ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στις ΗΠΑ για σπουδές η Ασουμανάκη

Στις ΗΠΑ για σπουδές η Ασουμανάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σοφία Ασουμανάκη αποδέχτηκε την πρόταση που της έγινε από κολέγιο των ΗΠΑ και πλέον θα περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού συνδυάζοντας σπουδές και αθλητισμό.

Στις ΗΠΑ θα μετακομίσει σύντομα η Σοφία Ασουμανάκη. Η 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας δέχτηκε μία δελεαστική πρόταση από αμερικάνικο κολέγιο της Ουάσινγκτον ώστε να συνδυάσει τις σπουδές της με τον αθλητισμό.

Η Ασουμανάκη, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέλαβε την τέταρτη θέση στο διπλό σκίφ μαζί με την Κατερίνα Νικολαΐδου, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στις ΗΠΑ.

Βέβαια, η συγκεκριμένη της απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στο σχεδιασμό των εθνικών ομάδων αφού είναι άγνωστο το πότε θα μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες και είναι σίγουρο ότι θα απουσιάσει σε αρκετές από αυτές αρχής γενομένης από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα(26-28/5) στο Ράσιτσε της Τσεχίας. Ήδη η Κατερίνα Νικολαΐδου δηλώθηκε να συμμετάσχει στο μονό σκιφ, ενώ μένει να δούμε εάν θα υπάρξει αντικατάσταση της Ασουμανάκη στο διπλό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις ΗΠΑ βρίσκονται για σπουδές και τρεις άλλες αθλήτριες της κωπηλασίας, η Αμαλία Τσιάβου, η Ανέτα Κυρίδαου και Αθηνά Αγγελοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ