ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Γκιώνης

Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Γκιώνης

Στα επτά σετ κι από Κινέζο πρωταθλητή έχασε την πρόκριση στο ταμπλό του World Tour της Βουδαπέστης ο Γκιώνης.

Έδωσε τη συγκλονιστική «μάχη» του και αποκλείστηκε στα …σημεία από το κυρίως ταμπλό του ουγγρικού World Tour ο Παναγιώτης Γκιώνης. Την πορεία του σταμάτησε Κινέζος πρωταθλητής έπειτα από μία ώρα άκρως θεαματικού και συναρπαστικού αγώνα!

Στο καθοριστικό νοκ άουτ ματς για την πρόκριση ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 αναμετρήθηκε στη Βουδαπέστη με τον Λιου Ντινγκσούο έναν ακόμα δυνατό αθλητή από την κυρίαρχη χώρα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με σπουδαία εμφάνιση προηγήθηκε 2-0 και 3-2 σετ, αλλά τελικά λύγισε με 4-3 και στην παράταση του 7ου σετ! Πιο αργά το βράδυ αποκλείστηκε και στα προκριματικά του διπλού ανδρών. Με τον συμπαίκτη του Βανγκ Γιανγκ πάντως, είχαν επίσης πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Αυστριακούς πρωταθλητές Ευρώπης του 2012 Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον. Με τις ήττες του Γκιώνη ολοκληρώθηκε η ελληνική αγωνιστική παρουσία στο όπεν της Ουγγαρίας. Εκτός από τον ίδιο αγωνίστηκε και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Μετά τη χτεσινή νικηφόρα πρεμιέρα το πρώτο κομμάτι των προκριματικών του απλού ανδρών πέρασε επιτυχώς σήμερα για τον Παναγιώτη Γκιώνη (νούμερο 95 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Νωρίς το μεσημέρι κατέβαλλε τον Γάλλο Τζόε Σέιφριντ με 4-0 σετ και αναδείχτηκε νικητής στο 37ο γκρουπ. Η επικράτηση ήρθε δύσκολα σε αντίθεση με το τι δείχνει το σκορ και είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής μας πήρε στην παράταση τα τρία πρώτα σετ! Η εξέλιξη 12-10, 13-11, 13-11 και 11-6.

Ο Γκιώνης προχώρησε στα νοκ άουτ προκριματικά (τα λεγόμενα Preliminary rounds) και άρχισε το απόγευμα την τελική προσπάθεια για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο στον γύρο των «64» με τον Άντερς Λιντ. Τον πολύ αξιόλογο αριστερόχειρα Δανό, ο οποίος είναι στο νούμερο 26 της παγκόσμιας κατάταξης Νέων ανδρών και στο 195 των ανδρών. Ο 38χρονος διεθνής μας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, ήταν προσεκτικός σε όλα τα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη με 4-1. Κατέκτησε το 1ο σετ στην παράταση, έκανε το ίδιο με οριακή διαφορά στο 3ο και γενικά βρήκε διεξόδους με άμυνα κι επίθεση στην πίεση του Σκανδιναβού (12-10, 11-7, 11-9, 6-11, 11-6). Στην πρώτη προκριματική φάση ο Λιντ είχε αναδειχτεί νικητής στο 28ο γκρουπ.

Ο Λιου Ντινγκσούο είχε bye σε αυτόν τον γύρο και περίμενε τον νικητή. Ο Κινέζος με το shakehand κράτημα στη ρακέτα έπεσε στο νούμερο 311 του κόσμου τον Ιανουάριο εξαιτίας της αλλαγής στον τρόπο αξιολόγησης (ήταν 128). Η αξία του όμως, είναι αδιαμφισβήτητη και αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το 2015 αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό νέων. Λόγω της πτώσης του στην τρέχουσα κατάταξη των ανδρών κληρώθηκε στα γκρουπ από τη θέση 3 των seeding, ωστόσο κατέκτησε την 1η θέση στο 5ο γκρουπ χωρίς να χάσει σετ!

Ο αποψινός εντυπωσιακός αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το τραπέζι 2. Ο Γκιώνης προηγήθηκε με 2-0 σετ, ισοφαρίστηκε σε 2-2, ξαναπέρασε μπροστά, ισοφαρίστηκε εκ νέου και τελικά κάμφθηκε με 12-10, αφού πρώτα έσωσε τρία ματς μπολ (11-7, 11-9, 2-11, 7-11, 11-4, 4-11, 10-12)! Ο Έλληνας αμυντικός άρχισε πολύ δυνατά το ματς και κάνοντας και ανατροπή στο 2ο σετ δημιούργησε ουσιαστικό προβάδισμα με 2-0. Ο Λιου, που φανέρωσε μεγάλες δυνατότητες απέναντι στην άμυνα, βρήκε καλύτερο ρυθμό και ανέβασε την αποτελεσματικότητά του ισοφαρίζοντας και στο 5ο σετ ο Γκιώνης αξιοποίησε την καλή αρχή (4-0) και βρέθηκε ξανά μπροστά με 3-2. Κάτι ανάλογο έγινε σε βάρος του στο 6ο σετ και ο αγώνας πήγε στο ψυχοφθόρο 7ο σετ. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική. Ο Γκιώνης έχανε 0-3, πέρασε μπροστά με 5-3 και ξαναέμεινε πίσω με 6-8 και 7-10! Παίζοντας καταπληκτικά ράλι ισοφάρισε σε 10-10, αλλά στους επόμενους δύο πόντους, που επίσης είχαν μεγάλη διάρκεια δεν άντεξε στις συνεχείς και δύσκολες επιθέσεις του Κινέζου. Γενικά ο Γκιώνης ήταν εξαιρετικός και κυνήγησε την ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη. Δεν έφτασε στον στόχο του, όμως στην επιστροφή του από τραυματισμό τα πήγε πολύ καλά. Φάνηκε μάλιστα και η δουλειά του στη φυσική κατάσταση σε αυτό το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας, μάλιστα κόντρα στον Λιου χρειάστηκε να παίξει και πολλά σπιν στο σπιν!

Το διπλό ανδρών είχε δύο προκριματικούς γύρους, όμως τα υψηλά εμπόδια τέθηκαν από τον 1ο μπροστά στον Γκιώνη και τον κινεζικής καταγωγής Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ. Στους «32» των προκριματικών κάμφθηκαν με 3-1 σετ από τους Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον (o αγώνας έγινε στο τραπέζι 4 και μεταδόθηκε ζωντανά από το itTV.com). Στην αρχή τα δύο ζευγάρια πήραν από ένα σετ στην παράταση. Στη συνέχεια οι Αυστριακοί πέρασαν την τακτική τους κι έφτασαν στη νίκη (10-12, 12-10, 4-11, 8-11). Να σημειωθεί ότι οι Γκάρντος/Χάμπεσον μετείχαν σε δύο διαδοχικούς τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο αγώνισμα, κατέκτησαν τον τίτλο το 2012 και ηττήθηκαν το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ