ΠΑΛΗ

Επέστρεψε ο θριαμβευτής Γιώργος Πιλίδης

Επέστρεψε ο θριαμβευτής Γιώργος Πιλίδης

Με λουλούδια και ζεστές αγκαλιές υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος γνωστοί και φίλοι τον Γιώργο Πιλίδη. Ο θριαμβευτής της Κωνσταντινούπολης, γύρισε από την Τουρκία με ακόμα ένα μετάλλιο, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.

Με λουλούδια και ζεστές αγκαλιές υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος γνωστοί και φίλοι τον Γιώργο Πιλίδη. Ο θριαμβευτής της Κωνσταντινούπολης, γύρισε από την Τουρκία με ακόμα ένα μετάλλιο, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23. Αν και μόλις 18 χρονών κατάφερε να κάνει το 7 στα 7 να κατακτήσει δηλαδή σε όποια Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια διοργάνωση έχει συμμετάσχει ένα μετάλλιο.

Τον Γιώργο Πιλίδη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Ξενοφώντας Αθανασίου, που συνεχάρη τον ίδιο και τον προπονητή του Αμιράν Καρντάνοφ για τη νέα μεγάλη επιτυχία του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης φανερά ικανοποιημένος δήλωσε για τη μεγάλη του επιτυχία: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατέκτησα ακόμα ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι αυτό το μετάλλιο είναι ένα από τα πιο… έντονα και συναρπαστικά που έχω κατακτήσει βάση της εξέλιξης του αγώνα", τόνισε αρχικά ο Γιώργος Πιλίδης και πρόσθεσε:

"Οι επιτυχίες μου δίνουν κίνητρο για να συνεχίσω βήμα βήμα και να υλοποιήσω το μεγάλο μου στόχο, που είναι ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν, τον προπονητή μου Αμιράν Καρντάνοφ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον χορηγό μου Stoiximan.gr που πίστεψε σε μένα".

Το χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης αφιέρωσε το μετάλλιο στην προγιαγιά του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή: "Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο στην αγαπημένη μου προγιαγιά Βασιλική, που έφυγε από τη ζωή δύο μέρες πριν φύγουμε για την Τουρκία. Αυτό με επηρέασε πολύ και δεν ήμουν καλά ψυχολογικά".

Από τη μεριά του, ο προπονητής και Ολυμπιονίκης, Αμιράν Καρντάνοφ, επεσήμανε: "Ο Γιώργος δοκίμασε τις δυνάμεις του σε μια μεγαλύτερη κατηγορία και κατάφερε κι έφερε ένα ακόμα μετάλλιο. Ειδικά ο τρόπος που ήρθε και μέσα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αντιμετώπιζε έναν Τούρκο αθλητή, δείχνει και την ποιότητα του ως αθλητής. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά".

Τέλος. ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Ξενοφών Αθανασίου. σχολίασε: "Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ομοσπονδίας και γενικότερα της οικογένειας της Πάλης θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιώργο Πιλίδη για τη νέα του επιτυχία. Είναι ένας αθλητής που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει τόσο με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, όσο και το ήθος του και να μας κάνει υπερήφανους" τόνισε αρχικά ο Ξενοφώντας Αθανασίου και πρόσθεσε:

"Η ελληνική Πάλη παίρνει σιγά σιγά τον δρόμο που της αξίζει. Η σκληρή δουλειά που γίνεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τα σωματεία αποδίδει καρπούς. Εχουμε κατακτήσει άλλωστε φέτος τρία μετάλλια σε ισάριθμες ευρωπαϊκές μεγάλες διοργανώσεις. Η Πάλη αποδεικνύει τη ραγδαία της ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που κάνουμε τα καλύτερα έπονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ