ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αποκλεισμός στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup για την Ιστρ του Παπαγεωργίου

Αποκλεισμός στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup για την Ιστρ του Παπαγεωργίου

Στα ημιτελικά σταμάτησε η πορεία της Ιστρ στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) 2017-2018 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στον γαλλικό «εμφύλιο» με τη Σαρτρ το κλαμπ του Κώστα Παπαγεωργίου γνώρισε και δεύτερη ήττα με 3-2 κι έμεινε εκτός τελικού. Ο αποκλεισμός ήταν αναμενόμενος μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα, ωστόσο στη σημερινή ρεβάνς η Ιστρ επιχείρησε την απόλυτη υπέρβαση μέσα στην έδρα της Σαρτρ.

Το έναυσμα για το κυνήγι της έκπληξης μάλιστα, έδωσε ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας όταν στην αρχή πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στον Σουηδό διεθνή Παρ Γκέρελ. Αργότερα όμως, έχασε τα δύο πρώτα σετ στο ατομικό του ματς ο κορυφαίος παίκτης της Ιστρ, ο κινεζικής καταγωγής Λι Πινγκ κι εκεί τελείωσε οριστικά η υπόθεση της πρόκρισης. Ο χαμένος δεύτερος αγώνας του Παπαγεωργίου ήταν άνευ σημασίας. Ο πολύπειρος άσος προχώρησε πρώτη φορά τόσο πολύ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση διασυλλογικού επιπέδου και αναμφίβολα ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του. Η Σαρτρ θα συναντήσει στον διπλό τελικό τη Ντιάλντοβο από την Πολωνία.

Η Ιστρ ήταν 2ο φαβορί στο φετινό E.T.T.U. Cup και αφού απέφυγε τα γκρουπ άρχισε την πορεία της από την 3η φάση. Μέσα από συναρπαστικές αναμετρήσεις προχώρησε τρεις γύρους (αποκλείοντας μεταξύ άλλων και την ολλανδική Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα) κι έφτασε στα ημιτελικά. Από την 8άδα και μετά μάλιστα, ενισχύθηκε κι από τον Λι Πινγκ, ο οποίος αγωνίζεται με την υπηκοότητα του Κατάρ, αλλά στο παρελθόν έχει αναδειχτεί με την Κίνα πρωταθλητής κόσμου στο διπλό μικτό. Στον εντός έδρας αγώνα με τη Σαρτρ η Ιστρ έχασε 3-0 χωρίς τον Παπαγεωργίου στη σύνθεσή της και πήρε μόλις δύο σετ. Ήταν αποτέλεσμα που μείωσε δραματικά τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό, όμως στη σημερινή ρεβάνς χρησιμοποίησε ξανά τον Ασιάτη αθλητή και γενικά παρέταξε δυνατή τριάδα.

Ο Παπαγεωργίου (νούμερο 220 τον Απρίλιο στο παγκόσμιο ranking list) μπήκε πρώτος στο τραπέζι κι από τη θέση 2 της ομάδας του αντιμετώπισε τον Παρ Γκέρελ (Νο 93). Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε με 3-1 σετ και η νίκη του είχε σημασία, καθώς κράτησε ζωντανή την Ιστρ στη διεκδίκηση των (λιγοστών έστω) ελπίδων της. Ο αριστερόχειρας Γκέρελ ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών το 2011, ενώ στο ενεργητικό του από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει και τρία χάλκινα μετάλλια: Στο διπλό ανδρών το 2010, στο ομαδικό το 2014 και στο απλό το 2015.

Στη θέση 1 ήταν ο Λι Πινγκ, αν επικρατούσε στο πρώτο δικό του ματς, εναντίον του Γάλλου Αλεξάντρ Ρομπινό, έστω και με 3-1 σετ, η Ιστρ θα τα έπαιζε όλα για όλα στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι, όμως τα πράγματα εξελίχτηκαν αρνητικά. Ο Ασιάτης έχασε τα δύο πρώτα σετ στην παράταση κι ό,τι έγινε από εκεί και μετά δεν είχε καμία αξία όσον αφορά στο θέμα της πρόκρισης. Ο Λι Πινγκ έχασε τελικά με 3-0 σετ, στο δεύτερο παιχνίδι του δεν αγωνίστηκε καν και στο τέλος ο Παπαγεωργίου και ο Ρομπινό έπαιξαν απλά για νίκη γοήτρου. Ο οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κυνήγησε ένα ακόμα προσωπικό θετικό αποτέλεσμα, μάλιστα προηγήθηκε 9-6 στο 1ο σετ, αλλά τελικά λύγισε με 3-0. Συνολικά στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση είχε φέτος 4 νίκες και 6 ήττες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σαρτρ-Ιστρ 3-2, όπου οι γηπεδούχοι είχαν και 4ο αθλητή:

Παρ Γκέρελ-Κώστας Παπαγεωργίου 1-3 (8-11, 11-2, 9-11, 14-16)

Αλεξάντρ Ρομπινό-Λι Πινγκ 3-0 (12-10, 13-11, 11-5)

Ρόμπερτ Γκάρντος-Πολ Γκοζί 2-3 (5-11, 11-7, 11-8, 8-11, 9-11)

Ρομέν Λορέντζ-Λι Πινγκ 3-0 (11-0, 11-0, 11-0)

Ρομπινό-Παπαγεωργίου 3-0 (11-9, 15-13, 11-6)

Η Σαρτρ βρέθηκε φέτος στο E.T.T.U. Cup μέσα από την 3η θέση στο 2ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον ίδιο τρόπο συνέχισε την ευρωπαϊκή της παρουσία και η Ντιάλντοβο, η οποία είχε αγωνιστεί αρχικά στο 4ο γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το πολωνικό κλαμπ απέκλεισε στην 4άδα την Ανζέ, την πρώην ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη. Στον πρώτο ημιτελικό, στη Γαλλία, είχε χάσει με 3-2. Χτες όμως, στην έδρα της, επικράτησε με 3-1 και πέρασε στον τελικό. Στηρίχτηκε στον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, τον Πολωνό Πάβελ Φερτικόβσκι και τον Τσέχο Γίρι Βράμπλικ και δεν την επηρέασε η απουσία του σπουδαίου Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος φιγουράρει στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης! Η Ντιάλντοβο θ’ αγωνιστεί πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ η Σαρτρ ήταν κάτοχος του E.T.T.U. Cup το 2011 και μετείχε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013. Τέλος, στον τελικό του E.T.T.U. Cup γυναικών θα κοντραριστούν η γαλλική Μετς και η ισπανική Ζιρμπάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ