ΠΑΛΗ

Χρυσό μετάλλιο και στη διοργάνωση

Χρυσό μετάλλιο και στη διοργάνωση
NEWSPORTS

Άριστα πήρε η διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος πάλης Βετεράνων με τον Κώστα Θάνο να μην κρύβει την ικανοποίηση του.

Με οργανωτική επιτυχία αλλά και πολλές αθλητικές διακρίσεις, για τα ελληνικά χρώματα, ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων, στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος έδωσαν συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή για την άριστη διοργάνωση.

Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 16 μετάλλια (τρία χρυσά, πέντε ασημένια και οκτώ χάλκινα) ενώ στα ταπί του σταδίου 869 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε ελληνορωμαϊκή, ελευθέρα και πάλη γυναικών από 49 χώρες.

«Η επιτυχία ήταν μεγάλη. Σημειώσαμε ρεκόρ συμμετοχών. Εκατοντάδες παλαιστές, προπονητές και συνοδοί εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Ομοσπονδία και ήρθαν στην Αθήνα. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές ενώ αρκετοί μας είπαν ότι η διοργάνωση ήταν καλύτερη και από το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, του Λος Άντζελες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τσένο Τσένοφ, μας είπε ότι θα εισηγηθεί να ανατεθεί στη χώρα μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2017 γιατί η Ελλάδα διοργανώνει εξαιρετικούς αγώνες και αναβαθμίζει το άθλημα της πάλης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Θάνος.

Η χώρα με την μεγαλύτερη αποστολή ήταν το Ιράν (126 παλαιστές) και ακολούθησαν η Ρωσία (94) και η Αμερική (93). Πρώτο σε αριθμό μεταλλίων ήρθε το Ιράν με 67 μετάλλια (16-12-39), ακολούθησε η Ρωσία με 49 (18-9-22) και η Αμερική με 34 (9-9-16).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ