ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό μετάλλιο για τη Μαρία Πρεβολαράκη

Russia's Maria Gurova, top, in action against Greece's Maria Prevolaraki to take gold in the women's 53kg category in the Wrestling European Championships in Vantaa, Finland, Wednesday April 2, 2014. (AP Photo/Timo Jaakonaho, Lehtikuva) FINLAND OUT
Russia's Maria Gurova, top, in action against Greece's Maria Prevolaraki to take gold in the women's 53kg category in the Wrestling European Championships in Vantaa, Finland, Wednesday April 2, 2014. (AP Photo/Timo Jaakonaho, Lehtikuva) FINLAND OUT AP

Το 24ο μετάλλιο και το 9ο χρυσό κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη κατά την 6η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η Μαρία Πρεβολαράκη κυριάρχησε στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης, αφού με χαρακτηριστική άνεση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που είναι το 9ο για την ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Έτσι, με 24 μετάλλια στο σύνολο, η Ελλάδα παραμένει στην 7η θέση του πίνακα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων την Τετάρτη 27/06:

ΠΑΛΗ

Το χρυσό μετάλλιο στα 53 κιλά ελευθέρας κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη, που νίκησε με 6-0 τη Γαλλίδα Ιλαρί Ονορίν στον τελικό.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Για μόλις δύο κιλά έχασε ο Γιώργος Μαρκούλας το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ των 105 κιλών, αφού σήκωσε 158 κιλά, ενώ ο Τούρκος Ρεσούλ Ελβάν σήκωσε 160. Ακόμα πιο άτυχος στάθηκε στο ζετέ, καθώς ο Σύρος Μαΐν Χασάν είχε επίδοση 202 κιλά, ενώ ο Έλληνας αρσιβαρίστας 201, με αποτέλεσμα να μείνει ξανά στην 4η θέση.

Την 8η θέση στα αρασέ των 75 κιλών των γυναικών κατέλαβε η Ειρήνη Μπουρελιά, που σήκωσε 73 κιλά. Στην ίδια θέση κατετάγη και στο ζετέ, αφού είχε καλύτερη επίδοση τα 100 κιλά.

ΤΕΝΙΣ

Εκτός συνέχειας στη φάση των "16" έμεινε ο Γιάννης Στεργίου, που ηττήθηκε με 5-7, 1-6 από τον Κύπριο Μενέλαο Ευσταθίου. Την ήττα με 1-6, 2-6 στη φάση των "16" γνώρισε και η Άννα Αρκαδιανού από τη Γαλλίδα Αρμονί Ταν.

Στα προημιτελικά του διπλού γυναικών οι Εμμανουέλα Αντωνάκη και Άννα Αρκαδιανού δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στις Γαλλίδες Φιόνα Φερό και Αρμονί Ταν, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν με 6-7, 7-5, 4-10.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του απλού γυναικών πήρε η Κατερίνα Τόλιου, η οποία πέτυχε δύο νίκες στη 2η φάση των ομίλων και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο Κ. Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε με 4-2 τη Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς και με 4-0 άνευ αγώνα την Πορτογαλίδα Λέιλα Ολιβέιρα, ενώ ηττήθηκε με 3-4 από την Ιταλίδα Τζόρτζια Πικόλιν.

Παρά τις δύο νίκες που έκανε ο Γιάννης Σγουρόπουλος επί του Σλοβένου Ντένι Κόζουλ με 4-3 και του Πορτογάλου Ντιόγκο Τσεν με 4-1, η ήττα με 1-4 από τον Ιταλό Μιχάι Μπομπότσιτσα, του στέρησε την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού στην τριπλή ισοβαθμία με τον Ιταλό και τον Σλοβένο, έμεινε τρίτος.

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μάρκος Γκούρλιας, μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθροτων νικητών στα 5.000 μ.,όμως, με 13.59.59 τερμάτισε έβδομος και σημείωσε μία από τις γρηγορότερες κούρσες της τελευταίας 12ετίας στην απόσταση, στη χώρα μας, ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατεβαίνει το φράγμα των 14.00.00 τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο αθλητής είχε δείξει από την αρχή της σεζόν πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει χρόνους, που θα του επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο 22χρονοςάφησε στην ιστορία το 14.35.53, που είχε από την περσινή σεζόν. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και ο Γιώργος Τάσσης, ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση με 14.38.33, επίδοση καλύτερη από το 14.48.84, που σημείωσε πριν ένα χρόνο στην Πάτρα. Νικητής στα 5.000 μ. ήταν ο Μαροκινός Γιουνές Εσαλχί με 13.56.12, ακολούθησε ο επίσης Μαροκινός Σουφιγιάν Μπουγκαντάρ με 13.56.28 και στην τρίτη ο Ιταλός Κρίπα με 13.56.53.

Η παρουσία της Ιβάνα Σπάνοβιτς στον αγωνιστικό χώρο ήταν από μόνη της αρκετή για να ανεβάσει, όχι μόνο το επίπεδο στον σημερινό τελικού του μήκους, αλλά στο συνολικό επίπεδο των φετινών Μεσογειακών Αγώνων. Η αθλήτρια από τη Σερβία ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή, αφού "προσγειώθηκε" στα 7,04 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Στο ίδιο αγώνισμα υπήρχε ελληνική συμμετοχή με την Λίλη Αλεξούλη, η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση με 6,39 μ. (1,7). Η Αλεξούλη είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,08 μ., 6,30 μ. και 6,17 μέτρα.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά καλά με την Ισπανίδα Τζούλιετ Ιτούα να πετυχαίνει στο τελευταίο της άλμα 6,83 μ. (2,6) και να κατακτά στο ασημένιο μετάλλιο και τη συμπατριώτισσα της ΦατιμάΝτιάμ να ακολουθεί6,68 μέτρα. ΗΚύπρια Νεκταρία Παναγή στο έκτο και τελευταίο της άλμα "προσγειώθηκε" στα6,61 μ.(0,8) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Στον τελικό των 100 μ. εμπ. προκρίθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που άργησε να φύγει στα πρώτα εμπόδια και ανέβασε ρυθμό μετά το δεύτερο μισό της κούρσας. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στη σειρά της με 13.41 και πέρασε με την τρίτη επίδοση στο τελικό του Σαββάτου εκεί όπου θα διεκδικήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Τάσος Λατιφλάρι στον τελικό της σφαιροβολίας. Ο αθλητής μπορεί να έμεινε στην ένατη θέση, ωστόσο κινήθηκε στις φετινές του επιδόσεις και αρκετά κοντά στο ατομικό του ρεκόρ,με καλύτερη βολήστα 18,84 μέτρα. Ο Λατιφλάρι ταξίδεψε στην Ισπανία με 19,20 μ., επίδοση πουαν κατάφερνε να προσεγγίσει θα του έδινε την όγδοη θέση. Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά καλό με τον Στιπ Ζούνιτς (Κροατία) να επικρατεί με 20,21 μ. και τουςΑλιτς (Βοσνία καιΕρζεγοβίνη) και Μπιαντσέτι (Ιταλία) να ακολουθούνμε 19,86 μ. και 19,71 μ., αντίστοιχα.

Χαλαρή κούρσα έκανε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που δίχως να πιεστεί τερμάτισε πρώτη στη σειρά τηςστα 100 μ. με 11.56 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Η αθλήτρια πέρασε με το δεύτερο χρόνο, αφού γρηγορότερη ήταν η νικήτρια της δεύτερης σειράς, Ορλάν Ομπιζά με 11.43. Στον τελικό των 100 μ. προκρίθηκε και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που ήταν τρίτος στη σειρά του με 10.64. Ο αθλητής μας έμεινε αρκετά πίσω στη σεζόν λόγω τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε στην Ταραγόνα να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Στην ίδια απόσταση ο Μάκης Στεργιούλης τερμάτισε σε 10.89 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο αγώνισμα. Ο Νίκος Γκότσης εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 3.000 μ. στιπλ, ο οποίος ήταν 13ος με 9.14.90.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στο μήκος και με 7,88 μ. (1,8) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έβαλε υποψηφιότητα ακόμη και για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τάσος Γαλαζούλας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και έμεινε στα 7,36 μ. (2,2), ενώ ήταν άκυρος στα δύο πρώτα του άλματα.

Στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου ήταν δεύτερη στη σειρά της με 53.07 πήρε την πρόκριση για τον τελικό και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Ντεμπούτο στην απόσταση έκανε η Αννα Βασιλείου, που τερμάτισε έκτη στη σειρά της με 53.65.

Στη δισκοβολία ο Γιώργος Τρέμος προκρίθηκε στον τελικό με 56,58 μ., ενώ ο Ιάσωνας Θανόπουλος περιορίστηκε σε βολή στα 50,15 μέτρα. Κούρσα τακτικής έγινε στα 1.500 μ. με τον Ανδρέα Δημητράκη να τερματίζει στην πέμπτη θέση της σειράς του με 3.46.47 και να προκρίνεται στον τελικό του Σαββάτου.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

Τη 17η θέση στον αγώνα δρόμου των γυναικών κατέλαβε η Βαρβάρα Φασόη, που είχε χρόνο 2:52.40. Πιο πίσω, στην 21η θέση, τερμάτισε η Αργυρώ Μηλάκη με 3:03.35.

Οι Γιάννης Κυριακίδης, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Στέλιος Φαραντάκης, Χαράλαμπος Καστραντάς και Γιώργος Μπούγλας δεν κατάφεραν να τερματίσουν στον αγώνα δρόμου των ανδρών.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Στην 4η θέση των RS:X ανδρών διατηρήθηκε ο Βύρων Κοκκαλάνης, που έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς ποινής μετά από οκτώ ιστιοδρομίες. Με 62 βαθμούς ποινής, ο Γιώργος Φράγκος βρίσκεται στην 9η θέση. Στα RS:X γυναικών, η Αγγελική Σκαρλάτου είναι 8η με 52 βαθμούς ποινής, ενώ μία θέση πίσω βρίσκεται η Κατερίνα Διβάρη με 64 βαθμούς ποινής.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στα έως 48 κιλά των γυναικών, η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου γνώρισε την ήττα με ippon στη φάση των "16" από την Μαροκινή Αζιζά Σακίρ. Με ippon στη φάση των "16" ηττήθηκε και ο Λευτέρης Παναγιώτου στα 60-66 κιλά από τον Ιταλό Μανουέλ Λομπάρντο. Με τον ίδιο τρόπο ηττήθηκε και στα ρεπεσάζ, με θύτη αυτή τη φορά τον Σλοβένο Άντραζ Γέρεμπ.

ΒΟΛΕΪ

Με εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στους Γάλλους, η Εθνική ανδρών πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, αφού επικράτησε με το εμφατικό 3-0 (26-24, 25-18, 25-15). Αντίπαλός της για μία θέση στον τελικό θα είναι η Ισπανία, που νίκησε με 3-0 την Τυνησία.

ΠΟΛΟ

Την ήττα με 8-9 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική γυναικών, που δύσκολα πλέον θα καταφέρει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, αφού απομακρύνθηκε η πρώτη θέση του ομίλου και λογικά θα αγωνιστεί για την 3η θέση στη διοργάνωση.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η ανδρική ομάδα, που δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ιταλούς, γνωρίζοντας την ήττα με 10-11, αλλά με νίκες επί της Ισπανίας και της Τουρκίας, θα διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρώτη θέση του ομίλου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Την πρώτη της νίκη, με 28-25 επί της Πορτογαλίας, πέτυχε η Εθνική γυναικών. Την Πέμπτη, στον τελευταίο της αγώνα για τον όμιλο, αντιμετωπίζει τη Σλοβενία.

ΜΠΑΣΚΕΤ 3x3

Με ήττα 16-21 από τη Σλοβενία ξεκίνησε τους αγώνες της η ανδρική ομάδα, που αποτελείται από τους Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο, Ανδρέα Ρεκουνιώτη και Νίκο Περσίδη.

AP Photo/Timo Jaakonaho, Lehtikuva

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ