ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αργυρό μετάλλιο οι Μαρόκος - Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο

Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας
Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας EUROKINISSI

Οι Γιάννης Μαρόκος και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το αργυρό μετάλλιο σε ένα νέο αγώνισμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατέκτησαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος κατά την 6η μέρα στη Φιλιππούπολη.

Το ελληνικό δίδυμο, που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κ-23 του Μπρεστ, πήρε τη 2η θέση και στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών με χρόνο 6:41.48, πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

"Είχαμε κατακτήσει τη 2η θέση στο Παγκόσμιο κ-23 στο Πόζναν και θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο ξεκίνημα, πήραμε την πρωτοπορία αλλά η Ιταλία έδειξε πολύ δυνατή και στο τέλος δεν είχαμε άλλες δυνάμεις να καταθέσουμε", τόνισε ο Μαρόκος.

Εκτός μεγάλου τελικού έμεινε το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου - Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6η θέση στον ημιτελικό, τερματίζοντας σε 7:09.20, και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο - Χρήστο Στεργιάκα πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ με χρόνο 6:28.40 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ την Κυριακή το πρωί, για μια θέση από 13-18.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός Δ για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όπου οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Νίνος Νικολαϊδης θα διεκδικήσουν μια θέση από 19-25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ