NFL

Δες μαζί μας το Super Bowl με τους Eagles εναντίον των Patriots

Δες μαζί μας το Super Bowl με τους Eagles εναντίον των Patriots

Το Sport24.gr σε καλεί να ζήσεις μία βραδιά αφιερωμένη στο NFL στο Σπίτι της 24MEDIA. Τη μπύρα, τα burger και την NFLοσύνη τα βάζουμε εμείς. Από εσένα θέλουμε να είσαι έτοιμος για παιχνίδι.

Την ερχόμενη Κυριακή φτάνει η μεγαλύτερη βραδιά του αμερικάνικου αθλητισμού, το Super Bowl. Η βραδιά που εκατομμύρια κάθονται μπροστά στην οθόνη τους έστω κι αν οι μισοί δεν καταλαβαίνουν καν πώς παίζεται το american football (ή το λένε ράγκμπι, ενδεχομένως) και παρακολουθούν για σχεδόν 4 ώρες ένα υπερθέαμα εντυπωσιακών catches, εξωφρενικών διαφημιστικών spots, πολυσυζητημένων λάιβ εμφανίσεων στο ημίχρονο, και ενός αναπόφευκτου show από τον Tom Brady.

(Όπως θα έλεγε κι ο Λίνεκερ αν δεν σνόμπαρε το αμερικάνικο ‘φούτμπολ’, το NFL είναι ένα πρωτάθλημα που παίζουν 32 ομάδες και στο τέλος κερδίζουν οι Patriots*.)

(*εκτός αν παίξουν στον τελικό με τους Giants.)

Η ουσία είναι πως το Super Bowl βλέπουν κάθε χρόνο στην Αμερική πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι και μετά συζητούν για χρόνια τις πιο αξέχαστες στιγμές που χαράζονται ανεξίτηλα στη συλλογική ιστορία του αθλητισμού ή/και της ποπ κουλτούρας, από το helmet catch του Tyree μέχρι το “ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ MARSHAWN” κι από τη θρυλική διαφήμιση της Apple μέχρι τους καρχαρίες που συνόδευσαν την Katy Perry στη σκηνή του half-time show.

Δες μαζί μας το Super Bowl με τους Eagles εναντίον των Patriots

Φέτος το Super Bowl θα το δούμε στο σπίτι της 24Media, προσκαλώντας εσάς να μας κάνετε παρέα καθώς θα μαζευτούμε για να δούμε τους Eagles, τους Patriots και τον Justin Timberlake να αγωνίζονται για την κυριαρχία, τρώγοντας φαγητά από την κουζίνα των δύο πόλεων-διεκδικητών.

Δηλώστε συμμετοχή και κάποιοι από εσάς θα πάρουν έναν φίλο τους παρέα και θα απολαύσουν μαζί μας τη μεγάλη βραδιά. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά Παρασκευή απόγευμα.

Το Super Bowl διεξάγεται φέτος για 52η φορά. Είναι ο τελικός του πρωταθλήματος αμερικάνικου φούτμπολ, όπου έρχονται αντιμετωποι σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι οι πρωταθλητές των δύο ξεχωριστών περιφερειών (NFC και AFC). Οι φετινοί διεκδικητές είναι οι Eagles και οι Patriots, που είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι το 2004- οι Patriots κέρδισαν τότε 24-21, κατακτώντας το τρίτο τους τρόπαιο μέσα σε 4 χρόνια. Έκτοτε έχουν κερδίσει άλλα δύο. Για τους Eagles αυτή είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε Super Bowl έκτοτε.

Τα πολύ βασικά που πρέπει να ξέρεις για τις δύο ομάδες σαν ζέσταμα ενόψει του Super Bowl:

New England Patriots

Δες μαζί μας το Super Bowl με τους Eagles εναντίον των Patriots

*Θέση στην κανονική περίοδο: #1 στην AFC.

*Πώς έφτασαν εδώ: Κέρδισαν εύκολα τους Titans (35-14) πριν αντιμετωπίσουν την ομάδα-έκπληξη των Jacksonville Jaguars στον τελικό της περιφέρειας, κερδίζοντάς τους πολύ δύσκολα, 24-20, με touchdown στο τελείωμα του παιχνιδιού.

*Quarterback: Tom Brady. Ο μόνος quarterback στο NFL που είναι καλύτερος από τον Tom Brady, είναι ο Tom Brady όταν είναι θυμωμένος. Είναι ο μόνος quarterback (και ένας εκ των δύο μόλις παιχτών γενικά) στην ιστορία με 5 κατακτήσεις Super Bowl.

*Το βασικό storyline: Αν νικήσουν οι Patriots φτάνουν τους Pittsburgh Steelers στην κορυφή του πίνακα με τις κατακτήσεις, με 6. Η διαφορά είναι ότι εδώ και οι 6 θα έχουν έρθει με τον Tom Brady. Άλλη μία ιστορία των φετινών Patriots είναι η τακτικότητα με την οποία καταφέρνουν να ξεφεύγουν από διαρκείς φαινομενικές κρίσεις που αποπροσανατολίζουν τους αντιπάλους πριν κάθε παιχνίδι. Στην αρχή των πλέι οφ βγήκε ένα ρεπορτάζ που υποστήριζε πως οι σχέσεις μεταξύ του Brady, του κόουτς Belichick και του προέδρου Robert Kraft ήταν υπό διάλυση- φυσικά η ομάδα κέρδισε άνετα το πλέι-οφ παιχνίδι της. Πριν τον τελικό της περιφέρειας, μάθαμε πως ο Brady ίσως έχει πρόβλημα στο χέρι του- μετά το (νικητήριο φυσικά) παιχνίδι, ο προπονητής του είπε λίγο-πολύ “εντάξει δεν είχε και τίποτα τρομερό”. Τώρα, η κρίση αφορά τον Rob Gronkowski, τον μεγάλο σταρ της επίθεσης της ομάδας, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη λόγω πιθανής διάσεισης. Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Χμ. Χμμμμ.

*Προηγούμενες διακρίσεις: 5 κατακτήσεις Super Bowl στις προηγούμενες 9 εμφανίσεις. Φέτος θα είναι η 10η. Έχουν αγωνιστεί στους τελευταίους 7 τελικούς περιφέρειας(!), κερδίζοντας τους 4.

*Και κάτι ακόμα: Στην πρώτη τους τριετία κυριαρχίας, στις αρχές των ‘00s, οι Patriots κατα σειρά: Κέρδισαν Super Bowl απέναντι στον νικητή της NFC West (Rams, ‘02), δεν έφτασαν στον τελικό (‘03), το κέρδισαν απέναντι στον νικητή της NFC South (Panthers, ‘04), το κέρδισαν απέναντι στους Eagles (‘05). Την τελευταία 4ετία: Κέρδισαν Super Bowl απέναντι στον νικητή της NFC West (Seahawks, ‘15), δεν έφτασαν στον τελικό (‘16), το κέρδισαν απέναντι στον νικητή της NFC South (Falcons, ‘17), και τώρα το ‘18 παίζουν απέναντι στους Eagles. Δεν ξέρω, απλά λέω.

Philadelphia Eagles

Δες μαζί μας το Super Bowl με τους Eagles εναντίον των Patriots

*Θέση στην κανονική περίοδο: #1 στην NFC.

*Πώς έφτασαν εδώ: Κέρδισαν πρώτα τους περσινούς φιναλίστ Falcons σε ένα επίπονο παιχνίδι με 15-10 ενώ ήταν στοιχηματικό αουτσάιντερ παρότι #1 της κανονικής περιόδου, και στον τελικό διέσυραν τους ισχυρούς Vikings της Μινεσότα με 38-7. Σημείωση, το Super Bowl διεξάγεται στη Μινεσότα (αλλά ακόμα κι οι ντόπιοι με τους Eagles θα είναι επειδή κανείς δεν στηρίζει Patriots εκτός από τους φανς των Patriots).

*Quarterback: Nick Foles, ο οποίος παρέλαβε τη θέση του βασικού ύστερα από τον τραυματισμό, λίγο πριν το τέλος της σεζόν, του βασικού Carson Wentz, ο οποίος ήταν μες στη συζήτηση ακόμα και για το βραβείο του MVP, κάνοντας τους Eagles να μοιάζουν ανίκητοι. (Και σχεδόν ήταν.)

*Το βασικό storyline: Κανείς δεν πιστεύει στους Eagles. Το οποίο είναι περίεργο δεδομένου πως ήταν η #1 ομάδα της κανονικής διάρκειας της χρονιάς, κερδίζοντας το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ. Μια πρακτικά τέλεια ομάδα, ισορροπημένη, ικανή να σε κερδίσει με επίθεση και άμυνα, φαινομενικά καταστράφηκε όταν τραυματίστηκε ο βασικός quarterback τον Δεκέμβρη. Οι Eagles έφτασαν κουτσαίνοντας ως το #1 seed χάρη στην απόσταση που ήδη είχαν, κέρδισαν με τα χίλια ζόρια τους άνισους Falcons, κι οι πάντες εξακολουθούσαν να τους θεωρούν μια νεκρή ομάδα που απλώς επιπλέει. Μέχρι που ανατίναξαν τους όντως πολύ καλούς Vikings. Και τώρα αντιμετωπίζουν το απόλυτο σύγχρονο φαβορί, ως το απόλυτο φετινό αουτσάιντερ. Υπάρχει πιο απόλυτο storyline;

*Προηγούμενες διακρίσεις: Οι Eagles κέρδισαν 3 πρωταθλήματα NFL στην προ-Super Bowl εποχή (‘48, ‘49, ‘60). Έκτοτε έχουν βρεθεί 2 φορές στο Super Bowl: Το ‘80 ποδοπατήθηκαν από τους Oakland Raiders 27-10, και το ‘04 έχασαν από τους Patriots. Αυτή θα είναι η 3η τους συμμετοχή- δεν έχουν κερδίσει ποτέ.

*Και κάτι ακόμα: Να συνεχίσω με τον φρικιαστικό παραλληλισμό των εποχών που έκανα παραπάνω με τους Patriots; Και το 2004 οι Eagles στο δρόμο για το Super Bowl, πάλι τους Vikings και τους Falcons είχαν αποκλείσει. Δηλαδή ΟΚ, είπαμε, επαναλαμβάνεται η ιστορία αλλά μη βαριόμαστε να γράψουμε και κάτι καινούριο.

To 52o Super Bowl θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα μέσω του Fox Sports HD το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 5ης) στη 1.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ