετήθηκε πάλι στη θέση 3 από τον Κώστα Βατσακλή, όμως δεν τα πήγε καλά αυτή τη φορά. Δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα κι έχασε εύκολα με 3-0 σετ από τον Γιάκαμπ Ντίγιας (Νο 49). Ο Κρεάνγκα ήταν εκτός τριάδας και σε αυτό το ματς (θυμίζουμε ότι δεν θα παίξει στα ατομικά αγωνίσματα), ενώ οι Πολωνοί άφησαν στον πάγκο Γουάνγκ Ζενγκ Γι και Ντανιέλ Γκόρακ.

Πρώτος παίκτης μπήκε ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 80) και κατάφερε να σημειώσει δύο νίκες. Αρχικά εναντίον του Κόνραντ Κούλπα (Νο 122) με 3-1 σετ κι έπειτα κόντρα στον Πάτρικ Ζατόβκα (Νο 133) με 3-0.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι συνάντησε δυσκολίες και ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 6) από τον Ζατόβκα, βρέθηκε να χάνει με 1-2 σετ και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πολωνία-Ελλάδα 1-3:

Πάτρικ Ζατόβκα - Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (7-11, 11-7, 14-12, 9-11, 3-11)

Κόνραντ Κούλπα - Κώστας Παπαγεωργίου 1-3 (10-12, 6-11, 11-9, 9-11)

Γιάκαμπ Ντίγιας - Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-5, 11-5, 11-2)

Ζατόβκα - Παπαγεωργίου 0-3 (1-11, 9-11, 8-11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ