ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δεν προβιβάστηκε η Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο πινγκ πονγκ

Δεν προβιβάστηκε η Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο πινγκ πονγκ

Στην ισοβαθμία έχασε την πρώτη 12άδα της Second Division του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική γυναικών.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική γυναικών. Στο τελευταίο αγώνα για την 1η φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχασε 0-3 από την Ιταλία και υστερώντας σε ισοβαθμία, έμεινε στην 4η θέση του 6ου γκρουπ κι εκτός στόχου. Η ομάδα θα συνεχίσει τώρα για τις θέσεις 37-44.

Η Ελλάδα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προκριθεί στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας έστω κι αν έχανε με μικρό σκορ. Κυνήγησε όλες τις ελπίδες της ακόμα και από το 0-2 σετ του 3ου αγώνα, αλλά εν τέλει λύγισε με το καταδικαστικό 3-0.

Την πρωτιά στο γκρουπ κατέκτησε με 9 βαθμούς η Σλοβενία και πάει κατευθείαν στις θέσεις 25-32. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν με 8 βαθμούς η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Η Εθνική μας είχε αρνητικό συντελεστή από τα μεταξύ τους ματς, εφόσον έχασε σήμερα 0-3 κι είχε νικήσει 3-2 την Τουρκία (-2 με 3 ματς υπέρ και 5 κατά) και έμεινε 4η.

Η Ελλάδα πήγε στο καθοριστικό ματς της 5ης αγωνιστικής με 3 νίκες και 1 ήττα, απολογισμός που την είχε φέρει στην 1η θέση του γκρουπ μαζί με τη Σλοβενία. Ήξερε όμως, ότι τα πράγματα έμεναν ρευστά για την επίτευξη του δύσκολου στόχου της πρόκρισης στις θέσεις 25-36 κι έπρεπε να διεκδικήσει γερά τη νίκη και με την Ιταλία. Με εξαίρεση το εναρκτήριο επί μέρους ματς, δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κι έχασε με σκορ που δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας.

Πρώτη στο ματς, μπήκε η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 154 στην παγκόσμια κατάταξη). Αντιμετώπισε τη Τζόρτζια Πικολίν (Νο 82) και δεν μπόρεσε να την απειλήσει. Πέρα από τη δεδομένη ποιότητά της, η 23χρονη Ιταλίδα έδειξε μεγάλη ευχέρεια στο παιχνίδι με την άμυνα και επιβλήθηκε με 3-0.

Στη θέση 2 τοποθετήθηκε η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 407) και συνάντησε τη γνώριμή της από άλλες αναμετρήσεις με την Ιταλία Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Νο 84). Η 29χρονη διεθνής μας άρχισε άσχημα, αλλά σιγά-σιγά βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα. Έχασε στο 2ο σετ την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ξαναμπήκε στο παιχνίδι με πολύ καλό 3ο σετ. Γενικά όμως, φάνηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο ν’ αντισταθεί στις εξαιρετικές forehand επιθέσεις της Βιβαρέλι κι έπειτα από το αρνητικό ξεκίνημα στο 4ο σετ (2-5) μοιραία ήρθε η ήττα.

Το άγχος επηρέαζε τις αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου, αλλά δεν είχαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να παλέψουν για το καλύτερο μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Αυτό ακριβώς έκανε η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 538) στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι κόντρα στην Κιάρα Κολαντόνι (Νο 249). Αρχικά δεν της πήγαινε τίποτα καλά και βρέθηκε να χάνει εύκολα 0-2 σετ. Στο 3ο έσωσε δύο ματς μπολ και μείωσε και αργότερα ισοφάρισε ξανά στην παράταση! Είχε την απαραίτητη αποφασιστικότητα για την ανατροπή, είχε αισθητή βελτίωση στο σερβίς και τα σπιν, αλλά λύγισε στο ψυχοφθόρο 5ο σετ. Στο τέλος του αγώνα ξάπλωσε για λίγα λεπτά μπροστά στον πάγκο. Σκυθρωπά δίπλα της και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας αδυνατούσαν όλα μαζί να συνειδητοποιήσουν ότι για μία ακόμα φορά έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία 0-3

Κατερίνα Τόλιου-Τζόρτζια Πικουλίν 0-3 (7-11, 5-11, 5-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Ντεμπόρα Βιβαρέλι 1-3 (5-11, 9-11, 11-7, 5-11)

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Κιάρα Κολαντόνι 2-3 (6-11, 4-11, 12-10, 12-10, 8-11)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σλοβενία 9

2. Ιταλία 8

3. Τουρκία 8

-------------------------------------

4. Ελλάδα 8

5. Βέλγιο 7

6. Αργεντινή 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ