ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στα ημιτελικά δυο ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο κ-23

Στα ημιτελικά δυο ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο κ-23

Τα δύο ελληνικά πληρώματα των κοριτσιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας κ-23 προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των αγωνισμάτων τους και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Οι σπουδαίες ελληνικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ-23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας συνεχίστηκαν και στην 2η μέρα των αγώνων. Τα δυο γυναικεία πληρώματα στο διπλό σκιφ και στο διπλό ελαφρών βαρών εξασφάλισαν με τις πολύ καλές κούρσες τους την πρόκρισή τους στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους, απέχοντας μόλις ένα βήμα πλέον από τους μεγάλους τελικούς.

Την αρχή έκαναν οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου, που πήραν την 1η θέση στον προκριματικό του σκιφ κοριτσιών και πέρασαν απευθείας στη καλύτερη 12άδα. Το ελληνικό πλήρωμα μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά και διατήρησε την πρωτοπορία ως τη γραμμή του τερματισμού, σταματώντας το χρονόμετρα στο 6:54.34, αφήνοντας 2η τη βάρκα των ΗΠΑ (6:58.95) και 3η αυτήν της Ιαπωνίας (6:59.96).

Στα ημιτελικά δυο ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο κ-23

Αμέσως μετά, εκπληκτικό αγώνα έκανε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των κοριτσιών, για να περάσει και αυτό με τη σειρά του απευθείας στα ημιτελικά. Οι Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη τερμάτισαν στη 2η θέση του προκριματικού και πέρασαν στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν σταθερά 2ο σε όλην την κούρσα και τερμάτισε σε 7:06.01, πίσω από αυτό της Ρουμανίας που ήταν 1ο με 7:00.47 και μπροστά από αυτό της Νορβηγίας (7:16.30).

Οι δυο ημιτελικοί των ελληνικών πληρωμάτων θα διεξαχθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αυριανό πρόγραμμα (21/7) περιλαμβάνει τους προημιτελικούς στο σκιφ και το σκιφ ελαφρών βαρών, όπου αγωνίζονται οι δυο Έλληνες κωπηλάτες. Πιο συγκεκριμένα, στις 09:40, ο Νίνος Νικολαΐδης στο σκιφ ελαφρών βαρών θα παλέψει για ένα πλασάρισμα στη πρώτη τριάδα για να προκριθεί στα 12 καλύτερα πληρώματα, ενώ στις 10:55, ο Γιάννης Καλανδαρίδης θα επιδιώξει να πάρει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ