ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δηλώθηκε και η Γερασιμάτου

Δηλώθηκε και η Γερασιμάτου

Δηλώθηκε και η Γερασιμάτου από την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων.

Καλύπτει και τις δύο διαθέσιμες θέσεις η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων του 2018.

Μετά τον Γιάννη Σγουρόπουλο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δήλωσε και τη 16άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου στους αγώνες, που θα γίνουν από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας. Η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα της εκπροσώπησης με έναν αθλητή και μία αθλήτρια, που έχουν γεννηθεί από το 2000 κι έπειτα κι έτσι αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή και η αθλήτρια του Α.Ο. Ταταύλα, η οποία έγινε πέρσι μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών και αγωνίστηκε τον περασμένο μήνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού.

Στο YOG Continental Qualification for Europe, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, πρόκειται ν’ αγωνιστούν 32 αγόρια και 27 κορίτσια και θα διεκδικήσουν από τέσσερα (4) εισιτήρια για το Μπουένος Άιρες, όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση το 2018.

Το Sportski Centar «Gripe» θα φιλοξενήσει το προκριματικό ατομικό τουρνουά στην υπέροχη πόλη της Δαλματίας. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει τρία στάδια: Το πρώτο θα είναι με γκρουπ και τα επόμενα δύο με νοκ άουτ παιχνίδια. Θα γίνεται ένα κάθε μέρα. Θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και για τα δύο παιδιά, θα είναι και η πρώτη συμμετοχή γενικά για την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Μετά τον τίτλο του στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Σγουρόπουλος είχε δηλώσει ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων αποτελεί βασικό του στόχο. Από την πλευρά της μπορεί με αξιόλογη απόδοση να προχωρήσει από τα γκρουπ και η Γερασιμάτου και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Με ένα ακόμα εκτός έδρας ματς εξάλλου, συνεχίζει αύριο η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ύστερα από εκείνο στη Γερμανία και την ήττα με 3-1 από την Οχσενχάουζεν το κλαμπ από την Τσεχία συναντά για τη 2η αγωνιστική την αυστριακή Βάλτερ Βελς και ζητά επιτακτικά τη νίκη ώστε να μείνει με σοβαρές πιθανότητες στη διεκδίκηση της προνομιούχου πρώτης δυάδας από το 3ο γκρουπ.

Ο αγώνας αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας (19:00 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv. Στην πρεμιέρα οι αυστριακοί είχαν ηττηθεί με 3-2 στη Γαλλία από τη Λα Ρομάν. Είχαν αγωνιστεί με τον Κορέατη Τσο Σέουνγκ Μιν, τον Σέρβο Ζολτ Πέτε και τον Βέλγο Ρόμπιν Ντεβός, ενώ στο ρόστερ έχουν ακόμα τον Κινέζο Βανγκ Γιαντζούν και τον Αυστριακό Ντόμινικ Πλάτνερ. Το άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 3ου γκρουπ διεξάγεται μεθαύριο. Η Λα Ρομάν θα υποδεχτεί την Οχσενχάουζεν.

* Αγώνες για τις National διασυλλογικές κατηγορίες είχε και το προηγούμενο Σάββατο στη Γαλλία κι ορισμένοι ακόμα Έλληνες αθλητές έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη σεζόν. Για τη 2η αγωνιστική της National 1 των ανδρών (3η κατηγορία) και το 1ο γκρουπ η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη κατέβαλλε εκτός έδρας την Ντουέ με 8-3. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών συνέβαλε στο δεύτερο τρίποντο της νέας του ομάδας με 3 νίκες στο απλό, ενώ είχε ήττα στο διπλό.

Επίσης, για τη 2η αγωνιστική μέρα στη National 2 των ανδρών (4η κατηγορία) η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου επιβλήθηκε 8-1 εκτός έδρας της Ομπόν. Στην εκκίνηση της δεύτερης χρονιάς του στην Ενεμπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων βοήθησε για την πρώτη φετινή νίκη σημειώνοντας 2 νίκες στο απλό και άλλη 1 στο διπλό.

Ο Δημήτρης Κορδούτης έκανε πρεμιέρα στην Pro-National (6η κατηγορία) και γενικά σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα με την Αντίμπ 2. Αγωνίστηκε στη Μασσαλία και η ομάδα του ηττήθηκε για τη 2η αγωνιστική με 8-3. Ο ίδιος τα πήγε καλά πάντως, καθώς είχε 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό κι έχασε μόνο από τον πρώτο αθλητή της αντίπαλης ομάδας.

Με τη Βιλέρ λε Νανσί αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία R1 της Λορένης (Regionale) ο Κώστας Χατζηλυγερούδης. Ο Πατρινός αθλητής ζει μόνιμα στη Γαλλία και καθώς έχει ελαττώσει πολύ τις προπονήσεις βρίσκεται στη 2η ομάδα του σωματείου. Πήρε μέρος και στα δύο ματς των πρώτων αγωνιστικών και είχε απολογισμό 4 νίκες-2 ήττες στο απλό (στα πέντε σετ οι ήττες) και 2 ήττες στο διπλό. Το περασμένο Σάββατο η ομάδα του νίκησε 8-6 τη Neufchateau.

Στη National 1 των γυναικών (3η κατηγορία) η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη προηγείται αήττητη ύστερα από δύο αγωνιστικές στο 1ο γκρουπ. Στη φετινή πρεμιέρα της η διεθνής αθλήτρια είχε 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό στο εκτός έδρας 8-4 επί της Φοντενέι.

ΤΤέλος, στο 2γκρουπ τηςNational2 των γυναικών (4κατηγορία) η Γκραν Κουεβίλ της Αλίκης Κιούφη κατέβαλλε στην έδρα της τη Μαρς Ερίν με 8-1. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της πρεμιέρας σημείωσε την πρώτη νίκη για φέτος και η Κιούφη συνέβαλε σε αυτό με 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ