ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δύο στα δυο οι γυναίκες, 3-0 τη Χιλή

Δύο στα δυο οι γυναίκες, 3-0 τη Χιλή

Την ιδανική συνέχεια έδωσε η Εθνική ομάδα των γυναικών στη χθεσινή (29/2) πετυχημένη πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μετά τη Βουλγαρία κατέβαλλε και τη Χιλή με 3-0.

Την ιδανική συνέχεια έδωσε η Εθνική ομάδα των γυναικών στη χθεσινή (29/2) πετυχημένη πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κουάλα Λουμπούρ. Μετά τη Βουλγαρία κατέβαλλε σήμερα το μεσημέρι (τοπικές ώρες) και τη Χιλή με 3-0 και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στην πρώτη 12άδα της Second Division από το γκρουπ Η.

Στο συγκεκριμένο ματς βέβαια, η Ελλάδα ήταν φαβορί και αναμενόταν να φτάσει εύκολα ή δύσκολα στην επικράτηση, ωστόσο έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι απέδωσε συνολικά πολύ καλά, είχε την αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία επί μέρους αγώνων και η ευρεία νίκη βοηθά και ψυχολογικά όλα τα κορίτσια στην προσπάθειά τους να πάρουν όσο γίνεται ψηλότερη θέση στο γκρουπ. Αργότερα σήμερα δίνουν και το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με το Λουξεμβούργο (13:30 Ελλάδας και πάλι σε ζωντανή μετάδοση του itTV.com από το τραπέζι 23) και από τη θέση του αουτσάιντερ αυτή τη φορά μπορούν να διεκδικήσουν το καλύτερο χωρίς άγχος.

H ομάδα είχε το A, B, C και σε αυτή τη συνάντηση και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος τοποθέτησε τις αθλήτριες με την ίδια ακριβώς σειρά. Η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 213 στην παγκόσμια κατάταξη) μπήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο και αντιμετώπισε την Κάτριν Λόου (Νο 301). Με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού είχε την υπεροχή και παίζοντας με ωριμότητα και πειθαρχία έφτασε σχετικά εύκολα στο 3-0.

Υψηλό εμπόδιο είχε μπροστά της η Αγγελίνα Παπαδάκη, η οποία αναμετρήθηκε με την πρώτη παίκτρια της Χιλής, την Παουλίνα Βέγκα. Την αριστερόχειρα αθλήτρια έχουν συναντήσει πάλι στο κοντινό παρελθόν οι Ελληνίδες και γνωρίζουν την αξία της άσχετα αν τον τελευταίο καιρό έχει βγει από τους πίνακες αξιολόγησης. Έγινε ντέρμπι, που έφτασε στα πέντε σετ κι εκεί η Παπαδάκη διαχειρίστηκε σωστά το φυσιολογικό άγχος και επικράτησε στην παράταση, αφού χρειάστηκε να σώσει τρία ματς μπολ! Νωρίτερα είχαν πάει δύο ακόμα σετ στην παράταση και τα είχε χάσει η 26χρονη διεθνής μας κάνοντας και ορισμένα λάθη. Η τελευταία λέξη όμως, άνηκε στην ίδια…

Τη …δουλειά ανέλαβε να ολοκληρώσει η Μαρία Χριστοφοράκη. Μετά το 1ο σετ είχε ζωηρές δυσκολίες απέναντι στην Κάρεν Ρόχας (που επίσης δεν βρίσκεται στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης), αλλά με καλή τακτική και την απαιτούμενη προσοχή έφτασε στο τελικό 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Χιλή 3-0:

Κατερίνα Τόλιου-Κάτριν Λόου 3-0 (11-7, 11-3, 11-8)

Αγγελίνα Παπαδάκη-Παουλίνα Βέγκα 3-2 (10-12, 11-6, 10-12, 11-7, 15-13)

Μαρία Χριστοφοράκη-Κάρεν Ρόχας 3-1 (11-5, 9-11, 11-7, 11-9)

Στα υπόλοιπα ματς της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ το Βιετνάμ έφερε σπουδαίο αποτέλεσμα με 3-1 επί της Σλοβενίας, αποδεικνύοντας ότι θέλει μεγάλη προσοχή, ενώ το Λουξεμβούργο επιβλήθηκε της Βουλγαρίας με 3-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ