ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έτοιμες για τη νέα πρόκληση στη Μαλαισία οι εθνικές μας ομάδες

Έτοιμες για τη νέα πρόκληση στη Μαλαισία οι εθνικές μας ομάδες

Μπροστά στη δεύτερη μεγάλη πρόκληση της σεζόν είναι πλέον οι εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Τι ανέφεραν Βατσακλής και Σγουρόπουλος.

Μπροστά στη δεύτερη μεγάλη πρόκληση της σεζόν είναι πλέον οι εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου φθινοπώρου και πριν από το Προολυμπιακό ευρωπαϊκό τουρνουά της προσεχούς άνοιξης έρχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού της Μαλαισίας όπου μπαίνουν ξανά υψηλοί στόχοι.

Η κορυφαία διοργάνωση γίνεται στην Κουάλα Λουμπούρ από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου και στην αποστολή, που αναχωρεί το βράδυ, μετέχουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη και Μαρία Χριστοφοράκη, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης ως αρχηγός, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο σωματειακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και η φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Νεοχωρίτη, η οποία κάνει μία ακόμα έκτακτη συνεργασία με την ομοσπονδία. Απόγευμα Παρασκευής, τοπική ώρα, θα φτάσουν στη πρωτεύουσα της Μαλαισίας οι διεθνείς και την Κυριακή θ’ αρχίσουν τους αγώνες τους κόντρα στην Κίνα για τη Championship Division (07:00 Ελλάδας) και τη Βουλγαρία για τη Second Division (13:30) αντίστοιχα.

Οι εθνικές ομάδες ολοκληρώνουν με χαλάρωμα σήμερα το πρωί την προετοιμασία τους στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα κάνουν ορισμένες ακόμα προπονήσεις στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων. Ο Κώστας Βατσακλής έκανε δηλώσεις πριν από την απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης κι έδωσε το στίγμα για τις φιλοδοξίες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μίλησε για την προσπάθεια των ανδρών στην κορυφαία κατηγορία, αναφέρθηκε φυσικά και στην εθνική γυναικών, την οποία επίσης προετοιμάζει στο Σ.Ε.Φ., αλλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα καθοδηγήσει εκτάκτως ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ…»

«Για την ανδρική μας ομάδα το πρωτάθλημα αρχίζει ουσιαστικά τη Δευτέρα, αφού η Κίνα είναι αχτύπητη. Η δεύτερη ημέρα των αγώνων είναι η πιο κρίσιμη με τους διαδοχικούς αγώνες μας απέναντι στην Αυστρία και την Τσεχία. Αν κάνουμε δύο νίκες θα είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και την κορυφαία 12άδα. Πρέπει να πάμε όμως, παιχνίδι με το παιχνίδι, αντίπαλο με τον αντίπαλο και σταδιακά να κοιτάμε όλο και πιο ψηλά. Βασικά να παίξουμε χωρίς άγχος και να κερδίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να μην κινδυνεύουμε με υποβιβασμό, λόγω παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε δύο χρόνια για το επόμενο Παγκόσμιο. Μετά να δούμε για την πρώτη τριάδα στο γκρουπ, που φέρνει και την πρόκριση στις θέσεις 1-12. Κι αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος να δούμε και για την καλύτερη δυνατή θέση», δήλωσε ο 45άχρονος τεχνικός και συνέχισε: «Από το Τόκιο το 2014 η βασική τριάδα μας έχει δύο ακόμα χρόνια στην πλάτη.

Είναι πολλές οι ημέρες και σε αυτή τη διοργάνωση, αρκετά τα παιχνίδια, πάντως είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε μία ακόμα πρόκληση, ενώ στην αποστολή υπάρχει και ο Γιάννης, που ρίχνει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη και με την Αυστρία, όπου θα έλεγα ότι οι αντίπαλοι έχουν το άγχος και θα παλέψουμε στο τέλος του γκρουπ και με την Ταϊπέι όταν θα έχουμε εγκλιματιστεί πλήρως στις διαφορετικές συνθήκες. Αυτό που θέλω πάντως, είναι να πάμε προς την πρόκριση με ομαλή πορεία. Στο Τόκιο πριν από δύο χρόνια είχαμε αρχίσει με εντυπωσιακή νίκη επί της –μετέπειτα «χάλκινης» στη διοργάνωση- Ιαπωνίας και μετά ηττηθήκαμε από την Ουγγαρία. Κατά το ίδιο σκεπτικό δεν θα μου άρεσε να νικήσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αυστρία και μετά να χάσουμε από την Τσεχία. Είναι προτιμότερο να νικήσεις τους Τσέχους και τους Κορεάτες και μετά να πας να παλέψεις για την 3η θέση με την Ταϊπέι, παρά να νικήσεις την Αυστρία και να μείνεις εκεί».

Έτοιμες για τη νέα πρόκληση στη Μαλαισία οι εθνικές μας ομάδες

Για το έργο της εθνικής γυναικών ο εθνικός προπονητής ανέφερε: «Παίζοντας στη 2η κατηγορία κατ’ αρχάς δεν διεκδικεί υψηλή θέση, όμως αυτό που διεκδικεί είναι αξιοπρεπής εμφάνιση και διατήρηση των κεκτημένων. Επίσης με βάση τη διεθνή κατάταξη δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, από την άλλη το να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας της (25-26) και ν’ ανέβει στην Championship είναι κάτι πολύ δύσκολο, συνεπώς μπορεί χωρίς πίεση να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Πρώτος στόχος η τριάδα στο γκρουπ και η πρόκριση στις θέσεις 25-36. Όλες οι αθλήτριες πλέον έχουν εμπειρίες από ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα, είναι καλά προπονημένες, παρουσιάζουν δεμένη ομάδα και μπορούν να πάνε καλά».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει τρίτο διαφορετικό προπονητή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση τα τελευταία χρόνια μετά τον Σωτήρη Ζήκο και τη Χριστίνα Φίλη. Στην Κουάλα Λουμπούρ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά ο Κωστόπουλος και ο Βατσακλής ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε στην ομοσπονδία αυτή την έκτακτη συνεργασία. «Ο Κωνσταντίνος είναι ήρεμος στον πάγκο και γνωρίζει καλά τις Ελληνίδες αθλήτριες. Δουλεύει κυρίως με νεότερες, όμως έχει συχνή επαφή με το γυναικείο πινγκ πονγκ ταξιδεύοντας για αγώνες στο εξωτερικό κι αυτό είναι σημαντικό. Επίσης, έχουμε συζητήσει αρκετά πάνω σε ζητήματα τακτικής, στησίματος ομάδων, όπως και αγωνιστικά θέματα και είδαμε ότι έχουμε αρκετές κοινές απόψεις. Με πολλή κουβέντα μεταξύ μας στη Μαλαισία και με συνεργασία όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΩΡΙΣ»

Το νέο πρόσωπο της ελληνικής αποστολής είναι φυσικά ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο κάτοχος της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων τον περασμένο Οκτώβριο, επιβραβεύεται για την αγωνιστική του άνοδο και τα εξαιρετικά αποτελέσματα και θα κάνει το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας πριν καν κλείσει τα 16 του χρόνια. «Όλοι ονειρευόμαστε να πάρουμε κάποια στιγμή μέρος σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εμένα το δικό μου όνειρο εκπληρώνεται πιο νωρίς απ’ ό,τι φανταζόμουν και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Σίγουρα θα ήθελα ν’ αγωνιστώ έστω σ’ ένα ματς, αν γίνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάρω ό,τι μπορώ περισσότερο από τη σπουδαία αυτή εμπειρία. Θα ζήσω διαφορετικά πράγματα, θα δω άλλες εικόνες, θ’ απολαύσω τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και γενικά θα είναι πολύτιμη εμπειρία, που θα με βοηθήσει στο μέλλον», δήλωσε ο Ελευσίνιος πρωταθλητής.

Θυμίζουμε ότι η εθνική ανδρών είναι στο γκρουπ Α με Κίνα, Αυστρία, Ταϊπέι, Τσεχία και Κορέα και η εθνική γυναικών στο γκρουπ Η με Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Χιλή, Βουλγαρία και Βιετνάμ. Το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

* Νέα αναγκαστική αλλαγή στη σύνθεση αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο πρώτος Σουηδός της παγκόσμιας κατάταξης, ο Παρ Γκέρελ αδυνατεί λόγω τραυματισμού στο χέρι να είναι παρών στην πόλη, όπου το 2000 η χώρα του πανηγύρισε τον τελευταίο της παγκόσμιο τίτλο (ομαδικό ανδρών). Κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ο Γιον Πέρσον.

* Έξι τραπέζια σε κάθε ωράριο θα έχουν ζωντανή κάλυψη στο διαδίκτυο (ittv.com) στη διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της I.T.T.F. Τέσσερα ματς κάθε φορά από την κύρια σάλα και την 1η κατηγορία του θεσμού και άλλα δύο, που θα επιλέγονται από τις υπόλοιπες κατηγορίες και τα παιχνίδια της δεύτερης αίθουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ