Χρήστου: "Στόχος οι Ολυμπιακοί του 2020, πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο Spetses Mini Marathon"

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης, Αποστόλης Χρήστου, θα συμμετάσχει στο φετινό Spetses Mini Marathon. To Sport24.gr μίλησε μαζί του για το σπουδαίο event.

Αν και μικρός σε ηλικία, μόλις 22 ετών, έχει χτύσει ένα πολύ καλό όνομα στον χώρο της κολύμβησης. Ο Αποστόλης Χρήστου μιλάει για τους στόχους του, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και φυσικά το Spetses Mini Marathon, στο οποίο θα δώσει φέτος το παρών.

Αρχικά τον ρωτήσαμε ποιος είναι ο στόχος του, μετά την μεγάλη επιτυχία του, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαίκό Πρωτάθλημα: "Βασικός στόχος της φετινής σεζόν είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι στην Κορέα όπως επίσης και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο πισίνας 25μ. στην Κίνα"

Στο μυαλό του είναι το Τόκιο, εκεί όπου θέλει να δώσει το παρών: "Μετά την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 επόμενος μεγάλος στόχος ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020".

Ο νεαρός πρωταθλητής μας αποκάλυψε πως τα πρότυπα του είναι ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Άαρον Πίρσολ, ενώ αναφέρθηκε και στην γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα στην Ελλάδα:"Βασικότερη δυσκολία ήταν ότι πολλές πισίνες δεν λειτουργούν όλη την διάρκεια του χρόνου λόγω των υψηλών εξόδων ειδικά τον χειμώνα γεγονός που με ανάγκαζε να προπονούμαι σε διαφορετικές πισίνες σε όλη την Αθήνα κατά καιρούς".

Στο τέλος αναφέρθηκε στην φετινή του συμμετοχή στο μεγάλο event της κολύμβησης, το Spetses Mini Marathon που διεξάγεται από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου: "Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτό το τεράστιο event και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και γω φέτος. Θα κολυμπήσω τα 1.500 μέτρα το Σάββατο 6 Οκτώβρη με την ομάδα του charity4u του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ο οποίος με στηρίζει από πέρσι με προορισμό το Τόκιο το 2020 κίνηση η οποία μου δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίζω την προσπάθειά μου καθημερινά. Τo συγκεκριμένο event αποτελεί μια γιορτή για τις Σπέτσες αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες. Έτσι και οι αθλητές της κολύμβησης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Spetses Mini Marathon."

Photo credit: Παναγιώτης Μαυρομάτης

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS