ΠΑΛΗ

Έλληνες της διασποράς αγωνίζονται στο παγκόσμιο

Έλληνες της διασποράς αγωνίζονται στο παγκόσμιο

Την επιστροφή στη χώρα των προγόνων τους, σηματοδότησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων για τρεις ομογενείς παλαιστές.

Η διοργάνωση, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου, αποτέλεσε αφορμή για να έρθουν στην Ελλάδα, οι Γιώργος Πετρόφ (Ρωσία), Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου (Αυστραλία) και Λάζαρος Παπαδόπουλος (Αυστραλία).

Ο Γιώργος Πετρόφ ή Πετρίδης (όπως είναι γνωστός στην ελληνική πάλη) αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με την εθνική ομάδα και έχει κατακτήσει με το εθνόσημο μετάλλια σε διεθνή τουρνουά.

«Έχω 10 χρόνια να έρθω στην Ελλάδα. Τελευταία φορά ήρθα για να υπηρετήσω το στρατό. Αγωνίστηκα στην εθνική Ελλάδος για μία πενταετία. Είναι χαρά μου που επέστρεψα γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, στη οποία, συμμετέχουν πολλοί και δυνατοί αντίπαλοι. Θα προσπαθήσω να κερδίσω μετάλλιο για να το αφιερώσω και στις δύο πατρίδες μου», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο Γιώργος Πετρόφ εργάζεται ως προπονητής σε σύλλογο της Ρωσίας.

Οι Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου και Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι περήφανοι που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αν και αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστραλίας, δηλώνουν Έλληνες. «Είμαστε δεύτερη γενιά Ελλήνων και πολύ υπερήφανοι για τη καταγωγή μας. Χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Πρόκειται για μία σπουδαία προσπάθεια και έχουν έρθει κορυφαίοι παλαιστές», επεσήμανε ο Παπαδόπουλος, σε άπταιστα Ελληνικά. Ο Παπαϊωάννου, ομοσπονδιακός προπονητής πάλης στη μακρινή χώρα, μας είπε ότι η πάλη, στην Αυστραλία, δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα αλλά υπάρχουν πολλοί Ελληνοαυστραλοί που αγωνίζονται.

Οι θέσεις των Ελλήνων κατά την πρώτη ημέρα (13/10) των αγώνων: Κατηγορία Ε, 97κ.: 7ος Γιώργος Παλιχμπουρίδης, 85κ.: 5ος Νίκος Μπονατάκης, 69κ.: 9ος Ανδρέας Πάλλης. Β: 97κ.: 7ος Δημήτρης χαλκιάς, 12ος: Τάσος Αλεξανδρίδης, 15ος Μούσα Μπισουλτάνοφ, 85κ.: 5ος Παύλος Κορωνίδης, 76κ.: 7ος Βαλέριος Κογκουασβίλι, 10ος Μανώλης Καραβάνος, 69κ.: 13ος Ματθαίος Ατματσχίδης, 14ος Γκεόργι Σον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ