ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Εκπλήξεις, θέαμα και απουσίες

Εκπλήξεις, θέαμα και απουσίες

Πρώτη μέρα Πανελληνίου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών. Εκπλήξεις, θέαμα, αλλά και σημαντικές απουσίες.

Ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κράτησε από την αρχή ως το τέλος η σημερινή πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Επιφύλαξε αμφίρροπες και θεαματικές αναμετρήσεις, μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις, αλλά και δύο σημαντικές απουσίες στους άνδρες ως αρνητικό στοιχείο. Απουσίες πάντως, που έδωσαν τη δυνατότητα σε αρκετούς ακόμα αθλητές να κυνηγήσουν υψηλά πλασαρίσματα.

Το πρόγραμμα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά και στα τέσσερα αγωνίσματα. Στο απλό γυναικών αποκλείστηκαν πρόωρα τα φαβορί 3 και 4, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Όλγα Γεωργοπούλου αντίστοιχα. Στους άνδρες δεν "κατέβηκαν" ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων Γιάννης Βλοτινός και ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων Γιάννης Σγουρόπουλος. Αύριο η δράση αρχίζει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με τους τελικούς.

Η κλήρωση για όλα τα αγωνίσματα έγινε το πρωί επί των παρόντων κι εκεί καταγράφηκε η απουσία δύο αθλητών, που σίγουρα επηρέασε το πρεστίζ της διοργάνωσης. Ο Σγουρόπουλος ανέφερε ότι αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας από τη χτεσινή προπόνηση της εθνικής ομάδας, το βράδυ είχε πυρετό, πονοκέφαλο και διαταραχές στο στομάχι και προκειμένου να μη χειροτερέψει εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων ανδρών την ερχόμενη βδομάδα, αποφάσισε να μείνει εκτός αγώνων. Ο Βλοτινός εξήγησε ότι είχε ενοχλήσεις στη μέση.

Στα νοκ άουτ δεν ήρθαν απρόσμενα αποτελέσματα, πάντως ένας αθλητής άγνωστος στους περισσότερους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τράβηξε την προσοχή. Ο λόγος για τον Χρήστο Ηλιάδη του Γ.Σ. Βόλου, που πήρε την πρωτιά στον προκριματικό του όμιλο με δύο νίκες και στη 16άδα δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον πρώην δευτεραθλητή Ελλάδας του αγωνίσματος Δημήτρη Παπαδημητρίου μέχρι να καμφθεί με 3-1 σετ.

Νωρίτερα, στο γκρουπ, είχε νικήσει με 3-2 σετ τον Γιάννη Παπαδάκη, που είναι μέλος της προεθνικής ομάδας ανδρών. Ο Ηλιάδης είναι 36 χρονών, Βολιώτης, που εδώ και χρόνια ζει και αγωνίζεται στη Γερμανία. Ανήκει σε κλαμπ τοπικής κατηγορίας, αλλά έχει περάσει κι από την 3η κατηγορία της χώρας. Στο πιο "κλειστό" ματς της 16άδας ο 20χρονος Νίκος Αντωνιάδης νίκησε τον 19χρονο Γιώργο Σταματούρο με 3-2 σετ.

Στο απλό γυναικών σίγουρα δεν ήταν μέρα των φαβορί. Η Φιλαρέτη Εξάρχου μπορεί φέτος να μην είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως παρουσίασε πολύ αξιόλογο πρόσωπο στο νοκ άουτ ματς της 16άδας με τη Ζαβιτσάνου και την κατέβαλλε με 3-1 σετ. Σημειωτέον ότι νωρίτερα γνώρισε ήττα με 3-0 σετ στον όμιλο από την Κωνσταντίνα Παρίδη. Η Γεωργοπούλου αποκλείστηκε στο γκρουπ. Έμεινε έξω από τα νοκ άουτ έπειτα από τριπλή ισοβαθμία με την Έλσα Τέρπου (από την οποία έχασε με 3-1) και τη Μαρία Καλογιάννη (την οποία νίκησε με 3-2). Η αειθαλής Καλογιάννη μπήκε και στα προημιτελικά, όπως το κατάφερε και η Θεσσαλονικιά Ρόζα Χοβσεπιάν με δύο αξιοσημείωτες νίκες. Στο γκρουπ επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού κορασίδων Μαλαματένιας Παπαδημητρίου (3-2 σετ) και στη 16άδα κόντρα στην Τέρπου, που φέτος είναι η πιο αποτελεσματική νεάνιδα (3-1).

Το live streaming αρχίζει στις 11:15 και θα κλείσει στις απονομές. Θα υπάρχει ένα «τηλεοπτικό» τραπέζι και θα καλυφθούν πέντε ματς ισάριθμων ωραρίων με ημιτελικούς σε απλό και διπλό και τους τελικούς στο διπλό ανδρών, το απλό γυναικών και το απλό ανδρών.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κώστας Παπαγεωργίου (ομάδα Ευρώπης)-Νίκος Αντωνιάδης (Πέρα Αθηνών)

Κλαούντιο Κύρου (Α.Ο. Ελληνικού)-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Κώστας Λαγογιάννης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)

Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

Αλίκη Κιούφη (Σάρισες Φλώρινας)-Ρόζα Χοβσεπιάν (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Φιλαρέτη Εξάρχου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός)

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Μαρία Καλογιάννη (Α.Ο. Άρης 2006)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κώστας Παπαγεωργίου/Τάσος Ρηνιώτης (Ομάδα Ευρώπης/Ολυμπιακός)-Γιώργος Κανάσης/Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος (Φιλία Ορεστιάδας)

Κλαούντιο Κύρου/Γιάννης Γεωργαντάς (Α.Ο. Ελληνικού/Ο.Α. Χανίων)-Γιάννης Μπόσκοβιτς/Γιάννης Δαμιανής (Άρης Βούλας/Αετοί Πόλης)

Νίκος Αντωνιάδης/Στράτος Δαμιανής (Πέρα Αθηνών)-Δημήτρης Στάμου/Νίκος Βλαχάκης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Χρήστος Ηλιάδης/Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Γ.Σ. Βόλου/Απόλλων Καλαμαριάς)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Χριστίνα Φίλη/Γεωργία Ζαβιτσάνου (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Σάρισες Φλώρινας)-Χρυσή Φωτιάδου/Κατερίνα Φραγκάκη (Ο.Ε.Α. Φλώρινας/Α.Ο. Ελληνικού)

Κατερίνα Τόλιου/Φιλαρέτη Εξάρχου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Έλενα Σοφρά/Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Γ.Α.Ο. Πειραιά/Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Ιωάννα Γερασιμάτου/Αλίκη Κιούφη (Α.Ο. Ταταύλα/Σάρισες Φλώρινας)-Κωνσταντίνα Παρίδη/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας)

Όλγα Γεωργοπούλου/Μαρία Χριστοφοράκη (Πέρα Αθηνών/Ολυμπιακός)-Χριστιάνα Κανάρη/Ρόζα Χοβσεπιάν (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας/Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ