ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Διασκελισμός τίτλου για τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, 4-2 τις Σάρισες

Διασκελισμός τίτλου για τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, 4-2 τις Σάρισες

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πήρε τη νίκη με 4-2 στον αγώνα κορυφής με τις Σάρισες Φλώρινας για την Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών κι έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πήρε τη νίκη με 4-2 στον αγώνα κορυφής με τις Σάρισες Φλώρινας για την Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών κι έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου. Σε σπουδαίο από κάθε άποψη ματς για την 7η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου επικράτησε με ανατροπή από 0-2 και διατήρησε το αήττητο.

Παράλληλα εμφανίζει το πλεονέκτημα έναντι του 2ου Ολυμπιακού, τον οποίο είχε νικήσει 4-1 στην 3η αγωνιστική, ενώ άφησε δύο βαθμούς πίσω τη βορειοελλαδίτικη ομάδα, που ουσιαστικά έμεινε εκτός στόχου. Η δράση στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ολοκληρώθηκε αργότερα με την 8η αγωνιστική με τα βαθμολογικά δεδομένα να μην αλλάζουν για τις ομάδες των πρώτων θέσεων.

Αγώνας με εγγυημένο θέαμα και σασπένς αυτός μεταξύ του Δ.Α.Ο. Ταύρου και του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες, ικανοποίησε απόλυτα τους δεκάδες φιλάθλους στο φαληρικό στάδιο και τους εκατοντάδες, που παρακολούθησαν τη διαδικτυακή μετάδοση. Πρωταθλήτριες Ελλάδας και διεθνείς Ρουμάνες αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ανέβασαν την αίγλη του πρωταθλήματος και χάρισαν υψηλό θέαμα και συγκινήσεις.

Ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις, πάθος, ένταση συνέθεσαν ένα απόλυτα ελκυστικό σκηνικό στο φινάλε των αγωνιστικών πεπραγμένων για το 2017 και πριν από τις γιορτές των εορτών. Ο Δ.Α.Ο.Τ. είχε στόχο να παραμείνει αήττητος και να γίνει μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Η ομάδα της Φλώρινας (που είναι για δεύτερη χρονιά στην Α1) ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να διατηρηθεί με σοβαρές ελπίδες στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το ντέρμπι άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές για τις Σάρισες. Προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε νίκες της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και της Ρουμάνας Ροξάνα Ιστράτε και απείλησαν ξεκάθαρα το αήττητο του Ταύρου ύστερα από 21 μήνες! Επιπλέον, στο τρίτο επί μέρους ματς η Χριστίνα Φίλη μετά το 2-0 σετ και το 8-6 αντιμετώπισε έντονες δυσκολίες απέναντι στην Κιούφη. Σε εκείνο το σημείο πήρε τάιμ άουτ ο τεχνικός υπεύθυνος της τυπικά φιλοξενούμενης Γιάννης Βλοτινός, η Αλίκη Κιούφη βρήκε λύσεις κι έφερε το ματς στο 2-2.

Εντέλει η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας πέρασε το παιχνίδι της στο φινάλε, απέτρεψε το 0-3, που θα δυσκόλευε αφάνταστα την προσπάθεια του Δ.Α.Ο.Τ. και …σάλπισε την αντεπίθεση. Στο δεύτερο παιχνίδι της η Τόλιου ήταν σαφώς βελτιωμένη κόντρα στην Ιστράτε, που είχε πρόβλημα με την άμυνα και ισοφάρισε σε 2-2. Αποδείχτηκε κρίσιμο το 1ο σετ πάντως, όπου η πρώτη Ελληνίδα του πίνακα αξιολόγησης γύρισε την κατάσταση από 7-10…

Στο πέμπτο στη σειρά παιχνίδι κοντραρίστηκαν οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του απλού γυναικών στις δύο τελευταίες σεζόν, η Φίλη και η Ζαβιτσάνου. Έγινε πολύ θεαματικό και αμφίρροπο ματς με τη Φίλη να επικρατεί στις λεπτομέρειες με 3-1. Εκεί γύρισε και η ψυχολογία πλέον με τη μεριά του Ταύρου, αλλά ο αγώνας είχε να χαρίσει κι άλλες ξεχωριστές στιγμές στο κοινό.

Η Ρουμάνα Τεοντόρα Κλάπα πήρε το 1ο σετ εναντίον της Κιούφη και η δεύτερη «απάντησε» με δύο σετ. Η αριστερόχειρας του Ταύρου ισοφάρισε και προηγήθηκε 6-3 στο 5ο σετ για να πάρει τάιμ άουτ ο Βλοτινός. Στην επιστροφή η διαφορά πήγε στους 4 πόντους, όμως η Κιούφη μείωσε σε 7-6 για να υποχρεώσει τον Αλέξη Αρσενιάδη αυτή τη φορά να ζητήσει τάιμ άουτ. Η αθλήτριά του έδειξε πιο καθαρό μυαλό στο φινάλε, πέρασε τα χτυπήματά της και διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Στον πάγκο κάθισαν η Φιλαρέτη Εξάρχου από τον Δ.Α.Ο.Τ. και η Θάλεια Κορδούτη από τις Σάρισες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας 4-2:

Κατερίνα Τόλιου-Γεωργία Ζαβιτσάνου 0-3 (7-11, 6-11, 6-11)

Αντρέα Κλάπα-Ροξάνα Ιστράτε 1-3 (8-11, 11-8, 5-11, 8-11)

Χριστίνα Φίλη-Αλίκη Κιούφη 3-2 (11-5, 11-8, 9-11, 6-11, 11-7)

Τόλιου-Ιστράτε 3-0 (14-12, 11-6, 11-7)

Φίλη-Ζαβιτσάνου 3-1 (6-11, 11-7, 11-9, 11-8)

Κλάπα-Κιούφη 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-6, 11-7)

Στα υπόλοιπα ματς επικράτησαν τα φαβορί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο Ολυμπιακός είχε δύο νικηφόρα αποτελέσματα κι έμεινε στο κατόπι του Δ.Α.Ο.Τ. Με δύο νίκες προχώρησε και ο Φοίνικας Πειραιά και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Τα Ταταύλα είχαν μία νίκη και διατηρούν σοβαρές ελπίδες για την αποφυγή των μπαράζ.

Σε ατομικό επίπεδο καταγράφηκαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα: Στην ήττα του Πέρα από τον Φοίνικα η Όλγα Γεωργοπούλου έκαμψε με 3-2 σετ τη Γαλλίδα Ζανάρντι. Για την ουραγό Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης η Ρόζα Χοβσεπιάν κατέβαλλε με 3-2 τη διεθνή νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου του Α.Ο. Ταταύλα. Αργότερα για τον τελευταίο η Ντετελίνα Πέτροβα νίκησε τη Σουηδέζα Γιόχανσον του Ολυμπιακού, επίσης με 3-2.

Σημειωτέον ότι για τον Ολυμπιακό ήταν απούσα η Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγες μέρες στη Σουηδία. Γλίστρησε στον δρόμο, καθώς πήγαινε να πάρει λεωφορείο κι έσπασε τον καρπό της στο αριστερό χέρι! Η διεθνής αθλήτρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έχει το χέρι στον γύψο. Σύμφωνα με τους γιατρούς θα χρειαστεί περίπου πέντε εβδομάδες ακόμα για να επανέλθει, συνεπώς είναι αμφίβολο αν θα παρουσιαστεί έτοιμη για το επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Α1 στις 27-28 Ιανουαρίου.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα στην Α1 γυναικών:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας 4-2

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ταταύλα 1-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Πειραιά 1-4

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π-ΑΛΦΑ Καλλιθέας 4-0

Δ.Α.Ο. Ταύρου-ΑΛΦΑ Καλλιθέας 4-0

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα 4-1

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Πειραιά 0-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Σάρισες Φλώρινας 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 8 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Δ.Α.Ο. Ταύρου 16

2. Ολυμπιακός 15

3. Σάρισες Φλώρινας 14

4. Φοίνικας Πειραιά 13

5. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 11

------------------------------------------

6. Α.Ο. Ταταύλα 10

7. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 9

------------------------------------------

8. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 8

* Ο 8ος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Α2

* Ο 6ος και ο 7ος πάνε σε μπαράζ παραμονής με τον 2ο και τον 3ο από την Α2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ