NFL

53ο Super Bowl: Η σκιά του Καπέρνικ πάνω από τον τελικό

53ο Super Bowl: Η σκιά του Καπέρνικ πάνω από τον τελικό
AP Photo/Steven Senne AP PHOTO/STEVEN SENNE

Παίκτες του ΝΒΑ και καλλιτέχνες φρόντισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά την διάρκεια του 53ου Super Bowl του NFL, εστιάζοντας στην... καραντίνα που έχει επιβληθεί στον Κόλιν Καπέρνικ.

Ο Κόλιν Καπέρνικ έχει να αγωνιστεί σε αγώνα του NFL από το 2017, πληρώνοντας την απόφασή του να γονατίζει κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Η απουσία του ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί περισσότερο θόρυβο από την παρουσία του, με αθλητές και καλλιτέχνες να δείχνουν ξανά την στήριξή τους στο πρόσωπό του κατά την διάρκεια του 53ου Super Bowl.

Ο θρίαμβος των Patriots, που κατέκτησαν τον τίτλο χάρη στην επικράτησή τους με 13-3 επί των Rams , ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε καθόλου μία σειρά από σημαντικές προσωπικότητες στις ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τον τελικό ως ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της συμπεριφοράς της λίγκας και των ομάδων στον 32χρονο quarterback, ο οποίος παραμένει εκτός πρωταθλήματος.

Με το hashtag #ImWithKap (μετάφραση: Είμαι με τον Καπ, δηλαδή Καπέρνικ) να κυριαρχεί στο twitter, πολλοί έδειξαν την αποδοκιμασία τους προς το NFL. Παίκτες μάλιστα όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ φωτογραφήθηκαν με μπλούζες που έγραφαν το συγκεκριμένο μήνυμα, αρκετοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο συνόδεψαν τα tweets τους με το συγκεκριμένο hashtag, ενώ η σκηνοθέτης Άβα Ντούνερνο "ανέβασε" ένα VIDEO όπου ακούγεται μία επιθετική φωνή να λέει σε ειρωνικό τόνο πως " το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να πετάς την μπάλα. Κάτσε στην θέση του και πάρε πρωτάθλημα για εμάς" .

Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι πολλοί καλλιτέχνες απέρριψαν την πρόταση του NFL να τραγουδήσουν στο ημίχρονο του αγώνα των Patriots με τους Rams, παρά την... παχυλή αμοιβή και την προβολή που θα είχαν, με τους Maroon 5 να είναι τελικά αυτοί που έκαναν το σόου του ημιχρόνου. Με το κλίμα ωστόσο να είναι βαρύ και τις ερωτήσεις για τον Καπέρνικ να είναι πολλές στην συνέντευξη τύπου του αγώνα, το NFL υποχρεώθηκε να ακυρώσει την συνέντευξη τύπου των Maroon 5 υπό τον φόβο ότι ίσως η συζήτηση δεν πάει όπως θα ήθελαν οι διοργανωτές.

Το 53ο Super Bowl βρήκε τον Καπέρνικ σπίτι του και μακριά από την λίγκα και το άθλημα που αγαπάει για ακόμα μία σεζόν. Το μήνυμά του ωστόσο έχει ήδη περάσει, με την απουσία του να σημαίνει πλέον περισσότερα για τον κόσμο από ότι πιθανόν να φανταζόταν, σε βαθμό που επισκίασε ακόμα και τον μεγάλο τελικό. Και αυτό σίγουρα λέει πολλά.

AP Photo/Steven Senne

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ