ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έρχεται η πρώτη μάχη Ολυμπιακού-Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α1 ανδρών

Έρχεται η πρώτη μάχη Ολυμπιακού-Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α1 ανδρών

Ντέρμπι κορυφής εν όψει και με νέο διεκδικητή του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Η Ελευσίνα γίνεται ξανά πεδίο δράσης και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή για την 9η αγωνιστική συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ντέρμπι κορυφής εν όψει και με νέο διεκδικητή του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Η Ελευσίνα γίνεται ξανά πεδίο δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την 9η αγωνιστική συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Από τη μία πλευρά ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, που είναι πολύ δυνατός γι’ άλλη μια χρονιά και θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Από την άλλη το σωματείο της Θεσσαλονίκης, που στην ιστορική πρώτη παρουσία του στην κορυφαία κατηγορία είναι ενισχυμένο και φιλοδοξεί να φτάσει και στον τίτλο. Και οι δύο ομάδες προχωρούν με το απόλυτο των επιτυχιών, αλλά προπορεύεται ο Ολυμπιακός, που έχει δώσει ένα ματς περισσότερο (συνολικά 6). Ο αγώνας, με τον οποίο θα κλείσει ο 1ος γύρος της φετινής Α1, γίνεται την Κυριακή στο γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίς και αρχίζει στις 10:00. Αυτό το διήμερο συνεχίζονται και τα πρωταθλήματα των τοπικών διασυλλογικών κατηγοριών.

Οι υψηλές βλέψεις του νεοφώτιστου Ηρακλή δίνουν το ξεχωριστό χρώμα στην υπόθεση της πρωτιάς, αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο, που μπορεί να …ιντριγκάρει τους φίλους του αθλήματος. Υπάρχει κατ’ αρχάς, η παρουσία ενός ακόμα πολύ αξιόλογου ξένου αθλητή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Σέρβο διεθνή Μάρκο Γέφτοβιτς, ο οποίος αποτέλεσε το καλοκαίρι την πιο θορυβώδη μεταγραφική κίνηση των Θεσσαλονικέων. Άλλη οντότητα στο ντέρμπι θα έδινε και ο Ένιο Μέντες, που ήδη έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες, αλλά δεν θα κάνει ούτε τώρα την πρώτη φετινή του επίσκεψη στην Αθήνα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Χριστοφοράκης, έκρινε ότι η ομάδα είναι πλήρης και αρκούντως δυνατή με τα σημερινά δεδομένα και δεν κάλεσε τον Πορτογάλο.

Ο 45άχρονος πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Γιάννης Βλοτινός, αντιμετωπίζει με τρίτη ομάδα τα ισάριθμα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό (μετά από το Πέρα και τα Ταταύλα) και είναι ένα ερώτημα πόσο αποτελεσματικός θα παρουσιαστεί. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορεί να δεχτεί «χτύπημα» ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Παπαγεωργίου, καθότι ακόμα και κόντρα στον Γέφτοβιτς εμφανίζει δύο διαδοχικές νίκες σε διεθνείς διοργανώσεις φέτος. Επίσης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού θ’ αγωνιστεί στην πόλη από την οποία κατάγεται και στο γυμναστήριο του συλλόγου, που τον ανέδειξε. Ο Ηρακλής τέλος, έχει την προοπτική να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης στα χρονικά, που κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά το Αριστοτέλειο το 2002.

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν ακόμα ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιώργος Σταματούρος, ενώ σε εκείνο του Ηρακλή ο Γιάννης Παπαδάκης και ο Στέφανος Μανουσώφ. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μίλησαν σήμερα δύο πολύ έμπειροι αθλητές από τέτοιες μεγάλες αναμετρήσεις, ο Ρηνιώτης και ο Βλοτινός. Ο αθλητής του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για τη νίκη, ενώ ο αντίπαλός του έχρισε φαβορί τους «ερυθρόλευκους».

ΡΗΝΙΩΤΗΣ: "50-50 ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ»-ΒΛΟΤΙΝΟΣ: «ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

"Είμαστε έτοιμοι. Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό το ματς. Έχουμε παίξει πολλά τέτοια ματς πλέον, είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά κι ελπίζω να φανεί στο τραπέζι. Από κει και πέρα όμως, θέλω να τονίσω ότι ο αγώνας για μένα είναι στο 50-50", υπογράμμισε ο Τάσος Ρηνιώτης και συμπλήρωσε: "Το λέω γιατί αντιμετωπίζουμε δύο καταξιωμένους αθλητές, τον Γέφτοβιτς και τον Βλοτινό, ενώ ο Παπαδάκης έρχεται από πίσω σιγά-σιγά, δεν θα έχει άγχος και άμα επιβάλει το παιχνίδι του μπορεί να νικήσει κάποιον από μας. Οι δύο πρώτοι όμως, αν βρεθούν στη μέρα τους έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν ακόμα και δύο νίκες στα παιχνίδια τους. Γενικά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα ντέρμπι και το ποιος θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τη δεδομένη στιγμή. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και φυσικά να νικήσουμε εμείς".

Από την πλευρά του τυπικά φιλοξενούμενου ο Γιάννης Βλοτινός εξήγησε γιατί δίνει τον πρώτο λόγο στους πρωταθλητές: "Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί γιατί έχει πιο πλήρη ομάδα και πιο έτοιμους παίκτες, οι οποίοι παίζουν σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Δοκιμάζονται συνεχώς σε πιο δυνατούς αγώνες και όχι μόνο στην Α1, αλλά επειδή δεν μετράνε μόνο αυτοί οι παράγοντες σ’ ένα ντέρμπι πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το πάθος που θα βγάλουν οι ομάδες και το πόσο θέλει τη νίκη ο καθένας». Ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών επισήμανε ότι «ο Γέφτοβιτς είναι σίγουρα ένας παίκτης, που μπορεί με δύο νίκες να γυρίσει όλο το ματς, συνεπώς τα αποτελέσματά του ίσως έχουν καθοριστική σημασία", ενώ για τη δική του προσπάθεια τόνισε:

"Σίγουρα θα ήθελα ανάλογη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως πριν από δύο χρόνια. Ο κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως ο καιρός περνάει. Στην προπόνησή μου δεν έχω δυνατούς αθλητές όπως παλιά, αλλά προσπαθώ να παραμένω ανταγωνιστικός. Για μένα είναι κίνητρο τέτοιοι αγώνες. Μου αρέσουν πάρα πολύ και προσπαθώ πάντα ν’ ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις. Περιμένω το ντέρμπι πως και πως, έχω προετοιμαστεί κατάλληλα κι ενώ δεν θα έλεγα ότι είμαι στην καλύτερη φάση, αφού έχω το αντικειμενικό πρόβλημα των λίγων δυνατών αγώνων για έναν αθλητή που αγωνίζεται μόνο στην Ελλάδα, θα παλέψω για το καλύτερο".

Οι δύο πρωταθλητές ρωτήθηκαν αν υπάρχει περίπτωση να παίξει ρόλο η αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων. "Το ίδιο θα είναι για όλους, απλά υπάρχει μία διαφορά όταν τα τελευταία χρόνια παίζαμε μόνο στο Σ.Ε.Φ.. Είναι άλλο το πάτωμα, ίσως είναι άλλα και τα τραπέζια και λίγο διαφορετικός ο αγωνιστικός χώρος, που θα δοθεί και θα έχει κι αυτό τη σημασία του», τόνισε ο πρώην διεθνής αθλητής, ενώ ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013 δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και στη Γαλλία παίζουμε σε διαφορετικές αίθουσες κάθε φορά και θα προσαρμοστούμε, δεν υπάρχει θέμα. Πιστεύω μάλιστα, ότι είναι τέτοιο το επίπεδο και των έξι παιδιών, που θα πάρουν μέρος στο ντέρμπι, που δεν μπορεί να επηρεάσει η αλλαγή στην αίθουσα".

Πριν από την αναμέτρηση κορυφής με τον Ολυμπιακό ο Ηρακλής έχει το Σάββατο το παιχνίδι με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ο οποίος μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος αν έχει στη σύνθεσή του τον Γάλλο Ρομέν Ρουίζ. Από κει και πέρα ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες της Φιλίας Ορεστιάδας με τον Α.Ο. Ελληνικού και το Πέρα Αθηνών το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα. Οι τρεις ομάδες θέλουν ν’ αποφύγουν τα μπαράζ παραμονής και είναι πάνω από τη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α1:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Ο. Ελληνικού-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Α.Σ. Πέρα-Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Το Σάββατο στις 16:00:

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ο.Α. Χανίων

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Σ. Πέρα

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Ελληνικού

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα

Ρεπό ο Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο. Πεύκης

Α.Σ. Πέρα-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ολυμπιακός-Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ