ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Κυρίδου - Μπούρμπου!

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Κυρίδου - Μπούρμπου!

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Χάλκινοι οι Παλαιοπάνος και Καλανταρίδης. Συγχαρητήρια από Λευτέρη Αυγενάκη.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Πλέον, τις περιμένει και το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ κι έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άιρες έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχουν πάρει μέρος ως πλήρωμα.

Στην κούρσα, τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στη Τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35.

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09.

Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δυο κωπηλάτες μας ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε τα συγχαρητήριά του: "Συγχαίρω τις "χρυσές" Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου και τους "χάλκινους" Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23! "Αργοναύτες" στη Φλόριδα, τα πληρώματα των δικώπων, τίμησαν την παράδοση της Ελλάδας με το νερό, έχοντας πυξίδα στην πρόοδο".

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Κυρίδου - Μπούρμπου!

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ αγώνων στον επαναληπτικό ο Στέφανος Ντούσκος πήρε και τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό τερματίζοντας 2ος στον ημιτελικό και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων τερμάτισε σε 6.57.28 πίσω από τον Γερμανό Μαρκ Βέμπερ πλου σημείωσε χρόνο 6.56.01. Ο τελικός του σκιφ θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή.

Στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των αγοριών πέρασε το ελληνικό πλήρωμα με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου - Πέτρο Γκαϊδατζή. Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες πήραν τη 3ηθέση στον ημιτελικό και σφράγισαν τη παρουσία τους στα 6 κορυφαία πληρώματα του κόσμου που θα διεκδικήσουν αύριο μια θέση στο βάθρο. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.34.34 ενώ πρώτο ήταν το πλήρωμα της Γερμανίας (6.23.22) και δεύτερο αυτό της Ιταλίας (6.27.19).

Έτσι συνολικά αύριο (28/7) τελευταία μέρα των αγώνων η ελληνική ομάδα θα λάβει μέρος στους δυο παραπάνω τελικούς και στο διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Αννέτα Κυρίδου- Δήμητρα Τσαμοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ