ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Λαμπερή τελετή έναρξης με συμβολισμούς

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Λαμπερή τελετή έναρξης με συμβολισμούς

Με μια λαμπρή, φαντασμαγορική και γεμάτη από συμβολισμούς Τελετή Έναρξης δόθηκε το βράδυ της Κυριακής (25/08) η εκκίνηση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Μετά το πρώτο αγωνιστικό «ορεκτικό» στα αθλήματα του Beach Handball, του Rowing Beach Sprint και του Βeach Tennis, η αυλαία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που φιλοξενούνται στην Πάτρα άνοιξε το βράδυ της Κυριακής (25/08) στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης "Άρτεμις", όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, ενώ λόγους θα απεύθυναν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Αμάρ Αντάντι.

Toυς καθιερωμένους όρκους έδωσαν για λογαριασμό των αθλητών/αθλητριών η αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Beach Handball, Βασιλική ΣΚΑΡΑ και εκ μέρους των διαιτητών/κριτών ο εκ Πατρών ορμώμενος Δημήτρης ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ (Beach Tennis).

Άγημα της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου μετέφερε στον αγωνιστικό χώρο τις σημαίες της Ελλάδας και των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ τα προερχόμενα από 26 χώρες τριών ηπείρων, νιάτα της Μεσογείου θα παρέλασαν στέλνοντας παντού τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συναδέλφωσης και του αθλητικού πνεύματος.

Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες κοκ) συμμετείχαν στην τελετή έναρξης της πολυαθλητικής και πολυπολιτισμικής διοργάνωσης.

Οι συμβολισμοί και οι σημειολογικές παραπομπές αναδείχθηκαν με ένταση και με έμφαση καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Η βασική ιδέα του σεναρίου στηρίζεται στη σχέση της πόλης και της διοργάνωσης με το νερό και την άμμο που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία των Αγώνων.


TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ