NFL

54o Super Bowl: Θριαμβος των Chiefs με ανατροπή στην 4η περίοδο

54o Super Bowl: Θριαμβος των Chiefs με ανατροπή στην 4η περίοδο
AP Photo/John Bazemore AP PHOTO/JOHN BAZEMORE

Οι Kansas City Chiefs ήταν οι μεγάλοι νικητές του 54ου Super Bowl επικρατώντας με 31-20 των San Francisco 49ers, ανατρέποντας διαφορά δέκα πόντων στην 4η περίοδο. MVP ο Πάτρικ Μαχόμς.

Το άστρο του Πάτρικ Μαχόμς έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλου παίκτη στο 54ο Super Bowl. Ο 24χρονος quarterback είχε πάρει από το χέρι τους Kansas City Chiefs στα playoffs του NFL και αυτό έκανε και στο 54o Super Bowl, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 31-20 επί των San Francisco 49ers.

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων χρόνων, οι Chiefs ξεκίνησαν την 4η περίοδο όντες πίσω στο σκορ με 10-20. Αυτό δεν τους εμπόδισε όμως να φέρουν τα πάνω-κάτω και με τρία συνεχόμενα touchdown να πάρουν το προβάδισμα, πριν η άμυνά τους βγει μπροστά στο φινάλε για να πάρουν τη νίκη!

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Μαχόμς, γράφοντας ιστορία ως ο νεότερος παίκτης που έχει καταφέρει να έχει στην κατοχή του τόσο το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου (το πήρε το 2018) όσο και αυτό του MVP του Super Bowl.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην ιστορία των Chiefs, οι οποίοι είχαν κατακτήσει το πρώτο τους πρωτάθλημα το μακρινό 1970. Παράλληλα ήταν και ο πρώτος τίτλος για τον προπονητή της ομάδας, Αντι Ριντ, ο οποίος έφτασε τις 222 νίκες, σβήνοντας την κατάρα που τον ακολουθούσε, αφού μέχρι και αυτό το παιχνίδι ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NFL χωρίς τίτλο.

Δείτε τα VIDEOS όλα τα touchdown του αγώνα:

AP Photo/John Bazemore













TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ