ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βελέντζας: "Απουσιάζει η Πολιτεία και ανησυχώ"

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΟΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΟΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Παναγιώτης Βελέντζας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Συμπληρώθηκαν τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων για τους επίλεκτους κολυμβητές Απόστολο και Γιάννη Χρήστου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για τους ρυθμούς και το πλάνο επανένταξης των δύο σπουδαίων αυτών κολυμβητών και παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία αποτελούν το κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού και βρίσκονται σε δύσκολη χρονική συγκυρία την επόμενη μέρα της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ: "Ο Απόστολος και ο Γιάννης συμπλήρωσαν τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων και όλα βαίνουν ικανοποιητικά. Υπάρχει ένα πλάνο επαναφοράς των πρωταθλητών σε καλή κατάσταση, αντοχή και επαφή με το νερό. Σιγά-σιγά θέλουμε να τους επαναφέρουμε στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν την πανδημία. Κυρίαρχος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί φέτος με διαφορετικό τρόπο, σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων που αποτελούν την κοιτίδα και το κύτταρο του αθλητισμού στη χώρα. Υπήρξαν εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των σωματείων, αλλά δεν βλέπω καμιά ενέργεια μέχρι στιγμής. Προτείνω άμεσα την οικονομική στήριξη του κράτους προς τα σωματεία και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν οι σύλλογοι στα εθνικά και δημοτικά κολυμβητήρια. Πρέπει να γίνουν σημαντικές ρυθμίσεις.

Τα σωματεία επαναλειτουργούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν άμεσα να έχουν στην διάθεσή τους όλα τα παιδιά που υπήρχαν στις ακαδημίες τους. Είναι αδύνατον να μπορούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους εάν δεν διαφοροποιηθούν και μειωθούν τα ενοίκια που πληρώνουν στο κράτος και στους δήμους. Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται άμεση στήριξη από την Πολιτεία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ