ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τσιάβου: "Ευπρόσδεκτο το μετάλλιο"

Τσιάβου: "Ευπρόσδεκτο το μετάλλιο"

Αφιέρωμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

" Είναι χρυσές!", είναι ο τίτλος του αφιερώματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στις Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου λίγες ώρες πριν υπερασπιστούν τον παγκόσμιο τίτλο τους στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Οι δύο κωπηλάτριες έχουν κατακτήσει δεκαπέντε χρυσά μετάλλια στην καριέρα τους και δεν έχουν πρόβλημα να αυξήσουν τη συγκομιδή τους τα ξημερώματα στη λίμνη Καραπίρο.

" Το μετάλλιο μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι δεν μας δημιουργεί πίεση. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αν μας περιμένει ένα μετάλλιο στο τέλος του τελικού, τότε αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο. Αν και δεν είναι πάντα εύκολα, είμαστε αισιόδοξες και αυτό είναι που χρειάζεσαι για να πετύχεις καλά αποτελέσματα", υποστήριξε η Τσιάβου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο προπονητής των δύο γυναικών, Απόστολος Παλαιοπάνος αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας του διδύμου: " Σε αυτό το διπλό σκιφ αγωνίζονται δύο καλές αθλήτριες. Ήμουν σίγουρος ότι η σύμπραξη τους θα ήταν επιτυχημένη. Είναι πολύ ταλαντούχες, αλλά έχουν το αβαντάζ ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους ολόκληρη τη χρονιά".

Η παρουσία του Τζιάνι Ποστιλιόνε και η ύπαρξη του ολυμπιακού κωπηλατοδρομιου στο Σχινιά είναι, σύμφωνα με την Τσιάβου και τον Παλαιοπάνο, κρύβονται πίσω από την επιτυχημένη ελληνική κωπηλασία.

Η Τσιάβου τόνισε" παλιότερα είχαμε καλά αποτελέσματα μόνο στο σκιφ, γιατί οι Έλληνες δεν είμαστε ιδιαίτερα ψηλά. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το προπονητικό κέντρο μας στο Σχινιά είναι εξαιρετικό. Η κωπηλασία σε δύσκολες συνθήκες στο Σχινιά μας βοήθησε να ωριμάσουμε".

Ο Παλαιοπάνος πρόσθεσε ότι " στο Σχινιά κατά 80% φυσάει, αλλά έχουμε κι άλλες μέρες όπου και ο καιρός είναι μαλακός. Ο βασικότερος λόγος όμως είναι οι βελτιώσεις που έγιναν υπό τις οδηγίες του Τζιάνι Ποστιλιόνερ, ο οποίος έγινε ομοσπονδιακός προπονητής πριν από πέντε χρόνια. Μας άλλαξε τη ψυχολογία, έδωσε στόχους σε όλους, σε συλλόγους που είναι σημαντικοί στην Ελλάδα, σε προπονητές και αθλητές. Μας έδωσε πλάνα προπόνησης τα οποία μας οδήγησαν στη νίκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ