ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

"Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

"Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Έκπληξη κόντρα στον Ηρακλή από την Πεύκη, κρίνει πρόωρα τον τίτλο στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών για τον Ολυμπιακό. Ανέβηκε στην Α1 ο Παναθηναϊκός.

Νίκη-έκπληξη από τον Α.Ο. Πεύκης ξεκαθαρίζει από τώρα ουσιαστικά την υπόθεση του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών! Η αθηναϊκή ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση το μεσημέρι και ύστερα από συναρπαστικό ντέρμπι τεσσάρων και πλέον ωρών έκαμψε τον μέχρι πρότινος 2ο της βαθμολογίας Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 4-3.

Με αγώνα παραπάνω τον προσπέρασε στην κατάταξη, αλλά η βασική είδηση είναι ότι του έκοψε το όνειρο για την κατάκτηση του τίτλου κι έκρινε ήδη στην ουσία τα πράγματα υπέρ του πρωτοπόρου και αήττητου Ολυμπιακού. Ο Ηρακλής είχε ηττηθεί μόνο από τους Πειραιώτες έως σήμερα και ήθελε να φτάσει μόνο με νίκες στη 18η και τελευταία αγωνιστική, στις 19 Μαρτίου, προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για την ανατροπή της ήττας με 4-2 στον 1ο γύρο. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής όμως, υπέστη δεύτερη ήττα, έμεινε πιο πίσω από την κορυφή κι αυτό απλοποιεί το έργο του (φαβορί, έτσι κι αλλιώς) Ολυμπιακού, ο οποίος επικρατεί λογικά στα επόμενα παιχνίδια του και στέφεται πρωταθλητής ακόμα κι εάν χάσει στο τέλος από τον Ηρακλή. Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας υπήρχε δράση και για την Α2 κατηγορία των ανδρών, όπου ο Παναθηναϊκός Α.Ο. εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και την άμεση επιστροφή στην Α1.

Το πρόγραμμα της μεγάλης κατηγορίας άρχιζε σήμερα με τη 13η αγωνιστική, όπου δέσποζε η αναμέτρηση του Α.Ο. Πεύκης με τον Ηρακλή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε απόλυτη ανάγκη το δίποντο για να μείνει στο κατόπι του Ολυμπιακού, αλλά ήξερε ότι θα συναντούσε δυσκολίες. Η απόδοση των αδερφών Κωνσταντινόπουλων αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας, ενώ από την άλλη πλευρά έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υστέρησε ο Βλοτινός. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σημείωσε δύο νίκες, ο Κωνσταντίνος μία, ενώ στο καθοριστικό διπλό οι πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος πανηγύρισαν άλλη μία νίκη. Από τον Ηρακλή ο Σέρβος Γέφτοβιτς πέτυχε δύο νίκες, όμως ο Βλοτινός δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας κάμφθηκε και στα δύο ατομικά του παιχνίδια και είχε αρνητικό αποτέλεσμα και στο διπλό με τον Γέφτοβιτς (ο Παπαδάκης πέτυχε την άλλη νίκη των Θεσσαλονικέων).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Πεύκης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 4-3:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Μάρκο Γέφτοβιτς 1-3 (15-13, 7-11, 10-12, 9-11)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Γιάννης Βλοτινός 3-0 (11-1, 11-7, 11-3)

Γιώργος Παντερής-Γιάννης Παπαδάκης 2-3 (9-11, 7-11, 11-6, 11-4, 8-11)

Κ. Κωνσταντινόπουλος-Βλοτινός 3-1 (9-11, 11-6, 11-8, 11-5)

Παντερής-Γέφτοβιτς 0-3 (12-14, 2-11, 9-11)

Γ. Κωνσταντινόπουλος-Παπαδάκης 3-1 (7-11, 11-9, 15-13, 11-4)

Αφοί Κωνσταντινόπουλοι-Βλοτινός/Γέφτοβιτς 3-0 (12-10, 11-9, 11-8)

Η Πεύκη επιβλήθηκε και το απόγευμα της Φιλίας. Νικηφόρα συνέχισε και ο Ηρακλής, όμως η διαφορά, που έχει πλέον ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, φαντάζει αδύνατο να καλυφθεί στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές. Οι Πειραιώτες θα διατηρούν τα πρωτεία κι έχουν και την ευκαιρία να ολοκληρώσουν αήττητοι την πορεία τους. Στις σημερινές δύο αγωνιστικές της Α1 επίσης, ξεκαθάρισε οριστικά ότι τα Χανιά και ο Άρης Βούλας θα πάνε στα μπαράζ και θα παλέψουν για να διατηρηθούν στην κατηγορία. Τον Άρη κατέβαλλε το μεσημέρι με 4-2 η Φιλία Ορεστιάδας και σιγούρεψε την απευθείας παραμονή της. Σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίζουν οι νίκες του Δημήτρη Παπαδημητρίου του Α.Ο. Ταταύλα, όπως και του Κλαούντιο Κύρου του Ελληνικού, κόντρα στον διεθνή έφηβο του Ολυμπιακού Γιώργο Σταματούρο (με 3-1 και 3-2 σετ αντίστοιχα), αλλά και η νίκη του Βούλγαρου Τεοντόρ Αλεξαντρόφ της Φιλίας απέναντι στον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο με 3-0 σετ. Για τα Ταταύλα να προστεθεί ότι είχαν τραυματία τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, ο οποίο απλά παρέστη στα ματς και δεν αγωνίστηκε.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στην Α2 των ανδρών έγιναν η 16η και η 17η αγωνιστική και απέμενε απλά να κλείσουν και τυπικά κάποιες …εκκρεμότητες. Έτσι, ο Παναθηναϊκός σιγούρεψε και μαθητικά την πρωτιά, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο όλα τα προγνωστικά και αύριο, στην τελευταία αγωνιστική, θα κοιτάξει απλά να διατηρήσει το αήττητο. Οι έμπειροι πρωταθλητές Κώστας Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας σήκωσαν το μεγάλο βάρος και είχαν άξιους συνοδοιπόρους τον Άνθιμο Τσεντεκίδη και τον Νίκο Ζέρβα. Ο Παναθηναϊκός είχε υποβιβαστεί πέρσι χωρίς ν’ αγωνιστεί, επειδή δεν δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στο πρωτάθλημα και φέτος κατάφερε να επανέλθει άμεσα στην κορυφαία κατηγορία όπου από το μακρινό παρελθόν έχει να επιδείξει κορυφαίες διακρίσεις.

Ο Άρης Νικαίας θα τερματίσει στη 2η θέση και θα κυνηγήσει γι’ άλλη μια φορά την άνοδο μέσα από τα μπαράζ. Εκεί θα τον ακολουθήσει και η Α.Ε. Αθηνά. Στις χαμηλές θέσεις οι Φοίνικες Πάτρας και το Γυμνάσιο είναι οριστικά οι ομάδες, που θα υποβιβαστούν. Η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας αγωνίστηκε χτες και σήμερα και στα ματς, που δεν είχε καταφέρει να δώσει τον Ιανουάριο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά παρά την καλή της προσπάθεια δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό. Το ίδιο ισχύει και για το Γυμνάσιο στα δύο σημερινά παιχνίδια του.

Η Ε.Α. Βόχας σημείωσε σήμερα μία νίκη για να σιγουρέψει την παραμονή. Η ομάδα της Κορινθίας διατηρείται σταθερά τα τελευταία έξι χρόνια στην Α2. Οι Αετοί Πόλης έκαναν το πρωί το καθοριστικό βήμα για την παραμονή όταν νίκησαν τους Φοίνικες Πάτρας, ενώ αργότερα επικράτησαν και σε ντέρμπι με την Ένωση Ποντίων Μελισσίων (4-3 και στα πέντε σετ το διπλό, στο φινάλε, με Χατζηλυγερούδη/Δαμιανή να λυγίζουν Βλαχάκη/Αντωνιάδη). Σημαντικό ασφαλώς, που και η Βόχα και οι Αετοί στηρίχτηκαν σε νεαρούς αθλητές.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε οριακά στα σημερινά παιχνίδια του, αλλά η εξήγηση είναι ότι ο Μάκρας αγωνίστηκε μόνο στο διπλό. Το αθηναϊκό σωματείο έκαμψε την Ε.Α. Βόχας και τους Φοίνικες Πάτρας με 4-3. Στο τέλος, ο Μάκρας αγωνίστηκε τη μία φορά με παρτενέρ τον Λαγογιάννη και την άλλη με τον Τσεντεκίδη. Αξιοσημείωτες οι νίκες του Θεμιστοκλή Αδριανού της Π.Α.Λ. Φοίνικες κόντρα στον Τσεντεκίδη και τον Ζέρβα με 3-1 σετ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Στην Α1 ανδρών:

Α.Ο. Ελληνικού-Ο.Α. Χανίων 4-1

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός 1-4

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 4-3

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Φιλία Ορεστιάδας 2-4

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης 1-4

Γ.Σ. Ηρακλής-Α.Ο. Ταταύλα 4-0

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ελληνικού 4-1

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πέρα 1-4

Ρεπό έκαναν ο Α.Σ. Πέρα και ο Γ.Σ. Άρης Βούλας

Στην Α2 ανδρών:

Ένωση Ποντίων-Φοίνικες Πάτρας (την Παρασκευή) 4-0

Φοίνικες Πάτρας-Άρης Νικαίας 0-4

Αετοί Πόλης-Φοίνικες Πάτρας 4-1

Α.Ε. Αθηνά-Άρης Νικαίας 0-4

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Α.Σ. Αετοί Πόλης 3-4

Φοίνικες Πάτρας-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών 3-4

Ε.Α. Βόχας-Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-4

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Το Γυμνάσιο 4-1

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Ε. Αθηνά 1-4

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Ε.Α. Βόχας 2-4

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Φοίνικες Πάτρας 4-3

Ίφιτος Πατρών-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων 0-4

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Άρης Νικαίας 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 13 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 26

2. Α.Ο. Πεύκης 23

3. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 22 (σε 12 αγώνες)

4. Α.Ο. Ελληνικού 19 (σε 12 αγώνες)

5. A.O. Ταταύλα 18

6. Α.Σ. Πέρα 16 (σε 12 αγώνες)

7. Φιλία Ορεστιάδας 15 (σε 12 αγώνες)

-------------------------------------------------------------

8. Ο.Α. Χανίων 14

9. Άρης Βούλας 13 (σε 12 αγώνες)

* Οι δύο τελευταίες ομάδες της κατηγορίας πηγαίνουν σε μπαράζ με τον 2ο και τον 3ο της Α2 διεκδικώντας δύο θέσεις στην Α1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 17 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Παναθηναϊκός Α.Ο. 34

--------------------------------------------

2. Άρης Νικαίας 32

3. Αθηνά Μαγκουφάνας 29

---------------------------------------------

4. Π.Κ.Δ. Ταύρου 26

-. Ένωση Ποντίων 26

6. Ίφιτος Πατρών 25

7. Αετοί Πόλης 24

8. Ε.Α. Βόχας 22

---------------------------------------------

9. Α.Σ. Γυμνάσιο 19

10. Φοίνικες Πάτρας 17

* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτομάτως στην Α1 κατηγορία

* Ο 2ος και ο 3ος δίνουν μπαράζ με τον 8ο και τον 9ο της Α1

* Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ