ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δύο χάλκινα μετάλλια στο διπλό για τα ελληνικά χρώματα

Δύο χάλκινα μετάλλια στο διπλό για τα ελληνικά χρώματα

Δύο χάλκινα μετάλλια στο διπλό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων στη Μάλαγα

Με δύο ακόμα μετάλλια, αυτή τη φορά χάλκινα, ολοκληρώθηκε για την ελληνική πλευρά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων, που έγινε στη Μάλαγα της Ισπανίας. Οι 3ες θέσεις ήρθαν στο διπλό ανδρών. Με τους Χρήστο Ξένο/Γιάννη Αρκά στην κατηγορία 50+ ετών και με τους Αλέξανδρο Διακουμάκο/Γιάννη Παρασκευά στην κατηγορία 30-49 ετών.

Θυμίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα ο Ξένος και ο Διακουμάκος αναδείχτηκαν πρωταθλητές στο απλό στις κατηγορίες 50-59 ετών και 18-29 ετών αντίστοιχα, ενώ στο διπλό πήραν μέρος τρεις ακόμα Έλληνες αθλητές σε σχέση με τα παιχνίδια του απλού. Ο συνολικός απολογισμός είναι βέβαια πολύ θετικός και συνιστά δικαίωση στην σκληρή προσπάθεια αθλητών και προπονητών.

Στην κατηγορία 50+ ετών (και σύμφωνα με την ενημέρωση από την ιστοσελίδα των αγώνων) οι Ξένος/Αρκάς μετείχαν αρχικά στο 2ο γκρουπ των 5 αθλητών. Με 4 νίκες και 1 ήττα πήραν τη 2η θέση και προκρίθηκαν στο ταμπλό. Έχασαν στα ημιτελικά κι έφτασαν στα μετάλλια.

Στην ίδια κατηγορία οι Μανώλης Μανουλάκης/Θανάσης Αναχουρλής πήραν μέρος στο 1ο γκρουπ. Έμειναν τελευταίοι χωρίς νίκη σε 4 ματς και αποκλείστηκαν. Και τα δύο ζευγάρια είχαν στην τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό προπονητή Ευθύμη Αμερικάνο.

Στην κατηγορία 30-49 ετών οι Διακουμάκος/Παρασκευάς πήραν μέρος πρώτα στο 3ο γκρουπ. Μάλιστα από απροσεξία των διοργανωτών βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ δύο ελληνικά ζευγάρια. Με 2 νίκες και 1 ήττα οι Διακουμάκος/Παρασκευάς κατέκτησαν τη 2η προνομιούχο θέση για την πρόκριση στο ταμπλό και κέρδισαν και τους συμπατριώτες τους Κωνσταντίνο Καλό/Δημήτρη Ανδρεάδη με 2-0 σετ.

Αργότερα προχώρησαν στην 4άδα, εκεί γνώρισαν την ήττα και κατέκτησαν τελικά την 3η θέση υπό τις οδηγίες του προπονητή του Α.Σ. Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών Λέοντες Πειραιά Λάζαρου Μπαλάφα. Ο Καλός με τον Ανδρεάδη αποκλείστηκαν από το ταμπλό με την 3η θέση του γκρουπ και απολογισμό 1 νίκη-2 ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ