ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έξι αθλητές στο Όπεν παίδων της Σλοβακίας

Έξι αθλητές στο Όπεν παίδων της Σλοβακίας

Στην Μπρατισλάβα θα βρεθούν από αύριο (29/10) έξι αθλητές κι αθλήτριες για να πάρουν μέρος στο Όπεν παίδων και κορασίδων της Σλοβακίας, το οποίο γίνεται εκεί από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

την Μπρατισλάβα θα βρεθούν από αύριο (29/10) έξι αθλητές κι αθλήτριες για να πάρουν μέρος στο Όπεν παίδων και κορασίδων της Σλοβακίας, το οποίο γίνεται εκεί από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στο ομαδικό κορασίδων στο τουρνουά της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 παίδων της Ρουμανίας, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα κυνηγήσει το καλύτερο σε μία ακόμα σημαντική διεθνή διοργάνωση.

Στην πόλη, που φιλοξένησε το καλοκαίρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (όπου παρεμπιπτόντως, ήρθαν επίσης, θετικά αποτελέσματα στη μικρότερη κατηγορία), θα την εκπροσωπήσουν οι Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηληγερούδης του Α.Κ. Ζωγράφου, Νίκος Βλαχάκης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων), Κώστας Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου), Ελισάβετ Τέρπου και Αγγελίνα Δεβελέκου (A.E. Αθηνά Μαγκουφάνας). Μαζί τους θα είναι οι προπονητές Χρήστος Λάμης, Γιάννης Βλοτινός, Σωτήρης Κανναβός και Γιάννης Γεωργαντάς (ο τελευταίος δηλώθηκε ως personal coach).

Η αποστολή αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Το τουρνουά εντάσσεται στο Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού. Είναι καθιερωμένο, έχει σταθερά μεγάλη απήχηση και φέτος θα συγκεντρώσει 136 αθλητές (72 αγόρια και 64 κορίτσια) από 26 χώρες.

Οι 13χρονοι Δαμιανής και Χατζηλυγερούδης θ' αποτελέσουν την Ελλάδα Α στους παίδες. Ο Βλαχάκης και ο Λυκοστράτης, που είναι 15 ετών, θα συγκροτήσουν την Ελλάδα Β. Το σύστημα για την κάθε αναμέτρηση του αγωνίσματος είναι το κορμπιγιόν, οι ομάδες δηλαδή μπορούν να έχουν και δύο αθλητές ή αθλήτριες, συνεπώς αρκούν και οι επίσης 15χρονες Δεβελέκου και Τέρπου για να σχηματίσουν την Ελλάδα στο ομαδικό κορασίδων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει το πρωί της Παρασκευής με το ομαδικό, το οποίο θα γίνει σε δύο στάδια: Γκρουπ και νοκ άουτ. Με τον ίδιο τρόπο θα διεξαχθεί και το απλό, όπου όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Γενικά όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις και να πάρουν εμπειρίες μέσα από πολλούς αγώνες, καθώς αν υπάρξει η χρονική δυνατότητα θα γίνουν και ματς «παρηγοριάς».

Η Τέρπου και η Δεβελέκου ήταν μέλη της εθνικής κορασίδων το καλοκαίρι, ο Βλαχάκης πήρε μέρος στην ίδια διοργάνωση με τους παίδες, ενώ αγωνίστηκε και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων του 2013. Σε αρκετά διεθνή τουρνουά έχει μετάσχει ο Χατζηλυγερούδης, ενώ ο Λυκοστράτης και ο Δαμιανής παίρνουν τις πρώτες εμπειρίες από το εξωτερικό. Γενικά όλα τα παιδιά θεωρούνται επίλεκτα, αφού κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Ο Βλαχάκης είναι νούμερο 3 στους παίδες, ο Χατζηλυγερούδης Νο 6, ο Λυκοστράτης Νο 7 και ο Δαμιανής Νο 9. Στις κορασίδες η Τέρπου βρίσκεται στο νούμερο 2 και η Δεβελέκου στο Νο 4. Ο Λάμης θα είναι υπεύθυνος στην Ελλάδα 1, ο Βλοτινός θα κοουτσάρει την Ελλάδα 2, ο Κανναβός και ο Γεωργαντάς αναλαμβάνουν τις κορασίδες (ο δεύτερος είναι προσωπικός προπονητής της Τέρπου).

* Με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης τα γαλλικά πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας. Στην Pro A η Ενεμπόν νίκησε εύκολα εκτός έδρας 4-0 την Ιστρ. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν ήταν στην τριάδα και δηλώθηκε μόνο για να παίξει στο 6ο ματς αν έφτανε εκεί η συνάντηση. Στη Ρουέν ο Κώστας Παπαγεωργίου δεν έχει κάνει ακόμα την πρώτη φετινή του εμφάνιση. Η ομάδα του απέσπασε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας από την Καέν. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση με 9 βαθμούς και η Ρουεν στην 8η με 6. Στην Pro B η Μπαγιάρ Αρζεντάν κατέβαλε στην έδρα της τη Νεβ Μεζόν με 4-1, αλλά δεν είχε αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τον Γιώργο Φραγκούλη. Στη βαθμολογία είναι στην 4η θέση με 8 βαθμούς σε 3 αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ