ΠΑΛΗ

Άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου πάλης παίδων - κορασίδων στα Άνω Λιόσια

Άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου πάλης παίδων - κορασίδων στα Άνω Λιόσια

Με μία όμορφη τελετή έναρξης άρχισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Παίδων - Κορασίδων το οποίο φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης των Άνω Λιοσίων.

Με λιτό αλλά άκρως εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Παίδων – Κορασίδων στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Αθλητισμού.

Η τελετή έναρξης έδωσε την ευκαιρία τόσο στους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά και στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, να πάρουν μια μικρή γεύση από την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό, καθώς μέσω του video wall προβλήθηκαν αξιοθέατα της Ελλάδας και εικόνες άμεσα συνδεδεμένες με την πάλη.

Εντυπωσιακό ήταν το απόσπασμα που παρουσιάστηκε και αποτελεί ένα μέρος μόνο από ευρύτερο έργο που παίχθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και τη Νεμέα και περιγράφει την καταγωγή του αθλητισμού, η οποία φέρει τις ρίζες της από την πλούσια ελληνική μυθολογία.

Στην τελετή έναρξης παρόντες ήταν η Υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θεόδωρος Χαμάκος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ, Δημήτρης Τραμπάκουλας, στον χαιρετισμό του τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στην Αθήνα. Είναι χαρά και τιμή να βρίσκεστε εδώ. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός ενώνει. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Θάνο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους ασχολούνται με το άθλημα της πάλης, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι σε όλους να έχουν καλούς αγώνες, χωρίς τραυματισμούς και να θαυμάσουμε τους αυριανούς Ολυμπιονίκες".

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ αρχικά βράβευσε την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία τόνισε: "Είναι μεγάλη τιμή για εμένα ως παλιά αθλήτρια να βρίσκομαι σε ένα τόσο εξαιρετικό περιβάλλον. Ο αθλητισμός και ο τουρισμός ενώνει τα έθνη".

Βραβεύτηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη, ο οποίος επεσήμανε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, ειλικρινά. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς σήμερα, όχι μόνο που βλέπουμε ότι έχουν μαζευτεί οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, αλλά και γιατί αυτή η εγκατάσταση ξαναπαίρνει ζωή μετά από 13 χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα γίνεται η αρχή για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις σε αυτόν εδώ τον χώρο".

Η μεγάλη έκπληξη της τελετής έναρξης ήταν η παρουσία της Έλεν Μαρούλις, η οποία ήταν επίσημη καλεσμένη και φιλοξενήθηκε από την ελληνική ομοσπονδίας πάλης. Η Ελληνοαμερικανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν από λίγες ημέρες, τιμήθηκε από την Μαρία Πρεβολαράκη που στο πρόσφατο Παγκόσμιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

"Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για να παρακολουθήσω τη διοργάνωση", σχολίασε η Μαρούλις.

Η Πρεβολαράκη, από τη μεριά της, τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλήμα. Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα".

Με την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης, ο Θεόδωρος Χαμάκος κήρυξε την έναρξη των αγώνων: "Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης και του προέδρου της, Νέναντ Λάλοβιτς, σας καλωσορίζω στην Αθήνα και στα Άνω Λιόσια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων. Βρισκόμαστε μπροστά στη νέα γενιά πρωταθλητών και Ολυμπιονικών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ