ΠΑΛΗ

Βασιλειάδης: "Να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη"

Βασιλειάδης: "Να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη"
PARISSARRIKOSTAS@

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Παίδων - Κορασίδων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα οφέλη της διοργάνωσης.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/8) στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης Παίδων – Κορασίδων που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο ολυμπιακό Κέντρο Πάλη στα Ανω Λιόσια.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Δημήτρης Τραμπάκουλας, η χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αμιράν Καρντάνοφ. Παράλληλα έδωσαν το «παρών» ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος Κωνσταντίνος Θάνος, αρκετοί φίλοι της Πάλης και δημοσιογράφοι.

Ο υφυπουργός πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, για μία ακόμη φορά έδειξε την στενή σχέση που έχει με το άθλημα της Πάλης και στον χαιρετισμό του έδειξε την ικανοποίησή του που μία τόσο μεγάλη διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες. Πριν τον χαιρετισμό του υπουργού η Μαρία Πρεβολαράκη χάρισε τον Γιώργο Βασιλειάδη την επίσημη μπλούζα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο αγωνιστικός. Η ελληνική Πάλη, καταφέρνει ξανά, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να μας κάνει πολύ χαρούμενους και πολύ περήφανους. Κυρίως, όμως, μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέρνει να βγάλει ξανά μεγάλους αθλητές. Η Πάλη, αλλά και όλοι μας, σιγά σιγά προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της κρίσης και βρίσκουμε έναν τρόπο να ανταπεξέλθουμε, να μείνουμε όρθιοι και να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στην αθλητική μας ιστορία.

Ενας δεύτερος λόγος που είμαι πολύ χαρούμενος, μετά από 13 χρόνια μία τόσο μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στο αθλητικό κέντρο, που δημιουργήθηκε γι αυτό τον λόγο. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που μας πήρε 13 χρόνια για να αξιοποιήσουμε αυτά τα στάδια. Το γεγονός όμως, ότι θα έρθουν 1000 άτομα στην Ελλάδα, όχι μόνο διαφημίζει τη χώρα, όχι μόνο την ξαναβάζει στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά δημιουργεί μια μεγάλη κίνηση τουριστική, πέρα από αθλητική. Είναι δηλαδή όλα αυτά που δεν έχουμε κάνει και προσπαθούμε σε όλα τα αθλήματα να το καταφέρουμε.

Να ξαναβάλουμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων. Όταν υπάρχει καλή διάθεση για συνεργασία και ομοσπονδίες που ψάχνουν να βρουν λύσεις, εμείς είμαστε δίπλα και προσπαθούμε μαζί τους. Ταυτόχρονα δεν μπορώ να ξεχάσω την τοπική συμβολή. Του Δήμου και κυρίως της Περιφέρειας, που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Αρωγός σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες και πολλές φορές, δυστυχώς καλύπτει το μεγάλο κενό που έχει αφήσει η κεντρική διοίκηση".

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας επεσήμανε ότι η διοργάνωση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και δεν επιβαρύνθηκε το ελληνικό κράτος.

"Αυτή η διοργάνωση ήταν μια ιδέα του Κωνσταντίνου του Θάνου. Η διοργάνωση δεν επιβάρυνε οικονομικά το κράτος. Με έντονη προσπάθεια βρήκαμε χορηγούς. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της ομοσπονδίας την ΕΟΤ, την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο. Σίγουρα εκτός από αθλητικό γεγονός είναι τουριστικό. Περισσότεροι από 1000 αθλητές θα είναι στην Αθήνα για πάνω από μία βδομάδα. Οι επιτυχίες των αθλητών μας δεν είναι τυχαίες. Τα τελευταία έξι χρόνια η ομοσπονδία έχει σπείρει τον καρπό και χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτόν τον καπνό να ανθίζει. Θέλω να συγχαρώ όλους τους προπονητές που αφιλοκερδώς στηρίζουν την ελληνική ομοσπονδία και τους αθλητές με την κατάθεση ψυχής" τόνισε ο Δημήτρης τραμπάκουλας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας στον χαιρετισμό του είπε: "Η Πάλη είναι ένα είδος φυσικής άσκησης που είναι διαδεδομένο στην Αρχαία Ελλάδα. Εντάχθηκε το 708 π.χ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το 1986 εντάχθηκε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι ένα άθλημα που έχει φέρει πολλές επιτυχίες με 11 Ολυμπιακά μετάλλια και πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επιτυχίες που οφείλονται στους Αθλητές και στους προπονητές, αλλά και στην ενεργή παρουσία της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης στα αθλητικά δρώμενα από το 1935.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέλεξε την Αθήνα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων. Για την περιφέρεια Αττικής αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη τέτοιων κορυφαίων διοργανώσεων, που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλουν την Αττική σαν διεθνή αθλοτουριστικό προορισμό. Για τον λόγο αυτό στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ομοσπονδίας και ως υποστηρικτές της διοργάνωσης συμβάλουμε με το ποσό των 13.500 ευρώ. Εύχομαι οι αγώνες να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και χαρά όλων των Ελλήνων είναι τα μετάλλια των πρώτων θέσεων να μοιραστούν οι Ελληνες αθλητές".

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την μεριά του σχολίασε: "Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μου, να διοργανώνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης. Τα Ανω Λιόσια έχουν μεγάλη συμμετοχή στην Πάλη και αθλητές μας έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι έχουν διακριθεί. Εύχομαι καλή επιτυχία, πολλές επιτυχίες στους αθλητές μας και χωρίς τραυματισμούς".

Η Μαρία Πρεβολαράκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό για τα νέα παιδιά είναι αυτή η διοργάνωση: "Θα ήθελα να αναφερθώ στο πόσο μεγάλη εμπειρία θα είναι αυτοί οι αγώνες. Αρχικά για τα παιδιά που θα συμμετέχουν και θα αγωνιστούν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, δίπλα στην πατρίδα τους, μπροστά στις οικογένειές τους και σε εμάς τους υποστηρικτές τους που θα είμαστε εκεί να τους χειροκροτήσουμε. Στη συνέχεια θα είναι μεγάλη εμπειρία για τα νέα παιδιά που θα έρθουν στους αγώνες να δουν μία τέτοια διοργάνωση και τους καλύτερους αθλητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να το βλέπουν συχνά.

Αυτό θα είναι ένα σχολείο για τα νέα παιδιά. Τέλος θα είναι μεγάλη εμπειρία για εμάς τους θεατές, που θα δούμε πολλές επιτυχίες από τους Ελληνες αθλητές. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν σπουδαίο αθλητή τον Γιώργο τον Πιλίδη στην τελευταία του χρονιά στην κατηγορία των Παίδων. Θα κυνηγήσει τον άθλο με τα 6 μετάλλια σε Παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρει να χαρίσει στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο".

Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αμιράν Καρντάνοφ επεσήμανε ότι όλοι οι αθλητές είναι έτοιμοι για το Παγκόσμιο: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους είναι δίπλα μας και βοηθάνε. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο Λουτράκι και κάνει το τελευταίο της στάδιο της προετοιμασίας. Ευτυχώς τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν τραυματισμούς και είναι έτοιμα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ