ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Υπερπρωταθλητής στην κολύμβηση ο Ολυμπιακός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατακτώντας την κορυφή τόσο στη γενική βαθμολογία, όσο και σε αυτές των γυναικών και των ανδρών.

Με την Άννα Ντουντουνάκη να πετυχαίνει Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα γυναικών και να αναδεικνύεται κορυφαία αθλήτρια των αγώνων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (1/7) το 87οΕθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών–Γυναικών, που διεξήχθηστο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Κορυφαίος αθλητής των αγώνων ήταν ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Η κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ, μάλιστα, έπιασε ξανά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα σωματεία, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 23ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του, συγκεντρώνοντας 483,0 βαθμούς στη Γενική βαθμολογία σωματείων. Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την κορυφή τόσο στις Γυναίκες με 208,0 βαθμούς όσο και στους Άνδρες 275,0 βαθμούς.

Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr: "Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, μας ζήτησε να κάνουμε αυτό το τρέμπλ. Να κατακτήσουμε τον τίτλο στους άνδρες, στις γυναίκες και φυσικά την γενική βαθμολογία. Το καταφέραμε και αυτό το επίτευγμα είναι αφιερωμένο στον πρόεδρο μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί συνεχίζουμε την παράδοση.

Ήδη έχει τεθεί ο στόχος για το επόμενο πρωτάθλημα. Το 60ο θα είναι ακόμα πιο σημαδιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και συγκεκριμένα τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που με την συνδρομή του η ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού μπορεί να προπονείται στο υψηλότερο επίπεδο και να πετυχαίνουν τις επιδόσεις που έχουν. Ο μεγαλύτερος στόχος μας δεν είναι απλά το 60ο Πρωτάθλημα, αλλά να έχουν και διακρίσεις στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, με συμμετοχή σε τελικούς αλλά και μετάλλια, γιατί ουσιαστικά η Εθνική μας ομάδα απαρτίζεται από τους αθλητές του Ολυμπιακού".

Βαθμολογία Σωματείων - Γυναίκες

1. Ολυμπιακός 208,0

2. ΠΑΟΚ 109,5

3. Παναθηναϊκός 91,0

Βαθμολογία Σωματείων - Άνδρες

1. Ολυμπιακός 275,0

2. Εθνικός 127,5

3. ΑΝΟ Αργυρούπολης 125,0

Γενική Βαθμολογία Σωματείων

1. Ολυμπιακός 483,0

2. ΠΑΟΚ 215,0

3. Εθνικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ