ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Αποκλεισμοί στα γκρουπ για Χριστοφοράκη, Εξάρχου στη Βαρσοβία

Αποκλεισμοί στα γκρουπ για Χριστοφοράκη, Εξάρχου στη Βαρσοβία

Στα προκριματικά γκρουπ του απλού γυναικών αποκλείστηκαν η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου κατά την εναρκτήρια ημέρα του πολωνικού World Tour επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γίνεται στη Βαρσοβία.

Στα προκριματικά γκρουπ του απλού γυναικών αποκλείστηκαν η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου κατά την εναρκτήρια ημέρα του πολωνικού World Tour επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γίνεται στη Βαρσοβία. Υπέστησαν από δύο ήττες και μένουν στην 3η θέση των γκρουπ, πάντως σε τουρνουά τέτοιου επιπέδου ήταν δεδομένο ότι θα είχαν πολύ δύσκολο έργο.

Ενδεικτικό για το πόσο δυνατό εμφανίζεται το καθιερωμένο επαμειβόμενο όπεν είναι ότι συγκεντρώνει 338 αθλητές κι αθλήτριες από 52 χώρες όλου του κόσμου! Τα δύο στελέχη της εθνικής γυναικών θα συνεχίσουν αύριο με το αγώνισμα του διπλού. Το World Tour, που είναι της κατηγορίας Major στο πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.

Στην προκριματική φάση του απλού γυναικών έγιναν 28 γκρουπ. Η Χριστοφοράκη βρέθηκε στο 14ο, έδωσε σήμερα και τους δύο αγώνες της και οι ήττες την αφήνουν έξω από τη συνέχεια, όπως κι αν κλείσει η 3η αγωνιστική, που γίνεται αύριο. Το μεσημέρι η αθλήτρια του Ολυμπιακού είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με την Κίνγκα Στεφάνσκα από την Πολωνία ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ (7-11, 7-11, 11-6, 9-11, 11-7, 9-11). Το βράδυ αντιμετώπισε την (επικεφαλής του γκρουπ) Τσέχα Ρενάτα Στρμπίκοβα. Πήρε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική (11-7, 8-11, 7-11, 3-11, 6-11).

Η Εξάρχου μετείχε στο 19ο γκρουπ και ολοκλήρωσε κι εκείνη τα παιχνίδια της στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Η 3η γίνεται την Πέμπτη, αλλά βαθμολογικά δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι για την αθλήτρια από τις Σάρισες Φλώρινας, που μένει τελευταία. Στον πρώτο της αγώνα ηττήθηκε με 4-0 σετ από την πολιτογραφημένη Αμερικανίδα Ζενγκ Γιακί (1-11, 8-11, 5-11, 1-11) και στον δεύτερο από την Τσέχα Χάνα Ματέλοβα (επικεφαλής του γκρουπ), ξανά με 4-0 (3-11, 5-11, 9-11, 8-11).

Στο διπλό γυναικών το ελληνικό δίδυμο αρχίζει αύριο την προσπάθειά του. Στον 1ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «64») θ’ αντιμετωπίσει τις Παουλίνα Κουζνέβσκα/Σίλβια Πάουλακ από την Πολωνία.

Στην Ενεμπόν ο Τσουάν Τσι Γιουάν

Νέα σούπερ μεταγραφή για την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το νούμερο 10 του κόσμου, τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, ο οποίος θα την ενισχύσει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το ξεκίνημα στη φετινή γαλλική λίγκα δεν είναι το καλύτερο για τους άλλοτε πρωταθλητές, διότι παρά την απόκτηση του Ιάπωνα Κόκι Νίουα (Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη), έχουν τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια. Έτσι αποφάσισαν να δυναμώσουν κι άλλο και η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουν ομάδα γα τίτλο… Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Κρεάνγκα είχε συμπαίκτη στην Ενεμπόν έναν άλλο διεθνή αθλητή από την Ταϊπέι, τον Τσεν Τσίεν Αν, ο οποίος μαζί με τον Τσουάν Τσι είχε κατακτήσει το 2013 τον παγκόσμιο τίτλο στο διπλό ανδρών.

* Δεύτερη ήττα για την Μπορούσια Ντίσελντορφ στην Μπουντεσλίγκα. Δεν είχε αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τον τραυματία Παναγιώτη Γκιώνη, της λείπει καιρό και ο Τίμο Μπολ, επίσης με τραυματισμό και χτες βράδυ για την 5η αγωνιστική έχασε στην έδρα της από την πρωτοπόρο Σααρμπρίκεν με 3-2. Την τριάδα της συγκρότησαν ο Ινδός Ασάντα, ο Γερμανός Φρανζίσκα και ο Ολλανδός παίκτης-προπονητής Ντάνι Χάιστερ, ενώ και η Σααρμπρίκεν είχε την πολύ σημαντική απουσία του Πορτογάλου Τιάγκο Απολόνια. Οι πρωταθλητές Γερμανίας προηγήθηκαν δύο φορές με νίκες του Φρανζίσκα και του Χάιστερ. Ισοφαρίστηκαν ισάριθμες με οριακές ήττες 3-2 σετ από τον Σλοβένο Τόκιτς και στο τέλος ο Ασάντα κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Γάλλο Ματενέ. Η Σααρμπρίκεν έκανε το 5 στα 5, ενώ η Μπορούσια πέρασε τώρα στην 3η θέση με 6 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ