ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δυνατή πρεμιέρα για Νικουλάε στην Ιταλία

Δυνατή πρεμιέρα για Νικουλάε στην Ιταλία

Από το ξεκίνημα των αγώνων της στην Ιταλία η Λάουρα Νικουλάε δείχνει τη μεγάλη κλάση της. Σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο 3-3 του Ζευς με τη Νορμπέλο.

Από το ξεκίνημα των αγώνων της στην Ιταλία η Λάουρα Νικουλάε δείχνει τη μεγάλη κλάση της. Το νέο της κλαμπ, ο Ζευς, έδωσε τον εναρκτήριο αγώνα του στην Α1 εθνική κατηγορία, παραχώρησε ισοπαλία 3-3 εντός έδρας στη Νορμπέλο, όμως η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήταν άψογη στο ντεμπούτο της.

Σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του ενός έστω πόντου για την ομάδα της. Θυμίζουμε ότι η διακοπή της συνεργασίας της με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και η μεταγραφή στη γειτονική χώρα έγιναν ξαφνικά τον Σεπτέμβριο όταν η καταξιωμένη αθλήτρια απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος ως προπονήτρια και αποφάσισε να κρατήσει αποκλειστικά αυτό τον ρόλο στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία εμφανίζεται πρώτη φορά, πριν από λίγα χρόνια είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη Γαλλία, ενώ βέβαια, πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνιζόταν στην πατρίδα της, τη Ρουμανία, όπου είχε διακριθεί και σε διεθνές επίπεδο.

Το πρωτάθλημα της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας της Ιταλίας άρχισε στις 10 Οκτωβρίου, αλλά από καιρό ήταν προγραμματισμένο ότι ο Ζευς και η Νορμπέλο θα έδιναν στις 22 του μήνα τον μεταξύ τους αγώνα στη Σαρδηνία. Η Νικουλάε τοποθετήθηκε στη θέση 3. Ήταν εκείνη, που αρχικά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της κι έπειτα διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Στον πρώτο της αγώνα ξεπέρασε την Κινέζα, Γουέι Γιαν, με 3-0 σετ και στον δεύτερο την Ιταλίδα Φραντσέσκα Ματάνα με το ίδιο σκορ. Στην τριάδα της ομάδας της ήταν ακόμα οι Ιταλίδες, Μανουέλα Ντανιέλε και Ελίζα Τρότι. Ο αγώνας κράτησε περίπου τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ. Ο Ζευς πήρε τον τίτλο στην Ιταλία το 2014 και πέρσι πήγε στον τελικό των πλέι οφ.

Φέτος δεν είναι το ίδιο δυνατός και η βασική του επιδίωξη είναι να παραμείνει στην Α1. Η πρώην αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών έχει συμφωνήσει να δώσει από 6 έως 10 παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η Νορμπέλο, που επίσης εδρεύει στη Σαρδηνία, είναι η τέως ομάδα της Αγγελίνας Παπαδάκη.

Στη Βαρσοβία στο μεταξύ, ήταν φτωχή η αγωνιστική παρουσία της Φιλαρέτης Εξάρχου και της Μαρίας Χριστοφοράκη στο πολωνικό World Tour. Μετά τους αποκλεισμούς στα γκρουπ του απλού, οι δύο πρωταθλήτριες ηττήθηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο του διπλού γυναικών.

Αρχικά κατέβαλλαν για τον γύρο των "64" τις Παουλίνα Κουζνέβσκα/Σίλβια Πάουλακ από την Πολωνία με 3-0 σετ (13-11, 11-9, 11-6) και στη συνέχεια αποκλείστηκαν από τις Ρωσίδες Ελιζαμπέτα Κλούζοβα/Ιουλία Προκόποβα με 3-1 (12-10, 5-11, 3-11, 7-11). Από την πολωνική πρωτεύουσα η Εξάρχου θα μεταβεί στη Σουηδία για αγωνιστική δραστηριότητα με τη Στόρφορς στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ