ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δεύτερη νίκη για τις γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 3-2 την Τουρκία

Δεύτερη νίκη για τις γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 3-2 την Τουρκία

Πιο κοντά στον δύσκολο στόχο της πρόκρισης στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ η Εθνική μας ομάδα των γυναικών.

Πιο κοντά στον δύσκολο στόχο της πρόκρισης στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Νωρίς το μεσημέρι ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο της Τουρκίας με 3-2, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση κι έπειτα από τρία ματς είναι στις πρωτοπόρους του 6ου γκρουπ (του F). Με συνολικά καλή εμφάνιση πέτυχε το τέλειο θα ‘λεγε κάποιος, δεδομένου ότι λογικά είχε δύο ατομικές νίκες για τη γειτονική χώρα η κινεζικής καταγωγής Χου Μελέκ, που είναι η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών!

Επιπλέον, η Τουρκία ήταν αήττητη μέχρι σήμερα στο γκρουπ. Η Τόλιου, η Ζαβιτσάνου και η Χριστοφοράκη σημείωσαν από μία νίκη και μαζί με την Παρίδη θα επιδιώξουν νέο θετικό αποτέλεσμα το βράδυ κόντρα στην Αργεντινή για την 4η αγωνιστική ενός γκρουπ, όπου ήδη παρατηρείται βαθμολογικό …μπλέξιμο.

Η Ελλάδα πήρε το Α στο στήσιμο των ομάδων και αρχικά αγωνίστηκε η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 154 στην παγκόσμια κατάταξη). Απέναντί της είχε μία αθλήτρια 15 ετών, αλλά καλού επιπέδου, όπως είναι η Οζγκέ Γιλμάζ (Νο 318 στις γυναίκες). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας ήξερε ότι πρέπει να εμφανιστεί προσεκτική και πειθαρχημένη στο παιχνίδι της. Πράγματι ήταν σταθερή και επικράτησε με 3-1 σετ. Η Γιλμάζ είχε νικήσει με 4-2 σετ την Ιωάννα Γερασιμάτου τον περασμένο Νοέμβριο στο Προολυμπιακό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

Παιχνίδι-εμπειρία το επόμενο για τη Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 407). Τοποθετήθηκε στη θέση 2 αυτή τη φορά και συνάντησε τη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών Χου Μελέκ (Νο 67). Κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0, αλλά έκανε καλή εμφάνιση και πίεσε αρκετά. Μπορούσε μάλιστα να φτάσει στην ισοφάριση, όταν είχε σετ μπολ στο 2ο σετ.

Γι’ άλλη μια φορά το τρίτο επί μέρους ματς ήρθε με το σκορ των ομάδων στο 1-1. Στην κρίσιμη στιγμή ανέλαβε ν’ αντεπεξέλθει η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 538) και αντιμετώπισε τη 17χρονη Μπετούλ Νουρ Καχραμάν (Νο 183 στην παγκόσμια κατάταξη νεανίδων). Από την αρχή έδειξε ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της, το επιβεβαίωσε στην πορεία και με 3-1 σετ πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο 4ο σετ δέχτηκε την ισοφάρισε σε 7-7 από 7-4, αλλά διατήρησε τη συγκέντρωσή της. Σέρβιρε καλά, πέρασε τις επιθέσεις της κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην εθνική μας.

Ξεχωριστή φυσικά, ήταν και για την Τόλιου αργότερα η αναμέτρηση με την κινεζικής καταγωγής Χου Μελέκ. Έχασε με 3-0 σετ, αλλά είχε την ευκαιρία να παίξει χωρίς άγχος, να δοκιμάσει πράγματα και να κρατήσει όσο μπορεί την μπάλα στο τραπέζι απέναντι σε κορυφαία αθλήτρια.

Ο αγώνας έφτασε στο 2-2 και στο τελευταίο επί μέρους ματς η Χριστοφοράκη αναμετρήθηκε με τη Γιλμάζ. Ήταν σταθερή και κυρίως είχε καλή ψυχολογία για να πανηγυρίσει σε δύσκολο παιχνίδι την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση. Επικράτησε με 3-0 σετ, αλλά η εικόνα ήταν διαφορετική απ’ ό,τι μπορεί να πιστέψει κάποιος βλέποντας το σκορ. Στο 1ο σετ οι αθλήτριες πήγαινα πόντο–πόντο και η Χριστοφοράκη είχε την τελευταία μπάλα στην παράταση. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 4-1, αλλά ισοφαρίστηκε γρήγορα και στη συνέχεια έγιναν πάλι ρευστά τα πράγματα. Με ψυχραιμία και καλή τακτική όμως, η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια επικράτησε με οριακή διαφορά και στο 2ο σετ. Στο 3ο βρέθηκε πίσω 7-9 και κατέκτησε τέσσερις πόντους στη σειρά.

Στον αγώνα με την Τουρκία κάθισε στον πάγκο από ελληνικής πλευράς η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Τουρκία 3-2:

Κατερίνα Τόλιου-Οζγκέ Γιλμάζ 3-1 (11-8, 9-11, 11-3, 11-8)

Μαρία Χριστοφοράκη-Χου Μελέκ 0-3 (7-11, 15-17, 7-11)

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Μπετούλ Νουρ Καχραμάν 3-1 (11-7, 12-10, 6-11, 11-8)

Τόλιου-Μελέκ 0-3 (7-11, 6-11, 8-11)

Χριστοφοράκη-Γιλμάζ 3-0 (15-13, 11-9, 11-9)

Στα πέντε ατομικά παιχνίδια έφτασαν και οι άλλες δύο συναντήσεις για την 3η αγωνιστική του 6ου γκρουπ! Η Ιταλία έκαμψε με 3-2 την Αργεντινή και το Βέλγιο με 3-2 τη Σλοβενία. Έτσι πλέον, δεν υπάρχει αήττητη ομάδα στο γκρουπ! Στη βαθμολογία η Ελλάδα, η Τουρκία, το Βέλγιο και η Σλοβενία έχουν από 5 βαθμούς, η Ιταλία ακολουθεί με 4 και η Αργεντινή με 3.

* Η Αγγλία δημιούργησε την πρώτη έκπληξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για το 3ο γκρουπ των ανδρών νίκησε χτες βράδυ την επικεφαλής Ιαπωνία με 3-1. Μάλιστα, στο δημοσίευμά της η παγκόσμια ομοσπονδία χαρακτήρισε το αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στον θεσμό, αλλά μάλλον ξέχασε προς στιγμήν τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας με 3-2 επί της Ιαπωνίας μέσα στο Τόκιο το 2014! Επιπλέον, πρέπει να υπολογιστεί ότι η Αγγλία είχε ανέβει στην 3η θέση του βάθρου στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, το 2016 στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ