ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βαζαίος: "Θέλω να δουλεύω με αθλητές του ίδιου ή παρόμοιου βεληνεκούς"

Βαζαίος: "Θέλω να δουλεύω με αθλητές του ίδιου ή παρόμοιου βεληνεκούς"

Ο Ανδρέας Βαζαίος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τις συνθήκες που συνάντησε στην Αμερική, τους επόμενους στόχους του, αλλά και όσα χρειάζονται βελτίωση για να αναπτυχθεί η κολύμβηση στη χώρα μας.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μέτρα μικτής ατομικής στην κολύμβηση, Ανδρέας Βαζαίος,βρέθηκε στον Sport24 Radio 103,3 καλεσμένος της εκπομπής "Πνίξτε τον φουνταριστό" με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του:

Για την αντιμετώπιση των αθλητών στην Αμερική: «Στην Αμερική όταν λες ότι είσαι αθλητής και κάνεις προπόνηση σε σέβονται και σε βοηθάνε να εξελιχθείς. Όταν είσαι ταυτόχρονα αθλητής και φοιτητής δεν σε ωθούν απαραίτητα προς τη μία κατεύθυνση. Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να πω στον προπονητή μου ότι δεν θα πάω στην προπόνηση για να παρακολουθήσω μία διάλεξη στην Πάντειο».

Για το αν βελτιώθηκε στην Αμερική: «Είχα επιτυχίες όταν ήμουν στην Ελλάδα. Στην Αμερική έκανα προπονήσεις σε 25άρα πισίνα και για αυτό βελτιώθηκα πολύ σε αυτόν τον τομέα. Σε αντίθεση έμεινα στάσιμος στην 50άρα. Από την στιγμή που επέστρεψα στην Ελλάδα προπονούμαι μόνο σε 50άρα προκειμένου να εξελιχθώ».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα: «Πολλά κολυμβητήρια κλείνουν και σύλλογοι αναγκάζονται να προπονούνται αλλού. Ξέρω ότι σαν χώρα είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά και στον δικό μου τομέα βλέπω μεγάλες δυσκολίες. Δεν υπάρχει κατανόηση ούτε από το κοινό. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε στις ώρες του κοινού και όταν κολυμπάω μπαίνουν μπροστά μου ή παραπονιούνται που πετάω νερά».

Για τις προπονήσεις: «Στις προπονήσεις είμαστε ομάδα με τα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω να δουλεύω με αθλητές του ίδιου ή παρόμοιου βεληνεκούς. Δεν γίνεται να ποντάρουν συνεχώς στην εμπειρία μας και να μην μας βοηθάνε να εξελιχθούμε και όταν αποτυγχάνουμε σε κάποια διοργάνωση να μας ρίχνουν όλο το φταίξιμο. Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία».

Για το τι σκέφτεται όταν τελειώνει μία κούρσα: «Με το που τελειώνεις την κούρσα σου πρέπει να σκέφτεσαι τι θα κάνεις προκειμένου να είσαι έτοιμος στην επόμενη. Συνήθως ακολουθεί αποθεραπεία και μασάζ. Στην Ελλάδα είμαστε έτη πίσω σε αυτό το «κομμάτι»».

Για τα παράπονα που εκφράζει και τις επόμενες γενιές: «Συνήθως μας δίνουν την ευκαιρία να εκφράζουμε τα παράπονα μας μόνο όταν έχουμε επιτυχίες, δηλαδή όταν κατακτάμε μετάλλια. Επιτυχία αποτελεί ακόμα και όταν περνάμε σε έναν τελικό ή όταν κάνουμε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ. Πρέπει να μιλάμε προκειμένου οι επόμενες γενιές να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από εμάς και όχι χειρότερη».

Για τον λόγο που δεν έχει πάει σε μεγάλο σύλλογο: «Δεν ήθελα να γίνω ένας από τους πολλούς. Ήθελα να έχω μία ομάδα που θα είναι σαν οικογένεια. Θέλω να δουλεύω με καθαρό μυαλό χωρίς να σκέφτομαι άλλα πράγματα που δεν πρέπει».

Το ηχητικό της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ