ΠΑΛΗ

Πέμπτος ο Μαρτίδης, 2 Ελληνες στα ρεπεσάζ

Πέμπτος ο Μαρτίδης, 2 Ελληνες στα ρεπεσάζ

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Παίδων - Κορασίδων που διεξάγεται στο ΠΓΔΜ κατέκτησε ο Γιάννης Μαρτίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο λύγισε από τον Τερζιάν.

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Παίδων - Κορασίδων που διεξάγεται στο ΠΓΔΜ κατέκτησε ο Γιάννης Μαρτίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό, ωστόσο λύγισε από τον ανώτερο Τερζιάν (Ρωσία).

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής Πάλης που συνεχίζει να διεκδικεί μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τις πρώτες δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού θα διεκδικήσει τρία μετάλλια!

Ο Μαρτίδης χρειάστηκε να κάνει δύο διαδοχικές νίκες στα ρεπεσάζ, για να φτάσει στον μικρό τελικό. Επικράτησε με τεχνική πτώση του Βικτόροφ (Βουλγαρία) και στη συνέχεια νίκησε με 4-3 του Μπούντικα (Πολωνία). Αύριο (16/5), η Ελλάδα θα έχει διπλή ελληνική συμμετοχή στα ρεπεσάζ και θα επιδιώξει να ανέβει στο βάθρο.

Στην κατηγορία των 65κ. της ελευθέρας ο Χριστόφορος Λοϊζίδης επικράτησε με 10-2 του Μπενογκούεφ στον προκριματικό γύρο και προκρίθηκε στους "16". Εκεί αντιμετώπισε τον Τασέφ (ΠΓΔΜ) κι επικράτησε εύκολα με 7-0.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αμπντουλκαντίροφ και ηττήθηκε με 9-5, ο Ρώσος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στο Ελληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης: Μπουέ (Γαλλία) – Μπορζίν (Μολδαβία).

Στα 110κ. ο Δημήτρης Τουλκερίδης θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Καμίτσκη (Βουλγαρία). Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στους "16" από τον Αμπούεφ, όμως ο Αζέρος προκρίθηκε στον τελικό κι "έστειλε" τον Τουλκερίδη στα ρεπεσάζ.

Τέλος στην κατηγορία των 80κ. ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης επικράτησε του Ρουουσίλα (Φινλανδία) με 10-7. Στον επόμενο γύρο ηττήθηκε από τον Ντουρ (Τουρκία) με τεχνική πτώση και αποκλείστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ